Ağır ağır çıkacaksın merdivenleri   

featured

Ağır ağır çıkacaksın merdivenleri

Ağır, ağır çıkacaksın bu merdivenlerden,

Eteklerinde güneş rengi bir yığın yaprak,

Ve bir zaman bakacaksın semaya ağlayarak.

Sular sarardı, yüzün perde perde solmakta,

Kızıl havaları seyret ki akşam olmakta.

Eğilmiş arza, kanar, muttasıl kanar güller;

Durur alev gibi dallarda kanlı bülbüller,

Sular mı yandı? Neden tunca benziyor mermer?

Bu bir lisan-ı hafîdir ki ruha dolmakta,

Kızıl havaları seyret ki akşam olmakta.

Evet merhum ünlü şair Ahmet Haşim’in dizeleridir bu güzel sözcükler. Güzel söylemiş. Sanki tıpkı Karasuspor’u anlatır gibi. Aslında bu forma anlatılmaz, yaşanır. Sarı-Kırmızılı renkler içinde Pazar günüde aynen öyle oldu Bursa/İnegöl’de. Gerçekten de ihtiyacımız varmış böylesi sevinmelere. Gerek Ülke, gerek ise ilçe olarak böyle sevinmelere ihtiyacımız var. Sporu sevdiğimiz aşikardır. Hele bir de söz konusu futbol olunca, bir başka sevinenlerimiz var.

Açıkçası sürekli bu sütunlarda yazmıştım; Karasu muz büyüyor gelişiyor, aynı zamanda çok kısa zaman içinde ülkemizin en büyük savunma sanayi fabrikası kurulacak BMC tarafından diye.

Hemen ardından yine Kibar Holding tarafından alüminyum fabrikası kurulacak. Hem de 2000 dönümlük bir alana. Zaten aktif olarak Gazi Metal devam etmekte. Bir de bunun yanında ilimizde inşaat sektörünün bir numaralısı olunca, neden yakışmasın bize Üçüncü Lig diyorum.

Kısacası Karasuspor, Hasan Özkan Başkanlığında genç yönetimi ile birlikte 2017-2018 Spor Toto Bölgesel Amatör Ligin (BAL) 11’inci grubunda güzel başarılara imza atacağa benziyor. Bunu bizzat gittiğimiz Bursa/İnegöl deplasmanında gördük. Herkes kenetlenmiş, sahiplenmiş kulübe. Teknik ekibimiz, futbolcularımız birbirine tutunmuş. Hani derler ya; ‘kendi yağında kavrulur’ diye. İnanın o misal hadlerini bilerek sahada mücadele ediyorlar. Rakibin ekonomik yapısını asla düşünmeden, kazanma azimlerini de kafalarından silmeden mücadele verdiler. Tribünlerdeki taraftarını mutlu etmek için canla başla terleyen ve bunu başaran futbolcularımızı alınlarından öpüyorum.

Futbolcu kardeşlerime, teknik ekibimize tebrikler ancak şunu belirtmeden geçemeyeceğim; ilçemiz ile İnegöl arası tamı tamamına 197 Kilometre. Bu mesafeyi hiçe sayarak deplasmana gelen yaklaşık 100 taraftarımızın hakkını vermemek haksızlık olur. Daha sahaya gelir-gelmez inlettiler İnegöl Kurtuluş Tribünlerini. Gerçekten de susturdular 1000 kadar ev sahibi takımın taraftarlarını. Böyle olunca da Karasuspor’un futbolcuları sanki kendi evlerinde oynuyormuş gibiydiler.

İlk dakikalardan itibaren adeta abluka altına aldılar rakip kaleyi. 10’cu ve 21’ci dakikalarda kaptan İshak’ın kaçırdığı goller, sahanın amelesi gibi çalışan Ünal’ın, 30ncu dakikada “bu da kaçar mı?” dercesine atamadığı pozisyonu unutamıyorum. İşte bunların hepsi futbolda var.

Kısacası ataklarımız ardı ardına sürerken, tecrübeli Kaptan Ruhi’nin uzun pasını çok iyi değerlendiren İshak, rakip kalecinin kapattığı köşeden Karasuspor’u 0-1 öne geçirdi. İlk 45 dakika için ‘böyle biter’ dediğimiz anda, 45+1 kornerden gelen topu iyi değerlendiren ev sahibi ekibin golcüsü Burak, kafa vuruşu ile durumu eşitledi.

İkinci 45 dakikaya yine iyi başlayan Karasuspor’lu futbolcular, kapanan rakibi karşısında sürekli gol aradılar. 70nci dakikada Server, rakibiyle hava topunda çarpışınca, hastanelik oldu.

90ncı dakikaya girdiğimizde, 1-1lik eşitlik devam ediyordu. Dördüncü hakem maça 7 dakika ilave olduğunu söyleyince, 1 puana razı olmuştuk ki. defansımızın tecrübeli ismi Bahadır kendini gösteriverdi. Dakikalar 90+4’ü gösterdiğinde golü atan Bahadır, Karasuspor’u 1-2’lik üstünlüğe taşımıştı. Maç ta böyle bitmiş ve Karasuspor deplasmanda gülmüştü. Ben yeniden futbolcularımızı, teknik heyetimizi ve bu galibiyete ortak olan taraftarımızı kutluyorum. Darısı diğer maçlara.

Bu arada Avrupa Şampiyonu olan Türkiye Ampute (Engelliler) Milli Futbol Takımımızı yürekten kutluyorum. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Burada kelimeler yetmez. Helal olsun size, koca yürekli adamlar. Siz ki milyon dolarlık inançsızlara bu işin prim işi değil yürek işi olduğunu gösterdiniz. Allah hepinizden razı olsun. Şen ve esen kalın.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!