ASKF Başkanı yaşar Zınba göreve geldiğinden bu yana dünü ve bu günü değerlendirdi.

featured

ASKF Başkanı yaşar Zınba göreve geldiğinden bu yana dünü ve bu günü değerlendirdi.

Güvenilir ,birlikte düşünen bir kurum olduk

Başkan Yaşar Zınba arkadaşımız Nazım Aktürkün sorularını yanıtlarken, üç kez yaşanan seçim atmosferinden sonra,  Büyükşehir Belediyesi ile beraber ortak düşüncenin ürünü olarak tesisleşmede önemli gelişmeler gösterdiklerini , ASKF nin kapı, kapı dolaşıp yardım arayan bir kurum olmaktan çıkıp ,kendi, kendine yetmeyi başardığını  belirtti. Sakaryada Amatör futbolun Türkiye ölçeğinde çok gerilerde kaldığınada dikkat çeken ASKF Başkanı Yaşar Zınba  daha sonra sorulan sorulara şu yanıtları verdi.ROPORTAJ NAZIM AKTÜRK

ASKF İÇRAATLARININ GENEL DÖKÜMÜ

ASKF yönetimine gelmeden önce, hızlı bir seçim süreci yaşadık. Önce Yılmaz Kuzeyle iki kez ,sonrasında İslam Bozkurtla yaşanan Başkanlık yarışından üstün çıktıktan sonra, hizmete gecikmeli başladık. Biz göreve geldikten sonra kulüplere malzeme yardım yerine ,onların aslonan eksiklerini gidermeye çalıştık. Öncelikli olarak Sakaryada eksik olan tesislerin hayata geçmesi için, bu konuda Amatör futbola tesis yapmada kararlı adımlar atan Büyükşehirle beraber ,el ele vererek önemli mesafe aldık. Bu zaten bizimde önemsediğimiz bir hizmet hamlesiydi. Bu arada biz kurum olarak ihtiyaç sahibi takımlara ekonomik katkı , sahalara görevli ,gruplara giden takımlara eldeki imkanlar doğrultusunda katkı vermeye çalıştık. Salon sporlarınada bu süreçte geçmişten daha fazla el verdiğimizi söyleyebilirim.

BU SÜRE İÇİNDE NE GİBİ DENEYİMLER YAŞADINIZ ?

Üst üste üç seçim yaşamak ,seçim zamanında sergilelen tutumları görmek, başlı başına yaşanan tecrübe birikimiydi. İl Temsilcisi ile yolların ayrılması ,yeni kurulların oluşmasını, yaşanan deneyimler içine eklenebilir. Bu arada İl Temsilcisi Ali Aslanla yaşanan ayrılıkla ilgili şunu belirtmek gerek ,göreve geldiğimiz zaman herkesin istemediği ,bu konuyla ilgili yönetim içersinde aygırı görüşler olmasına karşın, ben Ali Aslanın arkasında 1,5 yıl durdum. Ona bir şans verdim ama o bu şansı iyi kullanamadı.

ASKF DE DÜNE GÖRE NE DEĞİŞTİ ?

Dün Hüseyin Kama vardı ,daha sonra Yılmaz Kuzey geldi. Bu gün ben varım. Yarın başkaları olur. Bu bir hizmet yarışı. Bu gün ASKF de düne göre ne değişti ? 1) Kavga bitti ,hizmet dönemi başladı.2) Büyük ölçüde bütün kulüpler birbirlerine saygılı olmayı ,düşmanlığı ,sevgisizliği değl kardeşliği seçti. 3) Biz göreve geldikten sonra ASKF makamı kin güden değil,herkesi kucaklayan bir makam oldu. 4) Hakemlerle olan ilişkiler eskiye oranla çok daha ileri düzeyde.Kurumlar arası güven,iletişim  ,Hakem hataları ortak platformda paylaşıldı. Her hakem hatası, hakemlere mal edilmedi. Bu konuda kulüplerimizde öz eleştiri yaparak, bu konuda kendilerinede pay çıkartmaya çalıştılar.

SAKARYA FUTBOLDA NEREDE ?

Profosyenel anlamda maalesef Sakaryasporumuz son yıllarda istenilen yerde değil. Sakaryasporun içinde bulunduğu durumun Sakarya Amatör futbolunu ,Sakaryanın futbolda gelişimine azda olsa olumsuz yansıdığını görmek gerek. Bu konuda Amatör futbolumuzla ilgili,dünle bugünü  bir değerlendirme içinde harmanlarsak ,Amatör futbolumuzun Türkiye genelinde çok gerilerde olduğunu  söyleyebilirim. Biz bu işi kişisel olarak çözemeyiz.Çözümü konusunda öncülük yaparız. Hakemiyle,kulüpleriyle ,Antrenörleriyle ,İl temsilcisiyle ,Hakem Derneği ile el ele vererek ,özellikle alt yapı gelişimine testek olursak, Sakarya Amatör futbolda eskiye oranla daha fazla ses verebilir. Bu konuda tesis anlamında sıkıntılarımız ,Büyükşehir belediyesinin spora hizmet kervanı içersinde tesisleşmeye verdiği önem  sonrası azaldı .Bu atılım Futbolumuzun kalkınması adına bize rehber olabilir.

VERDİĞİNİZ SÖZLERİ YERİNE GETİREBİLDİNİZMİ ?

Ne sözü vermişim ben. Amatör futbolun derdi forma ,spor malzemesi değil. Bu nedenle ben göreve geldikten sonra Amatör takımlara ihtiyaca göre öncelikli takımlara ekonomik anlamda yardımda bulunuyoruz. 2 Amatör küme takımlarından katılım payı almadık. İhtiyac sahibi takımlara sırasıyla parasal olarak yardım yapmayı yaşama geçirdik. İmkanlarımız genişledikçe bu uygulamayı sürdüreceğiz. Tesisleşmede Sakaryada ihtiyaç olan İlcelere, Büyükşehir  le beraber tesisler kazandırarak bu uğurda Büyük yol aldık. Bunlar olurken, Büyükşehirin tesisleşmedeki büyük hamlesinin, Sakaryaya çok şeyler kattığını görmek gerek. Yaptığımız istişareler sonucunda İlce Belediyelerinide bu işe katkı verdiğine dikkat çekmek gerek. Bu arada Salon Sporlarına verdiğimiz sözlerinde peşinde olduk. Bu arada sağlıkçı kursu açarak ,takımlarımızın bu konudaki eksiklerini gidermeye çalıştık.  Salon Sporlarına gösterdiğimiz ilgi ,ASKF Başkanı olarak benim Buz Patenti yönetim kuruluna girmeme vesile olduğunu düşünüyorum.Salon Sporlarına bundan böyle daha fazla ilgi göstereceğiz.

ASKF LER LİSANS İŞLEMİ YAPABİLİRMİ?

Bizim ilimizde bu işi yapan TFF Burosu var. Bu buronun Sakaryada olması sakarya için ayrıcalık. Birkere bunun hakkını verirken, bu büroyu buraya getirenlere şükranlarımızı sunmak isteriz. Olmazsa ne olur? Konfederasyonumuz bu işi üstlenirse ,bize bu konuda bir görev düşerse biz bu işi yaparız.  Ama iş buraya gelmez . Sonuçta biz TFF Burosuyla beraber ,bir çok işi beraber  yapıyoruz. Sakarya TFF bürosunun burada olmasının kıymetini bilmeli.

İL TEMSİLÇİLİĞİ NE ZAMAN SEÇİMLE OLACAK ?

Spor kamuoyunda İl temsilcisinin seçimle gelmesi konusu çok deşiliyor. Bunuda çok az bir kesimin seslendirdiğini biliyoruz. Buna karşın İl temsilciliği seçimi ,seçimle olabilir. Biz yaşanan değişimleri kendi kafamıza göre yapmıyoruz. Eğer bir değişiklik olacaksa kulüplerimizin görüşü alınır. İl temsilcisi olayıda böyle oldu. Bakmayın siz çıkartılan gürültüye ,büyük çoğunluk son olarak göreve atamayla gelen İl temsilcisine olur vermiştir. İl temsilcisi olayında seçim olacaksa ,kulüplerimizin bu konuda takınacakları tavır öncelikli olarak devreye girer. Çoğunluk nereye koşuyorsa biz bu koşunun önünü kesmeyiz ,aksine önünü açarız.

ASKF İÇRAATLARINI KAMUOYU İLE PAYLAŞMAYI DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ?

ASKF biz göreve geldikten sonra var olan sorunlarını  kapı kapı dolaşarak değil ,hizmet için kendi care üreten bir kurum olmak adına çok önemli adımlar attı. Herşey herkesin gözü önünde oluyor. Borcu olan değil,sıkıntılı olan kulüplere yardım eden bir kurum olduk. Bu konuda neler yaptığımız belgeler eşliğinde yeri ve zamanı geldiğinde Spor Kamuoyu ile paylaşırız. Bundan yana hiçbir çekincemiz yok. Bu arada şunuda belirtmek gerek biz göreve gelene kadar İl tertip kurulları toplanamıyırdu. Yaklaşık 18 yıldır sağlıklı görev yapamayan İl tertip Kurulları bizim dönemimizde çalıştı. Şimdilerde Sakaryada Futbolun proğramı sadece İl temsilcisiyle değil,İl Tertip kurullarıyla ortaklaşa yapılıyor.

2017-2018 SEZONUNDA ASKF HEDEFİNDE NELER VAR?

Öncelikli olarak alt yapıya önem veren kulüplere testek olmak öncelikli hedefimiz. 1)Bu konuda çiddi hamleleri olan kulüplerimizi teşvik eder onlara el veririz. ( Gecen sezon bizi alt yapıda Türkiye genelinde temsil eden takımlara yola çıkmadan önce karınca kararınca parasal anlamda katkı verdik)  2)Eskiden soru işareti olan hiçbirşey bugün soru işareti olmayacak. 3) Şüpheyle bakılan kurum olmamak adına bu konuda daha tutarlı olacağız. Biz bu duruşu ASKF hizmet paketi içersine koyduk. 4 ) Tüm kulüplerimize ( Bizi seven vede sevmeyen ) bir bütün olarak bakıyoruz. 5)Bizim hedefimizde bize bağlı tüm kulüplere adil yaklaşım göstermeyi öncelikli olarak Spora hizmet paketi içinde önümüze koyduk.

BÜYÜKŞEHİRLE İLİŞKİLERİNİZ NE MERKEZDE

Spora hizmette Büyükşehirin büyük işler yaptığını biliyoruz. Spora hizmet adresi olarak bizde bu konuda Büyükşehirle ilişkilerimizi sıçak tutuyoruz. Amatör spora tesis kazandıran ,Sakaryanın bu konuda ihtiyaçlarına koşan bir kurumla tabiki iyi ilişkiler içersinde olacağız. Zeki Toçoğlu önderliğinde Büyükşehirin, Sakarya Sporda başkent olacak projesinin hızla yükselişi devam ederken bizde bu yarışın içindeysek bu Büyükşehirin verdiği ,vermeye devam ettiği tesisleşmenin resminin etrafa yansımasıdır. İlişkilerimizin son derece iyi olduğu Büyükşehirin tesisleşme eksik olan halkaları süratle yerine getirmesi bu günlerde Sakaryanın büyük şansıdır.  Bu arada yapılan Tesislerin korunması ,eksiklerinin giderilmesi daha iyi hizmet verilmesi adına GSİM Fatih Çelikelin duyarlılığınıda unutmuş değiliz.

SAKARYASPORA TESTEK OLUYORMUSUNUZ ?

Sakaryaspor bu ilin futbolda marka değeri en yüksek olan adresi. Bu adresin başında bu gün kardeşimiz ,arkadaşımız İsmail Gürses var. ASKF olarak TFF 2 ligine çıkmak adına büyük uğraş veren İsmai Gürses başkanlığındaki Sakaryaspora, her konuda testek olduğumuzu belirtmek isterim. Bu testeğin içinde tüm şehrin olması Sakaryasporu TFF 2 ligine taşıyacaktır. Bu konuda  İsmail Gürses Başkana ve Sakaryaspora olan güvenimiz tamdır.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!