Salı Sofrası ) Okan attı, Oğuz kurtardı

featured

Salı Sofrası

Okan attı, Oğuz kurtardı

Sakaryaspor Van’da başa baş gecen oyunun içinden Okan’ın attığı golle üç puan çıkardı. Maçın anlatımcısının Van gole kilitlendi gol geliyor derken Onur Erişin ceza sahasına savunmayı çaresiz bırakan asistine Okan ayağını iyi soktu ve Van’da gol Van’dan değil Sakarya’dan geldi. Gol sonrası Van’ın kazandığı Penaltıyı bir kez değil iki kez kurtaran Oğuz  üç puanın Yeşil Siyah futbol çantasında kalmasına el veren oyuncu oldu. Sakaryasporun kalesi Oğuzla çok güvenli be dostlar. Vana giderken eksikler var diyorduk evet ama kadro derinliği içinden çıkan on bir olmayanları aratmadı ki. İlk beşin içindeki takımların kazandığı hafta kazanmak,yukarısı için umut besleme hayalleri Vandada sürüp gitti. Kazananları kutlamak gerek. Başlıkla bitirelim Okan attı, penaltı dahil bir çok pozisyona geçit vermeyen kaleci Oğuz kurtardı ,göğsündeki reklam panosunda tatangalar yazan Sakaryaspor kazandı. Bir numara için umut az olsa da kazanarak yol almak yinede güzel. En azından bu kadro bizi playoff içinde dehada umut var hale getiriyor.

MODA ERENLERSPOR

Sakaryada son yıllarda alt yapının futboldaki atar damarı Erenlerspor oldu. Mavi Lacivertliler fatih Kanburla ,Gürcan Alkanla bu sezonda kupalara ambargo koydular. İnançli, disiplinli çalışmanın ürünüdür bunun adı. Alt yapıda, birçok yaş grubunda  ses veren takım olmak kolay değil. Emek ister ,sevgi ister . Erenlersporun alt yapıda görev yapan teknik adamlarındaki başarı ,sporcu vizyonu çok takımda yoktur. Erenlerspor alt yapıda tercih edilen kulüp olduysa, oyuncu gruplarının teslim edildiği teknik adamaların güvenirliğini ben futbol torbasında önemli bir yere koyarım. Moda Erenlerspor diyorsam karşılığında duran başarıları işaret ederim. Bu gidiş iyi gidiştir. Bu gidişin içinde yeşeren oyunculara dışarıdan gelen teklifler, Erenlersporun alt yapısının dışarıdan bir çok önemli takımların takip altına alması ,Erenlersporun popülistçesini Türkiye geneline yaymıştır. Bakın Eskişehirde 23 Nisan şenlikleri var o şenlikler için Sakaryadan Erenlerspora davet geliyor ,Sakaryaspora değil. Ben moda Erenlerspor derken, bu ayrıntıları futbol cebimde tartarak devreye sokuyorum. Alttaki bu futbol şıklığının üstte görememekte bir başka yazı konusu olacak.

ŞU BİZİM ÇOÇUKLAR ( TANGALARIN ATATÜRK SEVGİSİ )

Maraton Tribünün ateşli gençliğinin benim gönlümde iki yüzü var.Bazen sakaryaspora zarar verenler ile ,sosyal alandaki çarpıcı  gönül okşayan davranışlarını  futbol gönlümde çarpıştırırım. Sakaryaspora zarar veren tutumları benim kalbimi kırsa da, Sosyal alandaki çarpıcı, göz alıcı çıkışlarına hayran kaldığımda itiraf etmeliyim. Yani onlar adına kafamda iki aşamlı soru işaretleri çarpışıyor. Sizinle  onların  sahneye koyduğu iki farklı olayı konuşmak istiyorum. Birincisi Etimeskut maçı öncesi Anıtkabirde yaşandı. Tatangalar Atalarına koştular. Bu devirde herkesi Atatürk’ten uzaklaştıran zihniyet işbaşındayken, Tarangaların Atalarına koşmaları ,Cumhuriyetci, Atatürkçü yüreğime umut oldu. Bu gençlik oldukça  Atatürk sevgisini biz ekimse unutturamaz umudu ,yüreğimde Atatürk adına ,ülkem adına umut oldu. Bazen yaptıklarıyla sevimsiz gelen Gençler  Anıtkabiri ,Atayı ziyaret etmeleri sizi bilmem ama benim yüreğime sevgi ,ülkemin geleceği adına umut ışınladı. Gelelim ikinci konuya ,Kadınlar gününde Kadınların önemini tribünlere taşıdılar. Kadınlarımızın, Analarımızın önemi anlatan sloganları attılar, pankrataları tribünlere astılar. Kısacası kadınlarımızın gününü spordaki yüzüyle kadınlarla buluşturdular. Ah birazda  sporun içindeki taraftar yüzünüzde geliştirebilseniz. İnanın bunu başardığınız an çok ama çok daha fazla sevilirsiniz.

KARAOĞLANA MAÇ VAR AMA ..

MHK gecen hafta Atilla Karaoğlana Süper ligde maç verdi.  Beş haftada üç maça çıkan Karaoğlanıın maç almasında sorun yok. Sorun aynı takımların maçına sıkça çıkmasında ,Gaziantep, Alanya benim bildiklerim. Yukarılarda onu sadece Başakşehir-Kasımpaşa maçında gördük. Gönül istiyor ki Karaoğlanın ismi ,yeneceği maçlar üst sıraları içinde gezsin.  Umarım buda gerçekleşir. MHK kaynaklı bilgilerde Atilla Karaoğlanın ismi gelecek vaat eden hakemler listesinde yer alıyor.

HEY GİDİ USTAT HEY ( BURHAN USLU )

Burhan Uslu Hakemlikte, yaşamda benim idolümdü. O benim Ustamdı. Zaten Hakemlik yıllarımda bana hep Çırak diye hitap ederdi. Hiç unutmuyorum C klasmanına terfi ettiğimi öğrendiği an,  Akıncılarda kirada oturduğum eve koşarak gelmiş, ilk müjdeyi vermişti. O beni  ,ben onu çok severdim. Onu neresinden tutup anlatayım ki. Geçenlerde eşinle konuştuk Ahirette 9 yılı geride bırakmış. Allah nurlar içinde yatırsın, Allah geride kalanlarına uzun ömürler versin diyerek bu gün kendiside ahirette olan, rahmetli Sırrı Şanlının yaşarken onun hakkında yazdıklarını sizinle buluşturuyorum. Hep benden değil, bir de değişik bir kalemden onu anlamaya çalışın. Ben yüreğimdeki Burhan Uslu sevgisini 9 yıl dada yüreğime gömerken, sizi Sırrı Sanlının o günlerde yazdığı Burhan Uslu yazısıyla baş başa bırakıyorum. Ruhun şad olsun be USTA:

SIRRI SANLI YAZIYOR (RAHMETLİ)

İşte rahmetli Sırrı Şanlının Burhan Uslunun ölümü ile ilgili kaleme aldığı yazısı. Sakarya futbolunda önemli bir yeri bulunan ve de doldurulamayan VE 2-12 Yılı Mart Ayı başlarında vefat eden Hakemlerimizden Burhan Uslu’yu vefatının 4. Yılında minnetle anıyoruz. Çünkü hakemliğinin yanı sıra beyefendi davranışları, herkesle aynı seviyede sohbet eden babacan tavırları ve aynı zamanda da hakemlere ağabeylik yapan Burhan Uslu’yu unutmak mümkün mü. Sevgili Burhan hocamızla zaman zaman aynı trioda görev alan bir hakem olarak onu başka, antrenörlük yaptığım zamanlar da Burhan Hoca’yı bir başka severdim. Uzun yıllar dostluğumuz hiç ara vermedi. Çünkü o candan bir dosttu. Kısa da olsa hakemliğim esnasında ondan çok şeyler öğrendim. Bugün gazeteciliğimde her yaş grubundan insanla aynı seviyede bir adara oluyorsam bunu ondan öğrendiğim “ empati kurmak “ sayesinde yapıyorum. Sakarya Hakemleri arasında yeri daima boş kalacak olan Burhan Uslu Hoca’mızı Sakarya Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği de sosyal medyada paylaştığı bir mesajla anmış. Tffhgd’nin mesajı şöyle : “Sakarya Bölgesinin unutulmaz yöneticilerinden Sakarya Hakemliğine amatör ve profesyonel bağlamda uzun yıllar hizmet vermiş olan Burhan USLU hocamızın ölümünün yıl dönümünde saygı ve sevgiyle anıyoruz

FİLE ÜSTÜ ZAFER

Voleybolde Sakaryada pes etmeyen, direnen iki teknik adam bilirim. Birincisi ağaran saclarına , büyüyen yaşına rağmen  hala Voleybol diyen Erol Güdüloğlu ,bir diğerimde Hendekli  eğitimci İdris Demir. Bu ikili Sakarya Voleybolünü file üstünde tüm olumsuzluklara karşın diri tutmak ,file üstünde Sakaryanın sesi olmak adına inatla savaşıyorlar. Kolaymı? Günümüzde herşey futbola yönelmişken,Voleybole kim bakar değilmi? Evet bakanın çok olmadığını ,kısıtlı imkanlara Sakarya Voleybolde  bireylerin yapıldığını bilenlerdenim. Isparta’da Sakarya Bayan Voleybol takımının  ilimizi taşıdığı 1 lig Başarısının içi kolay dolmaz. Bayanların spor yapmasına, ayrımcı mantığı ile bakan bir ilde, Bayanlar Voleyboldeki file üstü çıkışını 1 ligle taclandırıyorsa, bize onları alkışlamak,onlara testek vermek yakışır. Testekden kastım ,bu şehrin büyükleridir. Bazı teşekkürlerin  çok işten yapılmadığınızda biliyorum. Bu kızlar göstermelik değil, ciddi testeği hakkediyorlar. Sakarya şimdi Voleybolde dehada  güzel. Umarım Sakaryayı file üstünde Türkiye semalarında temsil edecek bu kızlara ,samimi file üstü testek gelir. Unutmadan Mütevazi Ömer Bektaş kimliği ile bu takımın başına Başkan olarak gelen  Ömer Bektaşında bu sürecte az çok parmağı olması nedeniyle, önce Sakarya Bayan Voleybol takımı oyuncularını ,baştaki teknik adamlar  Güdüloğlu-Demir  ikilisinde bu başarı ile bütünleştirip onlara file üstü sevgilerimi iletiyorum. Efendim benden bu haftalıkta bu kadar siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!