Alt yapı bitti inşaata paydos

featured

Alt yapı bitti inşaata paydos

Türkiye de Altyapısıyla kendinden söz ettiren ender kulüplerin başında gelen ve Türk Futboluna sayısız Futbolcular kazandıran Sakaryaspor Altyapısıyla ilgili son günlerde konuşulanlara inanmak mümkün değil.

Maalesef U-19 takımımızın hiçbir Futbolcusu profesyonel yapılmayarak kulüpten yollandı.

Geçen sezonlarda da bu tip olaylar yaşandı ancak çabuk unutuldu. Kaç yıldır A takıma kazanılan oyuncu yok ortada. Dikkat ederseniz A takım kadrosuna girenlerde daha önceki yıllardan gelenler yani Büyükşehir Belediyeye verildiği günden sonra altyapıya alınan ve buradan üst tarafa yükselen bir oyuncu bile yok meydanda.

Futbol okulu var bu kulübün, alt yaş grupları da var ve bu U 19 takımına gelene kadar bu kadar yetenekli değilse neden bu hocalar bunları bedavadan burada tuttu ve onlara zaman ayırdı. Günah değil mi? Hem oyunculara hem de kulübe.. Sporcular ve aileleri umut bağlıyor gelecekten ayrıca Yeşil-Siyahlı kulübe de ekonomik açıdan zarar veriyorlar.

Bir de bu işin manevi ve psikolojik yönü var.

Türkiye deki Futbol Markası olan Sakaryaspor bu işten çok zarar görüyor bu yüzden. Herkes kendi kendine soruyor ne oldu bu Futbol Tarlasına diye…

Öte yandan sporcularda ve ailelerinde de travmalar yaratıyor.. Yeşil-Siyahlı sevgi yerine kin ve nefrete bırakıyor.

Sporcu ailelerinde Sakaryaspora bakış açısı tamamen değişiyor ve öfke kusuyorlar. Bir takımın tabanı olmadan ne kadar yaşayabilir ki?

Olur mu? Kardeşim bu oyunculara ve ailelerine yazık değil mi?

Birde bu Madalyonun diğer yüzü var aslında.

Kulübün maddi kaybı bir yana Büyükşehir Belediyesine de maddi manevi zarar veriyor bu yaşananlar.

A takımın yani kulübün tüm giderlerini yönetim karşılayamayınca her sezon başında Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun kapısı çalınıyor.. Para para diyerek..

Halbuki Altyapıdan oyuncu çıkarsa ve satabilse bu kulüp o zaman işi daha da kolaylaşır..

Yani kısacası Altyapısı temeli sağlam olmayan hiçbir kulüp ayakta kalamaz…

Kalsa da buna ne para dayanır ne de bütçe..

Büyük Başkan Toçoğlu bir an önce Altyapıyı ele almalı ve yaşanan sorunları kökünden çözmelidir.. Yoksa gidişat iyi değildir… Bu gidiş hayra alamet değildir yarın geç olur ve Altyapı biter herkes İnşaatı terk eder..

Şampiyonluk güzel bir duygu ancak var olan sorunları da ortadan kaldırmıyor..

Onun için sön sözüm Altyapı bu kulüben geleceğidir ve kimse bu geleceği kendi elleri ile yok etmesin… Benden söylemesi ..Esen kalın mutlu kalın…

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!