Alarım

Alarım

Sakaryaspor için yedi  maçlık periyot içindeki son  iki deplasman için, bu satırların yazarı ne demişti.? Sakaryaspor için Payas ve Elaziz karşılaşmaları gerçek gücünü test etme maçları olacak demişti. Daha ne demişti? Sakaryaspor kazanırken bile iyi oynamıyor. Bitmedi daha ne demişti? Sakaryasporun ezberlenen, kolay önlem alınacak futbolu var derken eklemiştim, sizin bu oyun şablonunuzu test eden  takımlara kaşı B planınız var mı diye sormuştum. Bitmedi , Sakaryaspor eğer gerçekten iyi takımsa geriye düştüğü maçları cevirsin. Cevirebildi mi.? Payas ve Elaziz maçlarında geriye düştük iki maçta sıfır çektik.

Bu sonuçlar TFF 2 ligini hedef seçen Sakaryaspor için hiçte şık düşmedi.  Biri veya birileri bizi durdursun, bu gidiş hiçte hayra alamet değil. Elaziz maçında iki kişi üzerinde rotasyon yapan ,savunmanın alarm veren yaşlı göbeğini görmeyen gözlere yine hatırlatmak isterim.  Günümüz futbolunda savunmanı göbeğinin ayağa pas, savunmadan topla çıkışlar yapma özelliğine Tarz ikiliyle oymamaya devam ederseniz çanınız daha fazla yanar. Onların bazen kafayla attıkları gole takılı kalırlarsanız, Sakaryasporun oynadığı oyuna katkılarının yansıra, verdikleri hasarları tespit etmek adına bile, bile cimri olursanız, kaybeden Sakaryaspor kaybeden siz olursunuz. Bakın şimdiden söylüyorum Sakaryaspor telaş yaparsa, Sakaryasporun başındaki ikili kadro tercihindeki yanlışlarından arınmazlarsa iki haftalık çöküşün içi daha fazla dolabilir.

Sakaryasporun hedefleri için çıta yükselten yönetimin gayretlerine yazık olmasın. Pardon yahu unuttuklarım var. Elaziz kırmızı kart olayı sonrası son 35 dakikayı birde üstüne üstlük on kişi oynadı. Bu faktör, bir kişi eksik bir takım önünde kaybetmekte işin bir başka acı ve de düşündürücü yanı.

TETİK KACARI ÖVDÜ AMA..

Tevfik Tetik hakemleri yeri geldiğinde eleştiren ancak iyi hakeminde hakkını teslim eden bir teknik adam. Bazı hakemlerin hedef tahtası olduğu bir anda hakemlere moral yükleyecek olan tetik düşüncesini aldık benim sofraya koyduk. Nazım Hocam Kurtköy’de maçımı yöneten hakem sadece işine bakıyor. Dış dünyaya gözlerini ve kulaklarını kapatmış bir hakem seyrettim dedi. Kim mi bu hakem? Hüseyin Kaçar. Umarım Hüseyin kaçara bu övkü daha fazla sorumluluk yükler. Umarım Hüseyin kaçar bundan sonraki kondiksiyon testinde koşar dedik ama bu konuda gelen haber kötü çıktı. Hüseyin Kaçar ikinci hakkın dada koşamamış. . Böyle olunca da Ulusala en yakın bir hakem profili yok oldu gitti. Yazık  çok yazık. Kendisinden çok çok şey beklenen , Haklemlik olarak ,fizik olarak eldeki önemli bir hakem sermayesi  kon diksiyon testi mağduru olarak bölgede kaldı. Hüseyin Kaçara hem üzüldüm , hem de kızdım. Bi insanın kendine yaptığı kötülüğü bir başkası yapamazmış . Bu düşüncenin içersine Gökhan kahycıkada ekleyip bu defteri şimdilik kapatıyorum.

BAHADIRA SAHİP ÇIKIN

Sakaryaspor alt yapısından bir genç üç yıldır konuşuluyor. Konuşul duğu süreçte Milli de olan Bahadır Yağızdan biraz bahsetmek istiyorum. Futbolun içindeki çıkarcı düşünce daha olma döneminde olan bu genci yok etme noktasına getirdi. Futbolcu olmak adına , iyi sporcu olmak adına etrafa yeni yeni ışık saçarken sağa sola çıkarcı beyinler tarafından sürüklenen Bahadır yağız Kasımpaşa ,Beşiktaş derken Trabzon kapısın dan da döndü. Duyduk ki Bahadır eğitimini askıya almış, duyduk ki Bahadır bir sporcuyu sarsacak kötü alışkanlıklara bürünmüş. Duyduk ki onu bu yoldan döndürmek ,etrafındaki çıkarcı düşüncelerden kurtarmak adına Sakaryaspor alt yapı sorumluları devreye girmiş. Yakışır. Bu çocuğu tekrar futbola kazandırmak , onu tekrar futbol vitrine koymak hem bu çocuğa hem de Sakaryaspora çok şeyler kazandırır. Bu çocuktaki futbol cevheri iyi ellerde işlenirse hem o ,hem de Sakaryaspor kazanır. Ancakkkkkkkkkk  Annesi ,babası da olsa çıkarcı düşünceler onun etrafından arındırılmalı. Nasıl olacağını ilgili olanlar bilir. Bahadırın elinden daha fazla düşmeden tutmak, bırakın teknik adamlığı , insani bir görev olarak bir köşede duruyor. Biz bu işin insani boyutuyla da ilgiliyiz. Takımlar sadece futbolcu değil , topluma iyi insan yetiştirme dede önderlik yapmalı.

BÜYÜK ARITMA

Karadeniz artık daha temizmiş. Karadenize salınan pis atık sular bundan böyle daha temiz , arıtılmış olarak denizle buluşacakmış. Büyük köyün , pardon Büyükşehirin hizmet kapısından çıkan olumlu icraatlar kulak tıkayacak değiliz. Karadenizin temiz olması Sakaryanın turizme açılan penceresini daha fazla ilgi görmesine katkı vereceği şüphe götürmez. Bu nedenle de, bilbortları süsleyen bu icraatı okurken, bizim ilde de, bazen geçte olsa iyi şeyler oluyor diyerek, resimdeki maviliği seyretmeden önünden geçemedim. Unutmadan Karadenize sadece Karasunun pis atık suları salınmayacakmış. Eskişehirden çıkarak bizim ile taşınan Sakaryanın kirli , pis atık suları Karadenizle kucaklaşmaya devam edecekmiş. Olsun en azından Karasu arıtılacak ya. Gün gelir Eskişehirden yola çıkan Sakarya için Karadeniz öncesi geniş atık su havuzu kurulur. Olmaz, olmaz, demeyin. Ya olursa ?

BOĞAZ TURU

Beni sakaryanın futbol yapısı ile beynime yerleştirdiğim bana göre bir doğru var. Küçük Köyün üstüne, Büyük futbol  hayalleri  yükleyemezsiniz. Bakın buraya yazı önemli paralar harcayarak yola çıkan karasu Güven , bu gün için havalarda uçuyor. Yarınını bekleyelim bi bakalım. Bu gün bir zengin veya  şöyle diyelim kaynak buldun, yarın ? Geçmişte Nuri Osmaniye diye mütevazi bir köy,  Süper lige çıkar çıkmaz bal hayalini köy meydanına taşımıştı.

Ne oldu Bir  başkasında bu  sene hendek boğaz olarak karşımıza  çıkmıştı  Ne oldu  Bala göre kadro oluşturduğu iddiasıyla futbol er meydanına çıktı.

Ne oldu? Adapazarıspor yenilgisi sonrası yönetimsel anlamda darmadağın oldular. Bitmedi futbolcu taksitlerin de baş ağrıttığı iddialar var futbol aleminde. Arkadaş yatacak yerin bile yokken başpehlivanlık naraları atmak neyin nesi. Ayağını yorganına göre uzatacaksın. Futbol hislerle yönetilmez. Futbolda küçük köyün üstüne büyük hayaller yükleyemezsiniz. Bakın gecen yıl Süper ligde playof gören Ferizlispor ne alemde. Kaldı ki  Ferizlispor bir ilçenin marka değer takımı.

Karasulu dostlara da  sesleneyim de bu iş burada bitsin. Sarı Kırmızılı ekip kapatılmaktan son anda kurtuldu. Belediye eliyle kaynak bulundu . Sonra ne oldu? Uçuk transferler soyunma odasına taşındı. Bu yol çıkmaz yol. Eğer karasuspor bu süreçte atacağı futbol adımlarının içine sağlam alt yapı temelleri atmazsa,  futbol filmi yine başa sarar. Bizden hatırlatması. Bu sene gidebildiğiniz yere kadar gidin ama, kendi öz kaynak düzeninize dönün. Sizin geleceğinizi ,karasu sporun geleceğini orada arayın. Örnekleri çoğaltmak mümkünde bu günlük bunlarla idare edelim. Haftaya Sapanca Akademi üzerinden bu işe devam ederiz.

BİR MAÇIN HİKAYESİ

Karasuspor Demirsporu yendi. İki haftalık deplasman yolculuğundan sağ çıkıp, evine dönen Karasusporun elinde, tecrübe zenginliği olan oyuncu çok. Ancak Erenlerdeki Futbol hikayesinde olduğu gibi böylesi maçların sonu, hep böyle mutlu bitmez. Karasuspor savunması ağır oyunculardan kurulu. Demirspor iki çabuk bindirme yaptı, birinde Uğur Niyazi Polat’tan gollük atağına kaleci Uğur geçit vermedi, bir diğerinde penaltı geldi. Penaltı olayının kahramanı Mert, o ana kadar Hacı Bilalle beraber takımın en iyisiydi. Buna karşın on kişilik oyunda, Demirspor önünde şans talih kader kısmet, bu maçın hikayesinin kahramanı olan isak, önünde boşta  kalan topu iyi yere gönderdi ve Karasu sonu kötü bitmeye yüz tutan maçın içinden üç puan çıkardı. Sarı Kırmızılı ekibin  bu maçta aldığı üç puana, iki golün usta ayağı  İsaktan sonra Hacı Bilali ,ikinci yarıda Muhammed Erdininde gayretli ve de faydalı oyunlarını eklemek gerek. Demirspor iyi mücadele ediyor ama, iyi oynamıyor. Demirsporun bu kadro dizilişi ile on kişi kalan bir rakibe kendini kabul ettiremiyorsa eğer, buna  ben değil, kulübede Amatör futbolda saçı başı ağarmış Ahmet akkuş hoca çare bulacak.

ATAMA
İHK nin hakem atamalarını izliyor ve de takip ediyorum. İdmanlara gelen herkese , kimliğine bakmadan ,senden benden ayırımı yapmadan maç verdiklerine tanık oluyorum. Bu arada gözden kaçan bazı atamaların getireceği sakıncalar için, yapılan nazik itirazlarında dikkate almaları, müsabakaların daha sağlıklı geçmesine katkı veren hamleler olarak gördüğümü ilgili olanlara iletmek isterim. Hep eleştiri yok. Bazen eğer önümüze konan menüde güzellik varsa ,yemek doğru yapılmışsa biz niye buna yemek tatsız tuzsuz diyerek burun bükelim ki.. Efendim bu haftada sofrayı izninizle topluyorum. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!