Almancı Panta Sinan

featured

Bu şehrin profesyonellerinde  bu gün Almancası güçlü ,renkli bir  bir oyuncu var

Almancı Panta Sinan

Sinan panta bu şehrin sporunda önemli bir süreç yaşamış oyuncular içinde yer alır. 1968  doğumlu Sinan pantanın sakaryasporla tanışması 1983 de Ekrem Karaber le buluşur. Yeşil Siyah futbol terbiyesini Ekrem Karaberden alan Sinan Panta nın geçmişinde ne yok ki? Profesyonel yaşam,Kız takımı çalıştırıcılığı, şimdide Ampute futbol takımına başkan olarak hizmet veren sinan panta bir sürede Rahmetli Hüseyin Kama zamanında Futbol İl Temsilciliğimde yaptı. Gelin şimdi bu ufak aralarla yazdığımız notları bir kenara bırakıp, 17 senelik futbol geçmişi olan Sinan  Pantanın geride bıraktığı futbol yıllarına  göz atalım.

YEŞİL SYAH SİNAN PANTA

Sinan Pantanın Yeşil Siyah alt yapı yürüyüşü 183 yılında başlar. O yıllarda Sakaryaspor alt yapısında Sinan pantayla beraber Murat Göksu, Murat Bölükbaşı, Soner Büyükergün, Hakan Şükür,Bülent Uygun, Esat Karaberberoğlu, Rahim zafer, Bülent Yıldırım  gibi sürecin iyi futbolcuları yer alır. Sinan panta alt yapı yıllarında Yeşil Siyahlı takımda bütün yaş gruplarında oynar.

DENİZLİDE İLK KEZ ÜST YAPIDA FORMA GİYDİ

Göz alıcı fiziği ,gol noktalarındaki etkili futboluna attığı gollerle süsleyen Sinan panta  ilk kez A takım formasını  Denizlide giyer. Nejdet Niş zamanında ,Nejdet Nişin uzattığı formayı sırtına geçiren sinan panta Sakaryasporda  20 ye yakın maçta forma giyer.

KARAGÜMRÜKE  1 DAKİKADA  GOL ATTI

Sakaryasporda  Nejdet Niş,  Nihat Atacan, Alman Wagner , Feti Demircan  ve Şener dalla çalışan Sinan panta Sakaryasporda   Karagümrük maçında attığı golü unutamaz. Panta Sinan daha 1 dakika dolarken attığı golle 4-2 Sakaryasporun kazandığı maça gol anısı yükler.  Sinan panta Alman Wagner sürecini şöyle anlatır, Almanca bilmem Wagnerin işine yaradığına vurgu yapan Sinan panta  ,Wagnerle beraber futbolda önemli anlar yaşadığını futbol geçmişine yükler.

1991 YEŞİL SİYAH VEDA

Tam Sekiz yıllık Yeşil Siyah futbol geçmişi olan Sinan pantanın Sakaryaspor  la olan futbol birlikteliği 1991 de yeşil siyah tarihe doğru yol alır. Sakaryaspor futbol defterine nokta koyan Sinan panta  sonra neler yapar?  1992-93 sezonlarında Erdemir Ereğlisporda forma giyen Sinan panta  1993-95 yıllarında Atıf Öztoprakın kaleci antrenörlüğü, Özcan Kızıltanın yardımcı antrenörlük yaptığı Mersin İdmanyurdunda  iki sezon geçirir. Sinan pantanın profesyonel futbol çantasının içinde  1995-96 sezonunda Ankara Egospor, İznikspor,Tavşanlı Linyitspor , Akhisar belediyespor  da yer alır.

İNEGÖL SON NOKTA

!7 yıllık futbol dolu yıllarına yaklaşık 100 üstünde gol yüklemesi yapan Sinan pantanın futbola veda adresi 2000 yılında İnegölde olur.  Bu vedanın içine unutamadığı anıyı Karagümrüke attığı 1 dakikadaki golu,ilk kez Denizlide,zamanın önemli golcülerinden olan Bahtiyara karşı giydiği Yeşil Syah üst yapı anını  futbol anıları içine yükleyen Sinan panta daha sonra  ne yaptı?

KISA SÜREN TEKNİK ADAMLIK DENEYİMİ

Futboldan koptuktan sonra Sinan pantanın  Teknik adamlık disinde Sadun Hoş bayın yardımcılığını yaptğı Yimbaş Yozgat yılları yer alır.  İzniksspor ve  Tavşanlı Linyittede kısa süreli teknik adamlık yılları olan Sinan panta  bu işi kısa keser.

NEDEN KISA KESTİ?

Ben haksızlığa gelemem . Ben futbolcunun hakkını korururm.Ben futbolcunun hakkının verilmediği bir iş kolunda çalışmam diyen Sinan panta sürecin yönetim anlayışlarına  bu nedenle isyan ederek Teknik adamlık defterini kapattığını bizimle paylaştı.

SİNAN PANTANIN  FUTBOL DEFTERİNDE YOK ,YOK

Sinan pantanın futbola hizmet defterinde futbolculuktan başka yöneticilikte yer alır. Şu sıralar Sakarya Ampute takımının Başkanlığını yapan sinan pantanın  geçmişinde Futbol İl Temsilciliği ,bir süre fırtına gibi esen bayan Futbol takım antrenörlüğü Sinan pantanın renkli futbol geçmişini süsler.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!