ADALET YERİNİ BULDU

featured

ADALET YERİNİ BULDU

Sakarya Futbol İl Hakem Kurulu’nda görev yaparken bazı kişilerce haklarında Kamu kuruluşlarını zarara uğratmak ve evrak sahteciliği iddiası ile dava edilen Başkanlığını Mehmet Alemdar’ın yaptığı eski İl Hakem Kurulu hakkında daha önce devası görülerek suçsuz bulunan ancak geçtiğimiz yıl içerisinde davanın henüz kesinleşmemiş olmasına rağmen bu defa ikinci kez dava edilen kişiler hakkında görülen mahkeme sonucunda karar aşamasına gelindi ve adı geçen İl Hakem Kurulu üyeleri hakkında Kamu adına Kovuşturmaya yer yoktur kararı verilerek hakemler aklandı. Bu dava görülürken İl Hakem Kurulu da bu gelişmeler sonrasında Tff tarafından görevden alınarak yerine yeni bir İl Hakem Kurulu görevlendirildi. Daha sonra ise ilgili mahkeme tarafından verilen karar gereği kovuşturmaya yer yoktur kararı verildi ve bu karar 15 Gün içerisinde Sakarya Sulh Ceza Hakimliği’nin itirazı kabil olmak üzere verilen karar taraflara bildirilmiş ve aradan geçen 15 Günlük sürenin de dolması ile karar resmen yürürlüğe girmiş oldu.

NASIL GELİŞTİ ?

İl Hakem Kurulu daha önce yapılan ihbarlar neticesinde teker teker toplanarak, ve sağlık kontrolünden geçirilerek, 2 Akşam kaldıkları nezaret sonrası çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmışlar ancak kararın onaylanması için beklenildiği sırada bu defa davayı açtıran kişilerce başta Tff, Bimer, Emniyet Müdürlüğü ve sonunda da mahkemeye tekrardan şikayetler yapılmış ve bu şikayetler sonrasında gerek Emniyet Müdürlüğü ve gerekse ilgili savcılık tarafından 126 Hakem ve gözlemcinin tekrardan ifadeleri alındı hakem ve gözlemcilerin ifadeleri doğrultusunda  görülen mahkeme sonrasında karar alındı ve itham edilen Eski İl Hakem Kurulu Başkan ve üyeleri hakkında Cumhuriyet Savcısı Erhan Sağlam imzasıyla taraflara “ kamu adına kovuşturmaya yer yoktur “ kararı resmen bildirildi. Şimdi gözler bu davaya muhatap edilen ve suçsuz çıkan eski İl Hakem Kurulu üyelerine çevrildi.

 

———————————————————————————————————-

SAKARYA FUTBOLU ADINA ÜZÜLDÜM

Eski Sakarya İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Alemdar haklarında yürütülen dava sonrasında haklarında verilen kovuşturmaya yer yoktur kararı sonrası bir açıklamada bulundu. Alemdar açıklamasında “ aslı ve astarı olmayan bazı iddialar ile mahkemelerde ifadeler verdik. Aslında yapmamış olduğumuz bazı olaylar spor kamu oyuna yapmış gibi gösterilip bizleri futbol camiasında itibarsızlaştırma çabası içerisine girdiler. Sonuçta haklı olduğumuz ve bizlerin yanlış şeyler yapmadığımız mahkemece kanıtlandı. Burası pek o kadar önemli değil ama bunda en büyük zararı Sakarya Futbolu gördü. Bazı isimleri bizde saklı kişilerce ulaşamadıkları bazı yerlere gelebilmek için çamur at izi kalsın kabilinden bizlere iftiralar atıldı. Biz hiç kendimizi bozmadık. Çünkü haklılığımız er veya geç adalet önünde ortaya çıkacak diye bekledik ve o gün de Allah’ımıza şükürler olsun ki geldi ve bizler alnımız ak bir şekilde ortada kaldık. Bundan sonra ne olur bilinmez ama bu ard niyetli insanların futbol camiasında yaptıkları yanlarına kar kalmayacaktır. Daha önce yaşanan bilgisayar sistemindeki bazı hatalar ve kısa bir zamanda anlaşılıp düzeltme yoluna gidilmiş bazı uygulamalar sebebiyle evrak sahteciliğine kadar giden  suçlamalarla mahkemeye verildik. Sakarya Futbol Camiası önünde rezil edilmeye çalışıldık. Ama ilahi adalet hem bu dünyada, hem de öbür dünyada er veya geç ortaya çıkıyor. Bizler de bugün bunu yaşıyoruz. Sevinelim mi, üzülelim mi bilemiyorum. Ama bu yapılanlar kimsenin yanında kar kalmayacaktır. Zaman her şeyin ilacıdır. “ Diye konuştu.

Karar-1 Karar-2 Mehmet Alemdar

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!