AMATÖR SPORUN KALBİ AMATÖR SPOR HAFTASI NEDENİYLE SAKARYA’DA ATACAK

featured

AMATÖR SPORUN KALBİ AMATÖR SPOR HAFTASI NEDENİYLE SAKARYA’DA ATACAK

Amatör Spor Haftası İl Tertip Komitesi Toplandı Amatör Spor Haftası İl Tertip Komitesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Fatih Çelikel başkanlığında toplanmış ve program akışıyla ilgili gerekli düzenlemeler ve ilimizde gerçekleştirilecek olan amatör spor haftası programlarıyla ilgili il tertip komitesi üyeleri ile birlikte fikir alışverişinde bulunulmuştu Yaşasın Amatör Spor Ruhu Yaklaşık bir haftada olsa yıllardır hem ülkemizde hemde dünyada tüm insanlığı etkisi altına alan futbolun büyülü havasından uzaklaşarak bir haftalığına da olsa amatör spor ruhuna kulak vereceğiz. İlimizde Gerçekleşecek Amatör Spor haftası Etkinlikleri Şöyle Açklandı 10 ekim pazartesi Spor Korteji Yürüyüşü Şemdinlide Şehit Düşen Kahraman Askerlerimiz için ertelendi

Program Şöyle devam edecek Yenikent spor salonu ve Atatürk spor kompleksinde U 14 Basketbol ligi müsabakaları Arifiye İl Ormanında Okullararası Bisiklet Yarışları Atatürk spor salonunda Karate turnuvası Tenis Akademisi Spor Kompleksinde 8-9 yaş Tenis İl birinciliği Sakarya spor salonunda atıcılık müsabakaları Atatürk Spor Kompleksinde masa tenisi turnuvası Atatürk Spor Kompeklisinde Minikler Voleybol turnuvası yapılacak Ayrıca 14 ekim Cuma günü Adapazarı kültür Merkezi saat 16 da Amatör spor haftası ve yılın enleri paneli ve sonrasında ödül töreni gerçekleşecek Spor İl Müdürümüz Fatih Çelikel’den Amatör Spor Haftası Mesajı Fatih Çelikel, “Sakarya, spor ile yaşayan bir şehir. Amatör spor kulüplerimiz de, ilimizde sporun gelişmesinde ve sporun tabana yayılmasında çok önemli bir misyon üstleniyorlar.

Sadece futbolda değil, diğer spor dallarında da sporcular yetiştirerek, yetenekli gençlerimizi ülke sporuna kazandırıyorlar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak sporu bir yaşam biçimine dönüştürmüş nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu bağlamda desteklerimizi arttırarak devam ettirme niyetindeyiz, Amatör Spor Haftası etkinliklerine tüm halkımızı davet ediyoruz” şeklinde anlamlı bir mesaj verdi.

Bir Basın Açıklaması da (ASKF) Başkanımız Yaşar Zımbadan Geldi Zımba Yaptığı Açıklamada Şu İfadelere Yer Verdi : Gençlik ve Spor bakanlığı ile Türkiye Amatör spor kulüpleri konfederasyonu işbirliği ile düzenlenen Amatör spor haftası 10 Ekim, 16 Ekim tarihleri arasında ilimizde bir çok etkinlik ile kutlanacak . Bu hafta ile birlikte sporun toplumda benimsenmesi, yaygınlaşması ve toplumun her kesimini spora yönlendirmek tek amacımız. Toplumun her bireyi olanakları ve zamanları doğrultusunda spor yapsın, Koşsun, Yüzsün, Karate yapsın, Futbol, Basketbol, Voleybol oynasın… Toplumumuz sporu örnek bir birey olmanın yanında, kendi sağlığı, mutluluğu için yaşamına sokmuş olsun. Halkımız sporla önce kentin kültürel dokusunun gelişeceğini, sağlık harcamalarının azalacağını, insan yaşamındaki veriminin artacağını düşünsün, bilsin, inansın… Bizlerin amacı da kentin yetiştirdiği bir avuç ‘elit’ sporcuya hediye, para gibi ödüller vermenin yanında, belki de hayatında boynuna hiç madalya takamayacak çocukları sporla tanıştırmak olduğunu da bilmemiz gerekiyor. Bunları yaparken aslınla sporla birlikte insana, insanlığa yatırım yapmış oluyoruz.… Varoşlarda, çarpık yapılaşma içinde yaşayan çocuklarımıza, gençlerimize spor götürmek hedefi ile ! Kentteki her bireyin düzenli spor yapabileceği ortamları sağlamanın ilk görevlerimizden biri olduğunu da unutmadan Nitelikli, idealist Antrenörler eşliğinde koşan, atlayan, zıplayan, terleyen insanları görünce heyecanlanalım, gururlanalım.

Salonu olan okullara yetişmiş Antrenörler tahsis edelim, Antrenörlerden madalya kazanacak çok sayıda sporcu yetiştirmesinin yanında, çocukların ve gençlerin sporu sevmesini, yaşamları boyu kişiliklerini geliştirecek ‘sağlıklı, dürüst, ahlaklı, ilkeli’ sporcular yetiştirmelerini de isteyelim. Amacımız yerel yöneticilerimiz ile birlikte kentimize çok amaçlı oyun sahaları, salonlar, kentin uygun bölgelerinde Futbol, bisiklet ve koşu parkurları, insanların yaz kış kullanabileceği havuzlar inşa edilmesini sağlamak. Son dönemlerde amatör spora başta Büyükşehir belediye başkanımız Zeki Toçoğlu olmak üzere tüm belediye başkanlarımızdan çok anlamlı destekler görüyoruz.

Gençlik ve spor teşkilatımızda bizimle birlikte olanakları doğrultusunda bir şeyler yapmaya çalışıyor. Emeği geçen destek olan Başta Valimiz, Büyükşehir belediye başkanımız ve ilçe belediye başkanları olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. SASKF Yaşar Zımba açıklamasını “Bu hafta ile birlikte çok en çok bu aralar çok İhtiyacımız olan “Sevgi Barış ve kardeşlik” bilincinin toplumda yerleşmesi dileği ile Amatör spor haftamız kutlu olsun” diyerek tamamladı.. Bende Şu İfadelere Yer Vermek İstiyorum Haftanın Önemi adına.. Kanaatimce bu hafta çok önemli bir haftadayız çünkü bu hafta tekrar aynı ifadeleri kullanmak istiyorum ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan futbolun büyülü havasından kurtularak amatör sporların ruhuna kulak verdiğimiz bir hafta olacak bende bu vesile ile amatör sporlara gönül veren herkese ve değerli küçüklerime geleceğin şampiyonlarına şu Ulu Önderimiz Atatürk’ün Şu 2 Anlamlı sözünü hatırlamak isterim Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zeka kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim. Unutmayınızki Dünyada yenilmez kimse, yenilmeyen takım, yenilmeyen ordu, yenilmeyen kumandan yoktur. Yenilgilerden sonra üzülmek de tabiidir. Ancak bu üzüntü insanın maneviyatını yok edecek, onu çökertecek seviyeye varmamalıdır. Yenilen, toparlanarak kendini yeneni yenmek için olanca gücü ile, azimle daha çok çalışmalıdır. Değerli küçüklerim şampiyonluklara yürüdüğünüz tüm yollarda önünüze engeller çıkacaktır ama kendinize inanın bakın görün başaracaksınız yarınlarımızın teminatı sizlersiniz başarıya çiçekli yollardan gidilmez ne olursa olsun vazgeçmeyin son olarak bu anlamlı haftada amatör sporların ruhunu dibine kadar yaşamamız umuduyla hain saldırıda şemdinlide şehit düşen askerlerimizin kederli ilerilerine baş saglıgı dilerken yaralılarımıza acil şifalar dilerim

AMATÖR SPOR HAFTAMIZ KUTLU OLSUN Milli Halterci Halter Hakemi Suat Güven Kamaoyuna Sevgilerimle

E: Posta: suat- güven@hotmail.com

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!