ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Başarılar diledi.

featured

ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Başarılar diledi.

23 Temmuz tarihinde Japonya’nın  başkentinde başlayan Tokyo yaz Olimpiyatları devam ediyor.  Olimpiyatlar 8 Ağustos tarihinde sona erecek. Olimpiyatların Karate branşı maçları 5.6.7 Ağustos tarihlerinde Covid nedeni ile seyircisiz yapılacak.

İlimiz Karate branşı hakemi Uğur Kobaş, Dünya Karate Federasyonuna bağlı 199 ülke 734 lisanslı hakem içinden seçilerek, Olimpiyatlarda saha içinde görev alacak 15 hakem listesinde yer aldı ve kısmet olursa Olimpiyatlarda görev alacak ilk Türk Karate branşı hakemi olacak. 28.29 Temmuz’da detaylı iki ayrı Covid PCR testi için İstanbula giden Uğur Kobaş, sorun çıkmaz ise 01 Ağustos Saat 01.40 uçağı ile tarihe geçmek için Olimpiyatlara gidecek.

ASKF Başkanı Yaşar Zımba yayınladığı kutlama mesajında ;  Uğur Kobaş, Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları Karate branşı maçlarında görev olacak ilk Türk hakemi olarak tarihe geçecek. Sporcularımızdan sonra, Spor’da en önemli unsur hakemler. Çünkü; hakemler, mücadeleye göre sporcunun kürsüdeki yerini belirliyor, verdikleri kararlar ile madalyanın sahibini, rengini belirliyorlar. Sporcular gibi hakemlerde, iyi ve başarılı olanlar içinden seçiliyor.  Bu seçim ise uluslararası federasyon tarafından yapılıyor.

Antrenörler, ulusal Federasyon başkanı kararı ile seçilir, Olimpiyata bir kaç ay kala bile değişebilir, ama hakemler öyle değil.

Olimpiyatlarda görev alacak hakem olmak; zaman, emek, fedakarlık ve doğru karar verebilme yetisine sahip olarak başarı ister. Bu yüzden Uğur Kobaş zoru başarmıştır. Sporcularımız ile birlikte İlimizin ve ülkemizin sporda yüz akı, gururu olmuştur. Olimpiyatlarda ülkemizi 18 branşta 108 sporcu temsil ederken, Yaz ve Paralimpik 10 branşta 14 hakem temsil ediyor. Bunlardan biri de Sakaryalı ve bu ilin evladı Uğur Kobaş.

Yöneteceği maçlar ile Sakarya’da sporun altın adamı olacağına inanıyorum. 2016 yılından itibaren Avrupa ve Dünya Karate Federasyonları hakem kurul üyesi de olan Uğur Kobaş’ın yapacağı Olimpiyat hakemliği yaptığı işin taç’ı olacak. Bundan sonrası bir hakem için yok zaten. Olimpiyattan sonra ise, sıra bizde,  sizde. Gerekli takdiri, taltifi vererek onurlandırmalı, örnek olmalıyız.

1990 yılında Sporcu olarak aldığı Avrupa üçüncülüğü, Antrenörlük kariyeri, BESYO Spor yönetimi mezuniyeti, bir çok kuruluşta yaptığı spor yöneticiliği, İngilizce bilgisi ve hakemlikte aldığı kariyer ile İlimiz sporunun en başarılı yüzlerinden biri olan Uğur Kobaş’a Olimpiyatlarda gönülden başarı dileklerimi iletiyor, Olimpiyat yolundaki mücadelesi için tebrik ediyorum. Dedi.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!