Ali Nail ve Pektemek

featured

Bu şehrin profesyonellerinde yönümüzü Akyazı’ya çeviriyoruz

Ali Nail ve Pektemek

Bu şehrin profesyonellerinde Sakaryaspor’un alt yapısında yetişen ve adını Türk futboluna yazdıranları konu alan yazı dizimizin uzun süreceğinden, kazalardaki isim yapmış veya bilinmeyen profesyonelleri sizlerle buluşturacağız. Akyazı’nın bu uğurdaki seyir defterine baktık, karşımıza 16 yaşında Bursaspor alt yapısı gören, Bursaspor’a yükselen, sonra Fenerbahçe’ye giden Ali Nail çıktı karşımıza. Ondan sonra şuan halen faal olan, Alanyaspor’da forma giyen, sırtında birçok takımın futbol hikayesi olan Mustafa Pektemek çıktı karşımıza. Bitmedi futbol alt yapısı Fransa olan, oradan Sakaryaspor’a giden ve yıldızı parlayan halen Antalyaspor’da forma giyen Hakan Özmert’i de bu listenin yükselen yıldızları içine almak gerek. Akyazı denilince en önce akla gelen bu üçlüden sonra Akyazı topraklarında yetişip dışarıya açılan Profesyonel oyuncuları dilimizin döndüğünce size anlatmaya çalışacağız.

ALİ NAİL

Ali Nail’in futbol hayatı Akyazı’da Akyazı Gençlik’te başlar. Bu satırların yazarı onun 15 yaşında Akyazı Gençlik forması giydiği yıl Erenlerde Karadenizsporla oynadığı maçı yöneten kişidir. Ali Nail Akyazı’dan sonra 16 yaşında Bursaspor alt yapısına gitti. Burada gösterdiği Futbol çıkışı onu kısa sürede üst yapıya taşır. Tam yedi yıl Bursaspor’un Türk futbolunda estiği yıllarda Yeşil Beyazlı formayı giyen Ali Nail’in futboldaki hikayesi Fenerbahçe renkleri ile buluşur. Fenerbahçe’de kadroda yer bulmakta zorlanan Ali Nail o yıllarda önce Vanspor’a sonra Zeytiburnuspor’a kiralık olarak transfer olur. Fenerbahçe’deki sözleşmesi bittikten sonra Göztepe’ye transfer olan Ali Nail burada iki sezon geçirir. Ali Nail’in futboldaki geriye sayım nöbetinde onu önce Tekirdağspor’da sonrada futbolu bıraktığı Kahramanmaraş’ta gördük. 2003 yılı Ali Nail’in Futbolu bıraktığı yıl olarak TFF kayıtlarına geçer.

MİLLİ VE TEKNİK ADAMLIK KARNESİ

Ali Nail’in futbol geçmişinde A Milli takımı görmek nasip olmuş ama oynamak nasip olmamış. Üç kez A milli takıma seçilip kulübeden sahaya adım atmadan yaşadığı günler var. Futboldaki yükseliş sürecinde alt yapı milli takımlarındaki karnesine bakınca orada neler var? U16 (13) U18 (8) U 21 (17)  Toplamda Millilik sayısı 39. Ali Nail Futbolu bıraktıktan sonra 2004’de hemen teknik adamlık yıllarını futbol çantasına koyar. Kütahya’da başlayan Teknik adamlık dosyasında Iğdır, Darıca, Buca, Zeytinburnu, Gebze, Tavşanlı (2)  Adıyaman, Tekirdağ, Karacabey ve Bayburt Özel İdare. Ali Nail şu sıralar Teknik adam olarak futbola hizmete devam ediyor.

PEKTEMEK MUSTAFA

Akyazı’nın Ali Nail’den sonra Türk Futbolunun zirvesine yerleştirdiği oyuncunun ismi Mustafa Pektemek’tir. As Akyazı’da başlayan, Nejat Ersin’in As Akyazı’yı çalıştırdığı, Onu Sakaryaspor’a tavsiye eden ismin Nejat Ersin olduğuna vurgu yaparak, futbol yılları kısa sürede Sakaryasporla taçlanan Mustafa Pektemek kısa sürede gol noktalarındaki göz alıcı çıkışıyla Gençlerbirliği’nin ve İlhan Cavcav’ın dikkatini çeker. 2007’de Sakaryasporla olan sözleşmesi karşılıklı fesh edildikten sonra Gençlerbirliği’ne transfer olan Mustafa Pektemek bu forma altında dört yıl geçirir ve Beşiktaş’ın yolunu tutar. Beşiktaş’ta 6 yıl oynar, bir ara Başakşehir’de kiralık oynar ve döner. İki yıl daha siyah beyazlı formayı giydikten sonra Kasımpaşa’ya, oradanda Alanyaspor’a gider. Halen Alanya’da oynayan Mustafa Pektemek’in Milli dosyasında 11 Kez A milli, 15 kez de 21 Yaş altı Milli takım kariyeri vardır. Özetle Mustafa Pektemek Akyazı’nın futbola armağan ettiği gençler arasında Ali Nail’den de daha parlak bir geçmişe sahiptir. Mustafa Pektemek faal olduğu için onu anlatmayı bu kadarla sınırlı tutuyoruz.

HAKAN ÖZMERT

1985 Fransa doğumlu Hakan Özmert’in futbol hikayesi Akyazı’da alt yapıda başlar. 2002’de o zamanlar Bölge antrenörü olan rahmetli Aykut’un önerisiyle Necmettin Sert ve Bülent Ersin’in girişimleriyle 2003 senesinde Sakaryaspor alt yapısına alınan Hakan Özmert’in futbol çıkışı Sakaryaspor’da tavan yapar. 2005-2006 sezonunda Sakaryaspor’dan Karşıyaka’ya Gökhan Kaba ile beraber kiralık giden Hakan Özmert dönüşte kendini Sakaryaspor’dan Antalyaspor’da bulur. Profesyonel kariyerinde Başakşehir, Sivasspor, Karabükspor, Kasımpaşa, Ordu, Karabük takımlarında forma giyen Hakan Özmert şu sıralar Profesyonel futbolda gözünü açtığı Antalya’da, faal futbol hayatına devam ediyor. Hakan Özmert’in Milli kariyerinde U 16 (2) U18 (10) ve U 19 milli takım günleri var.

YUSUF DEMİRBAŞ VE DİĞERLERİ

Akyazı’nın Profesyonel oyuncu dosyasında kimler var? Kısa başlıklarla da bir de onları size hatırlatalım. Rahmetli Paşa İhsan’ın As Akyazı ve Sakaryaspor macerası vardır. Sonrasında Mehmet Kopya’nın Sakaryaspor ve Orduspor formasını giydiği Akyazı futbolu içinde, Fatih Sarı, Cengiz Aydın, Fikret Karakaş, Sinan Pektemek’in Futbol kariyerinde Sarıyer, Zeytinburnu ve Kocaelispor yer alır. Fikret Karakaş’ın, isimleri Profesyonel futbol dünyasında gezer. Yusuf Demirbaş, orta sahadaki zarif futboluyla Alaağaçspor başlayan futbol çıkışını Sakaryaspor alt yapısıyla taçlandırır. Futbol geçmişi içinde Nihat Ataca’nın tavsiyesi ile Sakaryasporla profesyonel mukavele imzalayan Yusuf Demirbaş’ın  futbol hikayesinde Sakaryaspor’un Türkiye kupası şampiyonluğu yaşadığı yıl Sakaryaspor oyuncusu olmanın mutluluğu vardır. Yusuf Demirbaş 1989-93 Yıllarında o yıllarda 3. Lig’de olan As Akyazı formasıyla geçirdiği dört yıl vardır. Sonrasında iki yıl İznikspor macerasının ardından Yusuf Demirbaş’ın profesyonel futboldaki son adresi Yalovaspor olur.  Ancak Yusuf için son durak As Akyazıspor’a dönüşü, sonrasında Karapürçekle Türkiye şampiyonası futbol geçmişini süsler.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!