Alman kültürü almış Yasin Çelik

Sakarya’nın profesyonellerini anlatmak adına bu gün Almanya’ya kadar uzanacağız.

Alman kültürü almış Yasin Çelik

Bu gün Sakarya’nın profesyonelleri yazısına, futbolda gözlerini doğduğu Almanya’da açıp Sakarya’da devam ettiren Yasin Çelik’in futbol yürüyüşünü anlatmaya çalışacağız. Yasin Çelik futbola Stuttgart alt yapısında, daha 6 yaşında iken başladı (Hatırlatalım Avrupa’da küçükler her spor dalına bu yaşta başlıyorlar). Almanya’daki futbol yıllarında 16 yaşında A takım forması giyerek taçlandıran Yasin Çelik, aynı yıl Stuttgart takımında profesyonel imza attı. Sonrasında ise kökleri Sakarya Yenigün Mahallesi olan Yasin Çelik, futbol çantasına Sakaryaspor, Konyaspor, Ankaragücü yıllarını yükledi. Biz de Yasinle ilgili geçmişin futbol hikayesi içine bu bilgileri yerleştirdikten sonra, bugün artık evinde futbola hizmet için yurt dışı Scout ekibinde çalışan Yasin Çelik’in, bize anlattıklarının içini farklı başlıklarla, sizinle buluşturmaya çalışacağım.

ALMANYA’DA DOĞAN YEŞİL SİYAH RENK

Yasin Çelik Almanya’da Sutttgart’ta doğan, ama kökleri Sakarya Yenigün Mahallesi’ne dayanan futbol dolu günlerini anlatmaya, Almanya’dan başladı. 6 Yaşında Stuttgart alt yapısında futbola başlayan Yasin Çelik burada, 16 yaşında profesyonel hayata merhaba der. Profesyonelliği sürecinde beş yıl bu takımın formasını giyen Yasin Çelik, beş yılın sonunda Sakaryaspor’a döner.

GELİR GELMEZ ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Yasin Çelik Sakaryaspor’a geldiği yılda, ayağının tozuyla şampiyonluk yaşadı. Eskişehir’de Hasan (Rambo) attığı golle bugünün Başakşehir’ini 1-0 yenen Sakaryaspor kadrosunda yer alan Yasin Çelikle beraber o günkü süreçte Sakaryaspor’da, Timuçin, Aygün, Yusuf, Metim (BJK) Sefer, Veysel Beşik, Muhammed gibi isimler forma giydiler. Yasin Çelik o gün Eskişehir’de yaşanan şampiyonluğu futbol hayatının anıları içinde en önemli yere koyar. Çelik bu şampiyonluğu, o günkü tribün ambiyansını unutmam mümkün değil. Buraya Muhammedle ilgili bir not düşmek gerek. Herkesi Yasinle, Muhammed’i aynı anda Sakarya’ya geldiğini söyler, doğru ama bir farkla Muhammed Belçika’dan, Yasin’den dört ay sonra Sakaryaspor’a gelir.

SÜPER LİG’DEN BİR YAPRAK

Eskişehir’de yaşanan şampiyonluk sonrası Sakaryaspor’un Süper kadrosunda olan Yasin Çelik’in o yıl Futbolu kiralık olarak Ankaragücü’ne taşınır. Deprem nedeniyle Sakaryaspor’un ligdeki konumu dondurulunca, Yasin Çelik yarım sezonunu kiralık olarak Ankaragücü’nde geçirir.

SAKARYA’DAN SONRA KONYA

Yasin Çelik Ankaragücü’nden Sakaryaspor’a döndükten bir yıl sonra Yeşil Siyah forma dışına taşınır. Konya’ya giden, futbol hayatında en uzun süre forma giydiği Konyaspor’da Sakaryaspor’da olduğu gibi daha ilk yılında şampiyonluk yaşaması Yasin Çelik’in futbol hayatında önemli bir ayrıntı olarak karşımıza çıkıyor. Konyaspor’da tam altı sezon oynayan Yasin Çelik, 1,5 yıl Ankaragücü’nde oynadıktan sonra tekrar Sakaryaspor’a döner.

SAKARYA KARTAL SON DURAK

Futbol dolu yıllarına Sakaryaspor başta olmak üzere Ankaragücü, Konyaspor gibi takımları sığdıran Yasin Çelik 2008’de Sakaryaspor’a dönüş yapar. Bir yıl sonra da futbolu bırakmam kararı alan Yasin Çelik çok sevdiği Mehmet Altıparmak’ın Kartal’a gel demesine gönül koyamaz ve orada kısa süre oynayarak futbola 2009’da veda eder.

FUTBOL SONRASI NEREDE?

Yasin Çelik futbolu bıraktıktan sonra bir süre Konya Şekerspor’da Sportif direktör olarak görev yaptı. Teknik adam olarak bu gün taşındığı ve halen ikamet ettiği Kırkpınarspor’da bir süre teknik adam olarak görev yapar. Daha sonra Sapanca Gençlik, Adapazarıspor’da teknik adamlık kariyerine yükleme yapan Yasin Çelik bu sürecin içinde birde Derincespor’da Ali Asım’ın yanında yardımcı antrenör olarak yer alır.

SON MİLLİ

Yasin Çelik Sakaryaspor’da olduğu yıllarda iki kez A milli takım kadrosuna davet alır. Bir maçta oynamayan Yasin ikinci maçta Rusya maçında 1997 yılında milli olma onurunu yaşar. Yasin Çelik söyledi biz yazdık, Yasin Çelik diyor ki “Sanırım bu yıldan sonra Sakaryaspor’dan hiçbir futbolcu A milli olamadı, Tuncay Şanlı oldu ama olduğu yerin futbol adresi Sakaryaspor değil, Fenerbahçeydi” dedi ve bu konuya açıklık getirdi.

ESKİŞEHİR’İ UNUTAMAM

Yasin Çelik Almanya’da 1981 yılında başlayan alt yapı futbol eğitimini aldığı ve daha sonra 16 yaşında profesyonel olarak formasını giydiği Stuttgart yıllarından sonra yaşadığı, Sakaryaspor, Ankaragücü, Konyaspor, Kartal’a uzanan futbol yıllarını anlatırken, Eskişehir’e ayrıcalık yükler.  Yasin Çelik o günleri bakın nasıl anlatıyor; “Eskişehir’deki şampiyonluk maçındaki tribün ambiyansı, heyecan ve beklentilerin çok olduğu maçta İstanbul Büyükşehir takımını Rambo Hasan’ın attığı golle yenmek, Süper Lig coşkusunun, Eskişehir’den sonra Sakarya sokaklarını salladığı o gün, benim futbol anılarım arasında çok farklı yer kaplar.”

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!