Arif Özsoy, başarılı dolu dolu geçen 1 yıllık görev sürecini değerlendirdi

Arif Özsoy,  başarılı dolu dolu geçen 1 yıllık görev sürecini değerlendirdi

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin millet nezdinde tescil edilmesinin akabinde hayata geçirilen projelerden biri de (karar alma mekanizmalarını hızlandırarak zaman kaybının önüne geçmek, emek ve sermaye kaybını önlemek için) Gençlik ve Spor Bakanlığı Taşra Teşkilatlarında iki olan İl Müdürlüğü (KYK ve Spor ) teke indirmekti. Bu birleşmenin fiilen de hayata geçmesiyle Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine getirilen Arif Özsoy, görevde geçen bir yılın muhasebesini yaptı.

Arif Özsoy yaptığı değerlendirmede: “Göreve geldiğimizde Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğümüz döneminde yurtlar konusunda zaten Türkiye’ye örnek çalışmalar yapmıştık. Yurtlarımızın yeni dönemin ruhuna uygun olarak tanziminde tarihi misyonumuza uygun aktüel bir vizyonla yönetilmesi ana ilkemizdi ve bunu layık-ı veçhile yaptık. Bu minvalde yurtların sadece öğrencinin barındığı mekanlar olmasının ötesinde, kalanların tüm sosyal, sportif ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacağı yerler olmasını önceledik . Tüm Türkiye’ye mal olan vizyon projelerle (Mühendishane, Hukukhane, Muallimhane, Hikmethane (İlahiyat İhtisas) ve Mimarhane) öğrencilerimizi mesleğe hazırladık. Spor kısmında teşhisi koyup yerinde müdaheleler ederek az zamanda büyük işler yaptık.

Sporda Türkiye’de öne çıkan iller arasında yer aldık.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ; “Spor Hizmetlerinde 1 yıl önce 16 ilçemizde 54 branşta 270 olan kulüp sayışımız bugün itibariyle 328’dir. Geçtiğimiz yıl 57 bin olan lisanslı sporcu sayımız bu yıl itibariyle 61 bine yaklaşmıştır. Milli sporcu sayımızda geçen yıla oranla biraz daha artış göstermiş ve 250’nin üzerine çıkmıştır. 2019 yılında İlimizde 3 Uluslararası faaliyet , 622 ulusal faaliyet , 1939 yerel faaliyet düzenledik. Türkiye’de adından başarıyla söz ettiren ve son 8 yılda ilk 5 içerisinde yer alan Okul Sporları Birimimizin önderliğinde, geçtiğimiz yıl 71 binin üzerinde öğrenciye spor yaptırdık. Sporcularımız Uluslararası alan geçtiğimiz yıl toplamda 85 madalya, ulusal müsabakalarda ise toplamda 649 madalya kazandı. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi ve Yetenek taramalarını da başarıyla tamamladık. Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi (TOHM) ve Sporcu Eğitim Merkezinde (SEM) İlimizin yeni şampiyonlarını yetiştirmek için mücadele ediyoruz. Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzde Başarılı çalışmalarımızın yer aldığı video çalışmamızı da Türkiye’de öne çıkan iller arasında gösterdi. Spor Hizmetlerimizdeki çıkışımızı 2020 yılında da sürdürmek istiyorduk ancak malum tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sonrasında, sporcularımızın ve halkımızın sağlığı için müsabakaları iptal ettik salonlarımızı da kapatmak zorunda kaldık“ dedi.

Gençlik yönelik çalışmalarımızda ise ,geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin beklentilerini karşılayacak Gençlik Merkezleri inşa ederek onların bu ülke için değerli olduklarını gençlerimize hissettirdik.

Bu anlayışla Gençlik Merkezleri Sayısını 3’e katlattık

Daha önce İlimizde 2 olan Gençlik Merkezleri sayısı Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’un 1 yıllık görev sürecinde 6’ya çıktı. Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy; “ Adapazarı Merkezinde kiralık olarak hizmet eden Gençlik Merkezimizi , eski İl Müdürlüğü binasını yeniden dizayn ederek Serdivan’a taşıdık ve Sakarya Gençlik Merkezi adıyla Gençlerin hizmetine soktuk.  Sakarya Gençlik Merkezimizin 3. Katını deneyap atölyesi yaparak , geleceğin bilim adamlarının yetişmesi için bir nebze olsun bizim de katkımız olsun istedik. Serdivan Gençlik Merkezimize  Kitap Kafe, has oda, basketbol ve çok amaçlı oyun alanları yaptık. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ; Hendek, Pamukova, Kaynarca ve Kocaali’de Belediyelerden tahsis olarak aldığı binaları Gençlik Merkezlerine dönüştürdük. Tüm Gençlik Merkezlerimize Kitap Kafe, Has Oda , derslikler, atölye odaları ve idare oda yaptık. Bu Gençlik Merkezleri içerisinde özellikle Hendek Gençlik Merkezi bütün faaliyetlerin yapıldığı (kitap kafe, sanat, spor) alanları kendi bünyesinde barındırmasıyla Ülkemizin en fonksiyonel merkezi olarak öne çıkmaktadır. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 10 bin olan üye sayımız, bu yılın başlarında yeni açtığımız Gençlik Merkezlerimizle birlikte 20 bine yaklaştı. Ancak tüm dünyayı saran korova virüs salgını sonrasında Gençlik Merkezlerimizde gençlere yönelik tüm faaliyetler durduruldu. Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün desteği ile gençlik liderlerimiz ve gönüllü gençlerimiz sağlık çalışanlarına gece-gündüz çalışıp korumalı maske yaptık.

Gençlik Merkezlerinde neler yapılıyor

Gençlik Merkezleri Akademilerde; Dil Eğitim Atölyesi, Kişisel Gelişim Atölyesi, İnavasyon Atölyesi, Değerler Atölyesi, Dini Bilimler Atölyesi ve Sosyal Bilimler Atölyesinde gençler kendilerini geliştirme imkanı bulacaklar. Kişisel Gelişim Kulübü (Diksiyon, Tiyatro), Müzik Kulübü (Ney, Gitar, Bağlama, Keman), Spor Kulübü (Tenis, Bisiklet ile Doğaya Sür , Doğa yürüyüşü), Güzel Sanatlar Kulübü (Ebru, Hat, Kaligrafi, Karakalem, Tezhip) ve Dil Kulübü (İngilizce, Arapça, Osmanlıca, Almanca, İşaret Dili) faaliyetleri ile gençler , spor ve sosyo-kültür alanda yeni dönemde de kulüp faaliyetlerine devam edecekler. Merkezim Her Yerde, Gençlerin İyilik Ağacı,   Kitap Okuma Halkaları, Sosyal Uyumu ve Gençlik Katılım, Değerlerimize uygun , Edepli Mizah Karikatür Eğitimi  ve Kod Adı 2023 Eğitiminin yer aldığı projeler ile birlikte , Şehirler ve Kültürler ile gençlik kampları yapılmaktadır.

Son olarak da Tüm Dünya ile ülkemizi de derinden etkileyen covid 19 salgınında Türkiye’nin yükünü biz çektik ,yaklaşık bin dokuz yüz misafirin ağırlandığı yurtlarımızda, birçok meslek grubundan misafirlerimize evlerini aramayacakları hizmet konforunu sağladık.

21 Yeni tesis açtık , 63 tesise bakım onarım yaptık

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’un göreve başlamasının ardından bir yıllık süreç sonunda 60 olan tesis sayısı 81’e çıktı. Gençlik Merkezi sayısı 2’den 6’ya, Yurt Müdürlükleri sayısı 10’dan 12’ye çıkarttıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy;  “ Sakarya Yüzme Havuzu bahçesine 2 adet Tenis Kortu ve Sakarya Kız Yurduna 1 adet Tenis Kortu yaptık. Amatör futbolun yükünü çeken Erenler Atatürk Stadının tribünü ve giyinme odalarını yeniledik. Erenler’e 2. Sahanın Sentetik zeminli saha ve İlçe Spor Müdürlüğü binasını hizmete açmak çalışmalarımız devam ediyor. Sakarya Spor Salonu bahçesine alanında ilk ve tek olan Geleneksel Okçuluk Çadırını yaptık. Yine Erenler’de bulunan Cemal Kamacı Spor Salonu’nu baştan aşağı yenileyerek hizmete açtık. Serdivan Sapanca Gölü kıyısında bulunan Kano-Kürek tesislerimizi baştan aşağıya yeniledik.  Pamukova çim saha ve tribünü yapılırken, Hendek Servetiye Sentetik Çim Saha’ya 500 kişilik tribün yaptı.  Atatürk Spor Kompleksinde bakım ve onarımı yapıldı. Kompleks içinde yer alan Okul Sporları Birimi yenilendi.  Taraklı Sentetik zeminli futbol sahasına tirbün yaparken, Taraklı Spor Salonun da baştan aşağıya yeniledik. Kaynarca Spor Salonu tamamen yenilendi. 16 İlçede toplam 63 tesislerimizin bakım ve onarımı yapıldı “dedi.

Hedef Sakarya’nın Spor Alt Yapısını 2050 Yılına hazırlamak

“Sakarya’nın Spor tesisleşme adına alt yapısını 2050 yılına hazırlamak için çalışmalara başladıklarını belitren Arif Özsoy ;Bu doğrultuda Yeni Sakarya Stadyumunda Yaşayan Stadyum  projesi kapsamında 120 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun kapalı atletizm pistini yaptık. Bunun dışında yine Stadyum altına Spor Lisesi, Cep Salonlar (Bisiklet, Motosiklet, Boks, Eskrim, Halter, Halk Oyunları, Güreş, Judo, Karate, Kick Boks, Masa Tenisi, Okçuluk, Pilates , Satranç, Taekwon-Do, Wushu, İzci Evi, Dağcılık) yaparken,  Stadyum çevresine ise halı saha, voleybol, basketbol, bocce , kamelya, yürüyüş parkuru ve piknik alanları yapmayı planlıyoruz. Açık atletizm pistinin olduğu yere Cimnastik Salonu yapacağız. Serdivan Gençlik Merkezinde bulunan Olimpiyat evini de Sporcu Eğitim Merkezine (SEM) dönüştüreceğiz. İlçelerimize nüfus ve ihtiyaç alanlarına göre Spor Salonları (Akyazı-Karasu-Pamukova-Sapanca), antrenman salonları ve kapalı yüzme havuzu (Akyazı, Geyve, Sapanca) yapmayı hedefliyoruz. Yine Gençlerimiz için Adapazarı , Akyazı, Erenler, Geyve, Karasu ve Sapanca İlçelerine Gençlik Merkezi, Arifiye, Hendek ve Pamukova İlçesine ise Gençler için  Kamp Alanı yapmayı amaçlıyoruz., Yenikent Spor Salonunda olduğu yere  Uluslararası standartlara uygun bocce sahası, voleybol, basketbol,  tenis kortu, yürüyüş parkurları, antrenman salonu, açık yüzme havuzu, çok amaçlı salon ve Taşlık’a da Çok amacı Spor Kompleksi yapmayı hedefliyoruz. Tüm İlçelerimize açık yüzme havuzu ve bocce sahaları yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Bize Destek veren inanan herkese teşekkür ediyoruz.

Başarının özveri ve gayretle çalışmak olduğu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, bu bir ekip işi ve bayrak yarışıdır. Biz vatandaşlarımıza kaliteli tesislerde, nezih bir ortamda nasıl hizmet ederiz anlayışı ile yola çıktık. Bu 1 yıllık süreç zarfında Yurtlarımızda , Gençlik Merkezlerimizde ve Spor Faaliyetlerimizi dolu dolu yaşadık. Tesisleşme önemli adımlar atarak İlimize yeni tesisler kazandırmanın sevinci yaşadık. 16 İlçede 63 tesise bakım onarım yaptık. Yeni projelerimiz ile Sakarya’da spor alt yapısını geleceğini kurmak istiyoruz.  Korona Virüs salgını sürecini tüm personelimiz ve paydaşlarımızla birlikte koordine içerisinde ve sağlıklı bir şekilde yürüttük. Bu süreçte basınımızın gösterdiği duyarlılığı da ayrıca teşekkür ediyorum. Son olarak gecesini gündüzüme katarak çalışan tüm personelimize de can-ı gönülden teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.

 

 

 

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!