Antalya karnesi(Cavit Dereli)

Sakaryaspor ikinci yarı hazırlıkları kapsamında 3 hazırlık maçı oynadı, 2 gol attı

Antalya karnesi

Belek’te 4 gün içinde izlediğim iki hazırlık maçında Sakaryaspor sadece Mustafa Cevahir’le bir gol bulurken 2’si penaltıdan olmak üzere 3 gol yedi, iki penaltıya sebebiyet veren isimler kalecilerimiz Aydın Kalak ve Yavuz Eraydın oldu. Sakaryaspor kolay gol yemiyor ama gol atmak bu forvetlerle neredeyse imkansız bir hal alıyordu. 1-0 yenildiğimiz Erzin Belediyespor maçında Feyyaz sakatlanınca Hacı Ömer ve Ahmet Demir forvetin altından kalkamadı, sağbek Fikret son 20 dakika forvet oynadı. Bu ürküten tablo şunu gösterdi ki Sakaryaspor yönetimi forvet takviyesi yapamazsa Sakaryaspor’da kaleci Yavuz bile ikinci yarı maratonunda forvette şans bulur, bakar kalırız. Keşke herkes işini yapsa, mevkisinde oynasa ancak işini ilk yapması gereken yönetimdir. Böyle gitmez.

SAKARYSPOR’UN 22 KİŞİLİK

KADROSU 11 GÜN NE YAPTI?

Yavuz Edaydın

Arcadia otel sahasında ilk izlediğimiz ve 2-1 yenildiğimiz Körfez İskenderunspor maçında yedek kulübesinde hoca gibi oturuyordu. Erzin Belediyespor maçında sebebiyet verdiği penaltı hakemin Erzin’e hediyesiydi, çıldırdığıyla kaldı. Son Zonguldak Kömürspor maçında ilk yarıyı gol yemeden kapatırken genelde kalesinde yoğun bir atak trafiği yaşamadı.

Aydın Kalak

Sakaryaspor’da 3. kaleci pozisyonunda ve Körfez İskenderunspor maçında sebebiyet verdiği penaltı sonrası sakatlandı. Ertesi gün Arcadia otel sahasında saatler 09.30’u gösterirken idman izlemeye gittiğimizde Aydın Kalak yaşadığı sakatlık nedeniyle otelde kalmıştı, bir daha kendisini göremedik.

Hüseyin Bilge

Sakaryaspor’da Yavuz’un arkasındaki Sakaryalı file bekçimiz. Yıllardır Sakaryaspor’da ve varlığı ile yokluğu fazla sorun olmayan bir isim. Görev düşmesi sonucunda ne kadar hazır olabileceğini teknik heyet ve yönetim de kestirememiş olacak ki denk gelirse kaleci transferi de gündemde.

Fikret Topaloğlu

Sakaryaspor’un sorunsuz sağbeki. Belki de sezon başında ki en iyi takviye. Profesyonelce işini yaptığını gözlemlediğimiz bu arkadaş tüm hazırlık maçlarında vasatın üzerinde bir performansla karşımıza çıkarken “Allah nazarlardan saklasın” diyorum. Bir üst ligden gelmek böyle bir şey olmalı.

Erhan Tatlıdil

Körfez İskenderunspor maçında varlığı ile yokluğu belli değildi. Erzin Belediyespor maçında ikinci yarıda şans bulduğunda teknik heyet Fikret’i ileri sürdü, Erhan sağbek oynadı, aman Fikret’e bir şey olmasın. Bana ağır geldi, kilo almış gibi, o zaman laf olsun diye çalışıyor, Allah selamet versin.

Mert Sarı

Üzerine koyamadan gidiyor. Sakaryaspor’da geçen senenin yıldızı, bu senenin sıradan adamı. Defansif özellikli ön libero olarak çok deplasmanda oynar, içerde oynar. Katkısı, rakibi durdurması olur ki kaleyi gördüğünde Mert’ten isabetli şutlar beklemek benim lüksüm olsun.

Mustafa Cevahir

Körfez İskenderun maçında attığı gol klasiğin dışında değildi, yeter ki 18 yayının birkaç metre dışından kaleyi görsün. Toplara güzel vurduğundan Sakaryaspor’da gole en yakın isim!. Erzin Belediyespor maçına forvet arkasında başladı ancak Feyyaz sakatlanınca tüm takımla bağlantısı koptu.

Sertaç Eren

Yedek sigorta. Sakaryaspor’da kendini yedek stoperliğe alıştıran Sertaç bu takımda eğlene eğlene oynamalı ama Burak ve Nedim tercih nedeni. Sertaç iyi bir profesyonel ki oynayacakmış gibi çalışıyor, oynayan stoperleri sahada diri tutuyor!. Sertaç’ın bir özelliği ise ihtiyaç halinde bek.

Volkan Yılmaz

Varlığına ihtiyacımız var, yokluğu sıkıntı. İlk yarı maratonunda 5 hafta yoktu, Sakaryaspor’da ne kum kaldı, ne Deniz!. Sakaryaspor’un olmazsa olmazı ama Antalya kampında yoktu. Bir ara kırmızı eşofmanlar üzerinde, telefon görüşmesi yaparken gözüme ilişti., Kömür maçında nihayet oynamış, kamp bitti.

Tevfik Işık&Mustafa Akgün

Bu iki arkadaşı neden aynı kareye aldığıma gelince. Sakaryaspor Antalya kampında maç oynasın, idman yapsın, bu iki arkadaş kafa kafaya vermiş, sürekli düz koşu yapıyordu. Kamp başladı, düz koşu. Kamp bitti, düz koşu. Antalya kampını koşarak bitiren iki arkadaş ligde nereye koşacak, zamanla göreceğiz.

Doğan Seçkin Şavkın

“40 yıllık kani olur mu yağni” derler. Sanki Doğan için söylenmiş. Bir Erzin maçı, bir Doğan izledim, boğa gibi. Bir ara hakem dedi ki; “Bu arkadaşı alın yoksa atacağım” Yok arkadaş, bu arkadağın 90 dakika sahada kalması sıkıntı, 70’ten sonra kullanılmalı. Ligi hatırlayın, Sakaryaspor2a Orhangazi ve Denizli maçlarını aldırdı.

Adnan Güngör

Sakaryaspor’da Yavuz’dan sonra en tecrübeli oyuncumuz. “Ben bu işi yaladım yuttum” havalarında. Belli ki kendine iyi bakıyor, bizim gençlere iyi bir örnek. Futbolda sadece görevini yapacaksın. Adnan aynı çizgi de mücadelesine devam ediyor, yol nerede bitecekse.

Efşan Geçgin

Efşan’ı herhalde seneye izleriz. İlk yarıda 3 günde iki maç (Katar-Manisa BŞ.) oynadı, iki maçın öncesinde ve sonrasında sakat, sezonu da bu havada bitireceğe benziyor. Kampı Arcadia otelde bitirdi, Arcadia otel bize yasaktı, görüşemedik, sağlık olsun.

Nedim Köseoğlu

Sakaryaspor’un defans göbeğinde Burak’la iyi bir ikili oluşturdu, işini yapıyor. Fizik 10 numara, lig 3. Lig. Bu ligde geriden oyun kurmaya genelde gerek olmadığından Nedim bam güm oynuyor. Form düşüklüğü yaşarsa Sertaç var.

Burak Bekaroğlu

Sakaryaspor’un 1997 doğumlu elit milli stoperi Sakaryaspor’u benimsedi, yere sağlam basıyor. 3. ligde değilde süper ligde bile olsak şu takımda oynar. O zaman anlaşılıyor ki bir zaman gelecek Sakaryaspor lig atlayamasa bile Burak Bekaroğlu lig atlayacak.

Hacı Ömer Doğru

Treni kaçırdı, yakalayacakmış gibi koşuyor. Sıkıntı, sadece koşuyor. Fizik yaptı, futbol yapamadı. Sakaryaspor’un yedek forveti asaletle bağlantıyı kesmiş, “ben böyle mutluyum” havasında. Ancak bizim Hacı’yı böyle görmemiz bizi yaralıyor.

Furat Koç

Her gelen hocanın gözdesi. Deniz Kolgu’dan sonra Yavuz İncedal’da övgüyle sözediyor. Kamp dönemlerinin yıldızı, lig dönemlerinin kaybolan yıldızı. Lig başlayacak ve göreceğiz ki Furat bizimle birlikte tribünden Sakaryaspor’u izliyor. Bir müddet daha izleyerek tecrübe kazanacağa benziyor.

Sadullah Eraslan

Sakaryaspor’un sessiz gemilerinden biri. Sadullah Eraslan Turgutlu’dan geldiğinde beklentiler büyüktü ama her geçen hafta küçüldü, yedek kulübesinin gediklilerinden oldu. Sakaryaspor’da şu durumundan Sadullah mutluysa bize yazacak fazla bir şey kalmıyor.

Canberk Özdemir

Sakaryaspor’da solbeke oturdu, bu saatten sonra daha iyisi gelmeyeceğine göre en iyi solbek Canberk. Antalya kampında belki de üstüne koyan tek futbolcumuzdu. Erzin Belediyespor maçında iyi oynadı, Zonguldak Kömürspor maçında golü var, o zaman umut var.

Ahmet Demir

Sakaryaspor’dan Alanyaspor’a, Alanyaspor’dan Manavgat’a ve Manavgatspor’dan Sakaryaspor’a dönüş var. Bu trafikte yaşadığı sakatlıklar dezavantajı, zamana ihtiyacı var. Sakaryaspor’da zaman var, yeter ki Ahmet Demir iyi kullansıni kabuğunu kırsın.

Feyyaz Aydil

Sakaryaspor’un 1.98’lik kulesi biraz bencil olmalı. Körfez İskenderun maçında benzer iki pozisyon yakaladı, kaleyi karşısına aldı, ikisinde de kaleyi düşünmek yerine pas verecek arkadaş aradı. 1’ini gol yapsa ki kendine güvenmeli, Sakaryaspor Antalya kampına yenilgiyle başlamaz, Feyyaz yazmış olurdu. Yaz arkadaş, bu uğurda bencil ol.

***

Teknik kadro

Sakaryaspor’un yeni teknik patronu Yavuz İncedal Antalya kampını takımı tahlil etmekle bitirdi. İncedal’ın birinci yardımcısı Rıfkı Ekenler’i bir ara Tevfik Işık zannettim, çok benziyor.  Kaleci Antrenörü Cengiz Tarım kalecilerle, Kondüsyoner Tansu Yağan ise öğretmen olduğundan programıyla karşımıza çıktı, kendi yoktu.

***

Başkan inşallah

Yönetim ara transfer için belirlediği nokta transferleri sözleşmesi devam eden futbolcuların içinden seçmiş, çıkamadı işin içinden. Sakaryaspor Başkanı Selahattin Aydın Antalya kampını “İyi olacak

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!