ALT YAPI AÇILDI

 

Sporun geleceğine en önemli katkı

Altyapı Tesisleri Hayırlı Olsun

Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri açılış töreninde konuşan Başkan Toçoğlu, “Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri ilçelere de uzanan spor yatırımlarımızın adeta imzasıdır. Bugün burada top koşturan kardeşlerimiz yarın Türk futbol tarihinin abidevi şahsiyetlerinden biri olmaya namzettir. Bu tesislerden daha nice Ekrem Karaberberoğlu, Oğuzlar, Aykutlar, Tuncaylar yetişecek. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Serdivan Belediyesi tarafından tahsis edilen alanda Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesislerinin açılışı gerçekleştirildi. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, Vali Hüseyin Avni Çoş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Milletvekilli Adayları Ali İhsan Yavuz ve Nuray Sağıroğlu, Sakaryaspor Kulüp Başkanı Selattin Aydın, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, SESOB Başkanı Hasan Alişan, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, belediye başkanları, STK temsilcileri, sporcular, merhum Ekrem Karaberberoğlu’nun ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sakaryaspor’un Geleceğine Katkı

Ekrem Karaberberoğlu’nun hayatını anlatan video gösterimi ile başlayan programda söz alan Sakaryaspor Kulüp Başkanı Selattin Aydın, “1994 yılında Sakarya’ya geldim. Ekrem Karaberberoğlu hocamızın sporun her ortamında ismini duydum. Kendisini hayırla yâd ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun Sakaryaspor’a büyük katkıları olduğunu biliyoruz. Sakaryaspor’un altyapısına kazandırılan böylesi bir tesis için değerli başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Sporla Anılan Bir Şehir

Her yeni gün yeni bir hizmeti şehre kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Toçoğlu, “İnsanımıza yakışan, hayatına güzellik, estetik ve değer katan yeni yeni projeler üretmenin gayretini sürdürüyoruz. Sakarya, sporcu yetiştiren ve yetiştirdiği sporcularla anılan bir şehirdi. Türk futbol tarihinde bir grup sporcuyu tanımlarken sanırım sadece bizim şehrimizin adı kullanılmıştır. Futbol camiasında Sakaryalılar dendiğinde herkes kimlerin kastedildiğini gayet iyi bilirdi. Sakaryalılar başlığı gazete manşetlerini süsler, milli takımın uzun yıllar ana gövdesini oluşturmuştu. Sakarya, sporcu yetiştiren ve yetiştirdiği sporcularla anılan bir şehirdi” diye konuştu.

Sakarya Müstesna Bir Sayfadır

Konuşmalarının devamında tesislere adı verilen Ekrem Karaberberoğlu ile ilgili düşüncelerini paylaşan Toçoğlu, “Oğuzları, Aykutları, Turanları, Bülentleri, Rahimleri ve Şabanları yetiştiren, Sakarya’yı Türk futbol tarihinde markalaştıran bir efsaneden,  büyük bir isimden, Ekrem hocadan bahsediyoruz. Türk futbol tarihi yazılırken Sakaryalı sporculardan bağımsız yazılmayacak. Sakarya adı, spor tarihimizin en müstesna sayfalarında yer alacak. İşte bunu sağlayan Ekrem Karaberberoğlu hocamızı da bu vesileyle bir kez rahmetle anıyoruz” dedi.

Yeni Başarılar İçin

Başkan Toçoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Bildiğiniz gibi; Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak Sakaryaspor altyapı sorumluluğunu tamamıyla üstlenmiştik. Kulübümüzü Türkiye ve Dünya futboluna mâl olan yeni futbolcuların adresi yapma arzusuyla yola çıktık. Bu doğrultuda altyapıyı belli bir disipline sokacak yeni bir tesis kaçınılmaz görünüyordu. Futbolcuların saha dışı çalışmalarını da gerçekleştirebileceği çok fonksiyonlu bir tesis zaruret halini almıştı. Zihin dünyamızı yeşil siyahlı kulübümüzün yeni başarılarına duyduğumuz inanç şekillendirdi. Ekibimizle gerekli tüm hazırlıkları yaptık, projelendirme ve ihale aşamalarının ardından örnek tesisi kısa bir sürede tamamladık. Projemizin yer tahsisini de Serdivan Belediyemizden yapmıştık. Bu anlamda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”

Önceliğimiz Spor Alanlarını Çoğaltmak

“Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri sahip olduğu tüm teçhizat ve teşrifatıyla Türkiye’ye örnek bir spor kompleksidir. Yaklaşık 850 kişilik tribün binasında; Soyunma ve hakem odalarıyla dinlenme alanları yer alıyor. Yine Konaklama binasında da; sporcu odaları, seminer odaları, masaj salonu ve yemekhane bulunuyor. Tüm bu sosyal alanların dışında tesisimizde iki adet de suni çim saha sporcularımızın hizmetinde olacak. Spor yapılabilecek alanların çoğaltılması her zaman önceliklerimiz arasında yer aldı, almaya devam ediyor.”

Sporun Her Branşında Başarı

“Spor başlığında şehrimize çok ciddi yatırımlar kazandırdık. Birçok ilçemize tam da sözünü verdiğimiz gibi; sentetik saha projeleri inşa ettik. Amatör spora ciddi desteklerimiz oldu, olmaya devam ediyor. Her yıl spor kulüplerimize düzenli malzeme yardımları ulaştırdık. Özel araçlar tahsis ettik. Sporun her branşında başarı için kulüplerimize konaklama ve ulaşım yardımlarımız halen sürüyor. Yeni dönemde hem Sapanca hem de şehir merkezi için iki yeni sentetik saha müjdesi verdik. Ancak şunu rahatlıkla ifade edebilirim; içerisinde bulunduğumuz Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri ilçelere de uzanan spor yatırımlarımızın adeta imzasıdır. Bugün burada top koşturan kardeşlerimiz yarın Türk futbol tarihinin abidevi şahsiyetlerinden biri olmaya namzettir. Bu tesislerden daha nice Ekrem Karaberberoğlu, Oğuzlar, Aykutlar, Tuncaylar yetişecek. Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri şehrimize hayırlı olsun.” Başkan Toçoğlu konuşmasının ardından merhum Karaberberoğlu’nun eşi Hatice Karaberberoğlu’nun elini öperek, günün anısına çiçek takdim etti.

Büyükşehir’e Teşekkür

Programın devamında söz alan Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Sakaryaspor için bu tür spor tesisleri inşa edilmeye devam edecek. Spora ve sporcuya katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Türkiye, gençlerine ve sporcularına çok değer veriyor. Gençlerimiz bizim en büyük sermayemizdir. Onlar bizim geleceğimiz, yarınlarımızdır. Gençlerimize ve spora önemli katkıların olduğunu görmekteyiz. İnşallah spora olan yatırımlar devam edecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye Örnek Tesis

Programın son konuşmasını yapan Vali Hüseyin Avni Coş ise, “Her yönüyle Türkiye’ye örnek tesisin Sakarya’ya, gençlere ve Sakaryaspor’a hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu spor tesisinde nice genç Ekrem Karaberberoğulları yetişir. Erdemli, ahlaklı ve centilmen gençlerimiz bu tesislerde yetişecektir. Tabi ki böyle spor tesislerin gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak kalmasına ve zamanlarını faydalı bir şekilde geçirmelerine de katkısı mühimdir. İnşallah bu tesis Sakaryaspor’un eski günlerine dönmesine de katkı sağlayacaktır. Projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesislerinin açılışı gerçekleştirildi. Programın devamında tesis binasında Başkan Toçoğlu ve misafirler incelemelerde bulundu. Program Sakaryaspor’un eski futbolcularının gösteri maçı ile sona erdi. Maçın başlama vuruşunu ise Başkan Toçoğlu yaptı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!