“AMATÖR FUTBOL İLE İLGİLİ BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR…”

BASIN AÇIKLAMASI-KULÜPLER BİRLİĞİ

“AMATÖR FUTBOL İLE İLGİLİ BELİRSİZLİK  DEVAM EDİYOR…”

  • TFF açıkladığı ; Futbolda Dönüş öneri Protokolünde – Amatör ligler ile ilgili bir açıklama bulunmamaktadır. Kaldı ki amatör futbolunda başlaması karar verilirse amatör kulüpler önerilen bu tedbirleri uygulanabilirmi….
  • Türkiye Futbol Federasyonu, corona virüsü salgını nedeniyle askıya alınan Amatör liglerin tamamlanması ihtimaline yönelik hazırladığı ‘Futbola Dönüş Öneri Protokolü’nü açıklandı…açıklanan protokolde belirlenen ve alınacak tedbirler amatör futbol ‘da uygulanacak mı? Amatör küme başlayacakmı .. “ Belirsizlik halen devam ediyor.”

Öncelikle ;  insan sağlığını düşünmemiz gerekiyor. .virüs tehlikesinin önümüzdeki 3-4 ay içersinde tükeneceği uzak bir ihtimal gibi gözüküyor…

Bu nedenle ;2019-2020 futbol  sezonu tamamlanmayacaksa  :

1-1 NCİ AMT.KÜME VE SÜPER  ligler iptal mi edilecek,

2-yoksa  mevcut durumu ilemi   tesçil edilecek. .bilinmesi gerekiyor..

Benim şahsi görüşüm de ; Bu virüs belasının sona ermesi ve tehlikenin ortadan kalkması gerekiyor. Bu nedenle;

1-Açıklanan protolde önerilerin  yaptırıma dönüşmesi halinde bu şartlara hiç bir amatör kulübün uygulaması imkansız görünüyor..Kaldıki 1 ve 3 lig profesyonel  takımların bile bu tedbirleri yerine getirmesi  çok zor..Bu nedenle Bu lig iptal edilip,2020-2021 sezonu sil baştan başlamalıdır.

2- TFF.tarafından Mevcut puan durumu ile tesçili yapılma kararı çıkarsa ; 1 nci amatör küme ve süper ligde düşmenin kaldırılması ve 1 nci amt. kümelerinde 1 ve 2 nci sırada bulunan takımların bir üst lige terfi ettirilesi, süper ligde ise 1,2,3 sıradaki takımların eleme usulü ile kura çekilmesi ve 1 nci sırayı alan takım dal ligine yükselsin  ve 2 sırayı alan takımda  baraj müsabakasını oynasın.

1 nci v 2 nci ligden düşme olamayacağı içinde  süper lig ve 1 lig takım  ve grup sayıları yeniden düzenlensin ve ASKF ve İL TEMSİLCİSİ ile tertip kurulları tarafından tff ye teklif sunulsun.

KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANI

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!