Adapazarı Sporun Merkezi

featured

Gençlik ve Spor Bakanlığı Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde Bakım ve Onarım çalışmaları sona erdi

 Adapazarı Sporun Merkezi

Adapazarı İlçesindeki Tesisler, İl Genelindeki Spor Faaliyetlerinin neredeyse tüm yükünü çekiyor. Boya badana yapılan tesislerde, güvenlik sistemleri de yenilendi.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün imkan ve kabiliyetleriyle İl genelindeki tüm tesislerde bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

 

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy; “Dünya, Avrupa ve Türkiye Şampiyonlukları ve derecelerinin bulunduğu Sporcu yuvası olan Sakaryamız, Sporun Başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bizlerde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle, sunduğumuz örnek projeler ve yaptığımız faaliyetlerle Sakarya’nın adını zirveye taşıma gayreti içerisindeyiz. 124 Spor Kulübü, 4 İhtisas Spor Kulübü ve 3 Okul Sporları Kulübü olarak 131 kulübün olduğu Adapazarı İlçesinde , 22.476 Lisanslı Sporcu bulunuyor. Sporcularımızın daha iyi imkanlarda spor yapması için Adapazarı Atatürk Spor Salonu,  Lütfü Yaman Spor Salonu , Sakarya Yüzme Havuzu, Rüstemler Necmi Uztürk Spor Salonu ve Yenikent Spor Salonumuzda bakım ve onarım çalışması yaptık” dedi.

Spor Faaliyetleri tam gaz

Özsoy; “ Merkez İlçe olması sebebiyle sporun tüm yükünü Adapazarı İlçesindeki tesislerimiz çekmektedir. Atatürk Spor Kompleksi, Badminton, Basketbol, Boks, Güreş, Judo, Kick Boks, Masa Tenisi , Satranç ve Voleybol branşındaki müsabakaların dışında , diğer etkinliklere de ev sahipliği yapmaktadır. Sakarya Yüzme Havuzunda Yüzme ve Su Sporlarınının dışında Halk Oyunları ve Pilates çalışmaları Rüstemler Necmi Uztürk Spor Salonunda Cimnastik ve Yenikent Spor Salonumuzda Hentbol, Futsal, Karate branşlarında antrenman ve spor faaliyetleri düzenleniyor “şeklinde konuştu.

Eksiklikler elden geçiriliyor

Adapazarı Atatürk Spor Salonunun  boya-badana işlemleri yapıldı. Fayans kalebodur yapıldı. Soyunma odasında bulunan dolaplar değişti. Elektrik tesisatı komple elden geçirildi.  Sıhhi tesisat bataryaları değişti.  Yeni duş ve banyolar yapıldı.  Engelli merdiven basamakları yapıldı. Bekleme alanı ve Hakem alanı yapıldı. Yangın merdiveni yapıldı. Mescit ve Abdesthane yapıldı. Çatı Bakım ve Onarımı yapıldı. Tribün koltukları değişti. Koridor duvarları boyandı. Mescit ve VIP odası yapıldı. Güvenlik kameraları takıldı.

Lütfü Yaman Spor Salonunda Elektrik tesisatı elden geçirildi. Elektrik tesisatı elden geçirildi. İç boya yapıldı. Bakım onarım yapıldı. Tuvalet ve duşlar yıkılıp yutong malzeme ile onarıldı. Masa Tenisi Spor Salonunda boya badanası yapıldı.

Türkiye’de bir ilk olacak

Yeni Sakarya Stadyum altında 120 metre uzunluğunda sentetik zeminli Türkiye’nin en uzun Yeni Kapalı Atletizm Pistinde 1 adet 10 metre ısınma ve 100 metre koşu uzunluğuna sahip  düz koşu pisti,  2 adet sırıkla atlama sektörü, 2 adet uzun ve üç adım atlama sektörü,  1 adet gülle atma sektörü yapılacak. Ayrıca Sakarya Stadyumu altına cep salonları ı yapımı devam ediyor

Tenis Kortları Hizmete açıldı

Sakarya Yüzme Havuzu bahçesindeki alana , Kasım 2019 2 adet sentetik zeminli açık tenis kortu kazandırıldı. Nizami antrenman yapılabilen ve ışıklandırma sistemleri mevcut olan tenis kortları ulusal ve yerel spor faaliyetlerine ev sahipliği yapabilecek.

Sakarya Yüzme Havuzu

Sakarya Tesis Kullanım alanları aydınlatmaları 2018 yılında led panel olarak değiştirildi. 7 Adet pis su logar kuyularına motor ilave edildi. Havuz ön otopark yeşillik alana peyzaj yapıldı. Ön otoparktaki yeşillik alan etrafına çıtalardan çit yapıldı. Arka otoparktaki yeşillik alana kum dökülüp spor aletleri yerleştirildi. Arka otoparktaki kuyu motorunun bakımı yapıldı. Bayan orta kattaki giyinme odalarındaki dolapların kilit sistemi değiştirilip şifreli kilit sistemine geçildi. Bay ve Bayan üst ve orta kat giderleri SASKİ giderine bağlandı. Erkek ve Bayan zorunlu otomatik duş sisteminin bakım ve onarımı yapıldı. Tesise ait bütün mekanik aksam modernize edildi. Dış Güvenlik Kameraları takıldı. Tesis Bahçesine iki adet tenis kortu yapılıp aydınlatması sağlandı. Girişe Güvenlik noktası otopark kontrol birimi ve akıllı güvenlik sistemi konuldu. Tribün ve merdiven korkuluklarının sağlamlaştırıldı. Havuz devir daim borularındaki su kaçakları giderildi. Havuza termostat otomasyon sistemi yapıldı.

Yeni Atletizm Pisti

Otomatik kapı yapıldı. Otopark ve Tesis arası bölündü. Pist etrafındaki molozlar temizlendi. Belli bir bölge ağaçlandırıldı. Pistte belli bir bölüme parke taşı yaptırıldı. Kamelya ve Banklar yerleştirildi. Bisiklet Parkı Yapıldı. Tribün önü güvenlik çiti yapıldı.

Yenikent ve Necmi Uztürk Spor Salonu

Yenikent Spor Salonunun  iç boyası yapıldı. Salon bahçesine 300 adet ağaçlandırma yapıldı. Kalelerde yenileme yapıldı. Aydınlatma sisteminin lede çevrilmesi yapıldı. Potalar yenileri ile değiştirildi. Necmi Uztürk Spor Salonunda ise  Salon içi ve kantin kısmı boyandı. Mobilyaları yenilendi.  Arka kapı tarafına yol yapıldı. Kapı, cam ve çerçeveler yenilendi. İç aydınlatma projektörlerinin tadilatı yapıldı ve lede dönüştürüldü. Salon giriş ve odalarının boyandı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!