Acısıyla Tatlısıyla Kurt iç Nedim

featured

Bu şehrin profosyenellerinde bu gün size Sakaryasporu Avrupa kupalarına taşıyan bir ismi anlatacağız

Acısıyla Tatlısıyla Kurt iç Nedim

Bugün  bu  şehrin önemli bir spor adamından ,sportif, akademik kariyeri olan Nedim Kurtiç den  bahsedeceğiz. Sakaryaspor alt yapı geçmişi olan ,Sakaryasporun zorlu bir süreç yaşadığı yıllarda  Yeşil Siyah formayı giyen  Nedim Kurtiç bu gün ki yazımızın yeşil Siyah konuğu. Nedim Kurtiç Sakaryasporun 55 yıllık tarihinde kupa kazanan ,UEFA kupasında giden Sakaryasporun başında teknik adamlık onuru yaşamış önemli bir sportif renk. Futbolculuğundan çok teknik adamlık yılları bu şehirde daha çok konuşulan Nedim Kurt iç anlattı, biz not tuttuk. Hatta  bazen hızlanan  anlatımında soluklanma molası bile istediğimiz Nedim Kurtiç,   1953 Sakarya doğumlu bir  spor adamı.  Spordan sonra eğitimsel anlamda da akademik kariyeri olan Nedim Kurtiç futbolla 1969 yılında Donatımsporda tanışır. Sakaryasporla buluşması ise 1971 yılında Ekrem Karaberberin tavsiyesi ile ( Rahmetli) başlar. Üç yıl Yeşil Siyahlı ekipte alt yapıda  üç şampiyonluk yaşayan nedim Kurtiçi isterseniz  bundan sonra  dilimizin döndüğünce yıllara göre anlatmaya başlayalım.

NEDİM KURTİÇİN FUTBOLCU KARNESİ

Nedim Kurtiçi anlatan yazının önsözünde belirttiğimiz gibi  , futbola  zamanın popiler amatör takımlarından olan Donatımsporda 1969 yılında merhaba der. Kişide rahmete erdi ,o süreçte  Ekrem Karaberber ve İlhan Tunçbilekle  çalışma şansı bulan Kurtiç  1971 yılında Ekrem karaberin tavsiyesi ile Sakaryaspor alt yapısına doğru yol alır. Yeşil Siyah futbol bahçesinde   1971-72-73 yıllarıda üç kez şampiyonluk yaşayan  Nedim Kurtiç o yıllarda  kaleci Atıf, Kemal Ateşli,  Vural İyisoy, Selçuk Kara, Telat Yılmaz ,Arif Orancı ,Bülent Ersin İsmail Yenice ile birlikte o şampiyonlukların savunmadaki bir parçası olur. Nedim Kurtiç  1974-75 yıllarında sakaryaspor alt yapısında yaşı dolduktan sonra    futbol çantasına Hiçri Uzunöz menle beraber  İzniksporda gecen bir yılı da ekler.

SAKARYASPORA DÖNÜŞ

Nedim Kurtiçin dışa dönük futbol yüzünde İznik açılımı bir yılla sınırlı kalır. 1976 sezonunda Sakaryaspora dönen  Kurtiç ,  bu süreçte rahmetli Paşa İhsan, Sadun, Ercan  gibi  isimlerle birlikte Yeşil Siyahlı ekibin formasını terletir. O yıllar sakaryasporun  mali çıkmazlarda boğuştuğu yıllar olarak bilinir. Nedim Kurtiç  bu süreçte  Nejat tayman  ve Basri Dirimlinin çalıştırdığı Sakaryasporda  BJK ve Trabzon gibi  güçlü takımlarında içinde bulunduğu Sakaryasporda tam 13 hazırlık maçında forma giyer.  Nedim Kurtiç daha sonra İst. Anadolu Hisarı  Gençlik ve Spor akademisinde  başlayan eğitim hayatı nedeniyle futbola bir süreliğine ara verir.  Akademi sınavında  900 aday arasında  19 olarak   İst.Anadaolu Hisarı Gençlik spor akademisine girişini Nedim Kurtiç Akademik not olarak önümüze koydu. Nedim Kurtiçin teknik adamlık ta yeşil siyah anı kitabında  1992-93 sezonunda Timur Şahinel ,Neçmettin Sert le beraber  efsane paf takımında  yakaladığı başarılı süreçte yer alır. Hemen belirtelim Nedim Kurtiç alt yapıya dönmeden önce Tekirdağsporda bir sezon teknik adamlık yapar.

NİŞLİ YILLAR

Rahmetli Nejdet Nişin Sakaryasporla olduğu gibi Nedim Kurtiçle yaşadıkları önemli yıllar   Akademiden aldığı  Spor sakatlıkları ,spor masajı mezuniyet  eşliğinde  başlar. Yeşil Siyahlı günlere merhaba diyen Nedim Kurtiç ,Nejdet Nişle beraber o süreçte Sakaryasporda  ilk şampiyonluğunu yaşar.Nedim Kurtiçin anılar ajantasında önemli yer kaplayan Necdet Nişle yolculuğu Sakaryaspordan sonra 1982 yılında FB , 1982-83-84  yıllarında  Ankaragücünde  devam eder. Bu süreçte Kurtiç bir sürede Gündüz Tekin Onayla çalışır. Niş ,Kurtiç beraberliği 1985  Düzcespor ,1986 Sakaryasporda devam eder. Nedim Kurtiç Sakaryasporda Nişten sonra bir sürede 1992 sezonunda Şener dalla  beraber Sakaryasporda görev yapar. Nedim Kurtiçin Nişle yaşadığı 1986-87 de ikinci şampiyonluk var. Bu süreçte takımda kimler vardı ? Nezihi, Engin, Neşet, Turan, Oğuz, Ceyhun, Kostik Mustafa, Tuna, Sina, Recai  K Turgay ,kaleci Muammer o şampiyonluğun içinde  yer alan isimlerdi. Nedim Kurtiç 1987-88 sezonunda Nejdet Nişle bir süre ayrılık yaşar. Çeşitli nedenlere sahne olan bu ayrılık sonrası  Kurtiç, Genç takım çalıştırıcılığına döner. Kurtiçli o günlerin genç takımında Şaban Yıldırım, Hakan Şükür,Bülent Uygun, Rahim Zafer, Sinan panta  ,Soner Büyükergün ,Murat Bölükbaşı gibi isimler yer alır. O yılların genç takımı Eskişehir’de  Final oynar ama  Tekirdağ Salata penaltı golüyle 1*0 yenilerek Türkiye ikinciliğinde kalır.

KUPA ANILARI

1985-86 yıllarında Alman Teknik sorumlu Wernerin yardımcılığına getirilen Nedim Kurtiç daha sonra Wernerin istifası ile boşalan teknik adamlık koltuğuna getiririlir. Bu olayın gelişmesinde Nedim Kurtiçe teknik adamlık güven elini uzatan başkanın adı Tuncer tepedir.  Nedim Kurtiç bu süreçte  18 maçta 14 galibiyet ,üç yenilgi bir beraberlik alan teknik adam olarak kariyerine  yeşil siyah ekleme yapar. Bu süreçte Nedim Kurtiçli Sakaryaspor Türkiye kupasında  FB,BJK eler yarı finale kalır. Finalde ise  Bursaya  1-0 kaybederek kupanın bir tarafından tutar ama tamamnına uzanamaz.  Sakaryasporun kupa yürüyüşü Nedim Kurtiçle  1987-88 yılındada devam eder. O yıllarda Sakaryaspor finalde Sakmsunsporu yenerek  tarihinde ilk önemli şampiyonluğuna uzanır.

UEFA KUPASINDAYIZ

Sakaryasporun Yeşil Siyah hikayesinde  Nedim Kurtiçle kupa yürüyüşünden çıkan şampiyonluk  Sakaryaspor tarihine UEFA  heyecanı yükledi. İlk turda Macar Şampiyonu Spartacusu iki maçta da yenerek  bir üst turu gören Sakaryasporun ikinci turdaki rakibi Almanların o günlerde en güçlü takımlarından olan Frankfurt olur. 55 yıllık tarihine baklıdığında en önemli UEFA başarısı olarak görülen bu heyecan da Sakaryaspor rkibine iki maçta da 3-1 ve 3-0 lık skorlarla kaybeder  ve kupa dışı kalır.

KIYAMETİN KOPTUĞU MAÇ ANI (1)

Nedim Kurtice  Sakaryasporda yaşadığın anıları sorsak bize  han ki anılarını anlatırsın dedik. Yanıt Konya’daki kıyametin koptuğu maçı ilk sıraya koyarım dedi Nedim Kurtiç ve  bu maçın içindeki bir hikayeyi önümüze koydu. Konyada maça çıkacağız ,Nejdet Hoca oyunculara dönüp siz hazır olun maç konuşmasını birazdan yapacağım dedi ve soyunma odasından ayrıldı. Nejdet Hocayla beraber döndük soyunma odasına girdik ne gördük  biliyor musunuz? Bütün sporcular  topluca namaz kılıyorlardı. Bu manzarayı gören nejdet Niş namaz bitimi futbolculara döndü ve dedi ki ,size taktik maktik yok,zaten siz maça kilitlenmişsiniz, çıkın ve oynayı aslanlarım dedi ve o gün biz sahadan   istediğini alan 2-2 beraber kalarak Süper lige çıkan takım olduk.

ANI (2)

Futbol yüklü gönlümde çok anılarım oldu. Han ki birini sayayım . Birincisi Konya dedik. İkinciside Türkiye kupası şampiyonluğu. Bu şampiyonluğun içinde ben tek adam olarak varım.  Bu anının devamında UEFA kupasında  ikinci turu yaşayan adamım ben. Sakaryasporun 55 yıllık tarihinde Türkiye kupasında  birincide finalde kaybeden, ikinci finalde adını şampiyonluğa yazdıran Teknik adamın ismi Nedim Kurtiç. Sakaryasporun başında UEFA kupasında dört maç oynayan ikinci turu gören adam olmak benim yeşil siyah futbol çantamın içindeki en önemli anılarımdır diyen Nedim Kurtice  bize verdiği bilgilerden ötürü  teşekkür ederken  onunla ilgili birkaç notuda buraya yüklemek isteriz. 2007 yılında Sakaryaspor hizmet yıllarını tamamladıktan sonra  Nedim Kurtiçin amatör teknik adamlıkta Harbiş Tanksporla iki sezo şampiyonluk yaşadığını buraya not ederek ona  bundan sonraki yaşamında başarılar diliyoruz.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!