ALTERNATİF OYUN

featured

ALTERNATİF OYUN

Gün geçtikçe daha çok birlikte bir oynuyoruz.  Daha dengeli, topu daha çok kendinde tutan ve en önemlisi ne yaptığını daha çok hesap eden bir takım olduk.

 

Ortasahada Serdar Ümit ve Talha’nın yumuşak pas trafiğine Erçağ ve Fatih’in bitmek bilmeyen enerjileri ve öne hareketleri eklenince oyunu rakip sahaya yığıyoruz. Coşkun Yılmaz’ın da duvar santrafor özelliği orada daha çok bulunmamıza yardım ediyor. Ancak ben Coşkun’dan daha hareketli, sadece duran toplarda değil akan oyunda da pozisyon bulmasını bekliyorum. Fiziksel üstünlüğünü oyunun devam eden anlarında da kullanırsa atacağı gollerin sayısı artacaktır.

Orhangazispor’a attığımız tüm goller duran top neticesinde geldi. Bu da bir başarıdır. Özellikle Talha ve Serdar Ümit’in o keskin bıçak ortaları neticesinde altı pasta gol bulmak kolaylaştı. Peki ya o duran topların hiçbiri gol olmasaydı? Önce biz değil de rakip öne geçseydi ne olacaktı? Sakaryaspor’un buna karşılık verecek gücü var mıydı? Ya da budan sonra olacak mı?

Osman hoca ile çıktığımız altı maçın hiçbirinde geriye düşmedik. Bu takımın oyuna istekli ve bilinçli başladığını göstermesi bakımından güzel fakat aksi bir durumda aynı sakinlikte oyuna devam edip geriden gelebilecek miyiz merak konusu. Önümüzde lider olabilmek için kritik haftalar var. Bunu başaramasak bile play-off maçları normal maç temposundan hem heyecan anlamında hem de gerilim anlamında daha çetin olacaktır. Sakaryaspor o maçlarda geriye düşerse nasıl bir refleks gösterecektir? O anlarda da kazanması için duran toplar yetecek midir?

Bu anlamda takımda yerden araya atılacak toplarda ve duvar paslaşmalarıyla ceza sahasına sızmalarda bir zayıflık gözlemliyorum. Bu gibi çabukluk gerektiren oyunları başaramıyoruz. Bu da öndeki oyuncumuz Coşkun (ya da Mümin’in) beklediğimiz hızda ve her ne kadar teknikleri bize çok şey katsa da Talha ve Serdar Ümit’in bu çıkışları yapabilecek çeviklikte olmamasından kaynaklı. Top çevirmek, ona sürekli sahip olmak, ağırdan alarak duran top kazanmak her zaman sonuç getirmeyebilir.

Daha çabuk oynamamız gereken anlarda Sakaryaspor’un alternatif oyunu var mı?

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!