(Salı Sofrası) Puan kaybettikmi?

featured

Salı Sofrası

Puan kaybettik mi?

Sakarya spor Uşakta Dilaverli kadrosuyla ilk yarıda rakip sahada daha çok gözüken ,daha çok pozisyon üreten olarak kazanamadı. Nasıl kazansın ki ,ikinci yarıdaki maçın hikayesinde konuk takımın penaltı kaçırdığını ,bu yarıda bir süre daha etkili oynadığını düşünecek olursak, bir puan iyi puan olmalı. Ancak yine de üç puana uçacağımız ,kötü giden süreçte eve üç puanla döneceğimiz pozisyonda, kaptan Ferhat’la girdiğimiz net gollük pozisyonda Uşak kalecisinin müthiş refleksi, hevesimizi kursağımızda bıraktı. Sonuç olarak Sakaryaspor ,Sarıyer’den sonra ilk devre evinde yenildiği iki takımdan biri olan Uşaka kaybetmedi. Yayıncı kuruluşun naklen yayını içinde gezindiğimizde, Sakaryaspor kaybedecek kadar kötü, kazanacak kadarda iyi oynamadı. Maçın hakkı beraberlikti dersek  elde edilen bir puana haksızlık etmeyiz. Bu beraberlikle Sarıyer’e yakalandık.

OĞUZ OĞUZ OĞUZ

Sakaryaspor zaman zaman kaybetmeye yetecek kadar pozisyon verdiği maçta Uşaktan bir puanla dön erken kaleci Oğuza teşekkür mektubu yazmalı. Hacettepe maçında üç puan içinde kurtarış izleri olan Oğuz biri penaltı olmak adına üç önemli Uşak pozisyonunda kalesini gole kapalı tutan kurtarışlar yaptı. Bir puan içinden birine aslan payı uzatılacaksa ben o pay için hakkımı kaleci Oğuzdan yana kullanırım.

DOĞRU BİRDİR

Gecen haftanın gazete başlıklarına bir göz attım. Teknik sorumlu İsmail Ertekin takım olarak üst düzeyde değiliz açıklamasını Spor medyası ile paylaşmış. Aynı kadro, seçeneksiz oyuncu grubu ile gidilen yolda bundan doğal ne olabilir ki. Bir Dilaver sakat, kanatlar gereğince iyi uçmuyor. Futbol oyunu iyi ve de seçenekli oyuncularla iyi oynanır. Onun için İsmail Ertekinin Hacettepe maçı sonrası bu açıklamasını yerinde bir tespit olarak görüyorum. Doğru birdir ,iki doğru futbolda bir ipte zıplamaz.

B ALLI REZALET

Serdivanspor Karasuspor maçı sonrası sahneye konulan ,içinde şiddet olan tekmeli tokatlı atışmalar, ilimiz futboluna ,ilimizin iki önemli takımına yakışmadı. Bu görüntüler için futbolun içindeki rezalet demek bile az gelir. Karasu spordan beş, Serdivanspordan dört oyuncunun kırmızı görmesinin karşılığına ne koymak lazım? Bu iki takım geçmişte birbirlerini çok seven , birbirlerine saygılı iki takımdı. Ben bunu İbrahim Şamlının Başkanlığındaki dönemde gördüm. Bu gün Şamlı yok. Demek ki  bir takımın başındaki büyükler futbol aleminde çok önemli. Kim ne derse desin haklı bu haklı benim derdim değil. Ben yaşananları içinde ne olursa olsun iki takımada yakıştıramadım. Bu Sakarya derbisi değil ,rezalet derbisi olarak Bal tarihine geçer. Bu ateşi kim yaktıysa ,eserinle övünebilir. görüntü

UMUTA UMUT DOĞDU

Gecen salı sofrasında Sakaryasporun elinde kalan iki oyuncudan biri olan Umutla ilgili olarak bireyler yazmıştım. Gecen hafta bu konu ile ilgili Teknik sorumlu İsmail Ertekin yeni bir şey söyledi. Umut güçlenir, bizim istediğimiz seviyeye gelirse ondan yararlanabiliriz dedi. Şimdi top yeniden Umuta uzatıldı. Sakaryasporun elindeki her oyuncuya gereksinim duyduğu ortamda Umudun sorumluluk yüklenerek İsmail Ertekinin istediklerini yerine getirmek adına gayretli olacağını ,futboldaki geleceğini bu günden tezi yok yeniden inşa etmek adına ,daha gayretli olacağını düşünüyorum. Umutun futbol kumaşı iyi. Yeter ki üzerindeki tembelliği gidersin. Gün gelecek Sakaryasporda ona forma uzatılacaktır, bundan kuşkum  yok.

MUTLU SON (TFFHGD SAKARYA ŞÜBESİ GURURLA SUNAR)

Özgür Aygün Başkanlığındaki Sakarya FFHGD Sakarya Şubesi yönetim kurulu Hakemlere ait dernek Binasın dan sonra Dernek binasının yanın a yapılan Atletizm pistinin de hizmete girmesinin heyecanı nı Hakem ve de spor camiası ile paylaşmış. Onların bu heyecanla kaleme aldıkları düşüncelerine  hiç dokunmadım alkışlar eşliğinde aynen benim sofranın üstüne koydum. İşte o açıklama. (Yeni yapılan TÜM İLLERE ÖRNEK TEŞKİL EDEN dernek binamızın yanındaki atletizm pistinde bugün antrenmanlara başlıyoruz. Dernek yönetimimizin ilk günden bu yana sıkıca takip ettiği atletizm pisti, bugün saat 19:00 itibariyle hakemlerimizin kullanımına açılıyor. Salı ve perşembe günleri artık yeni yerimizdeyiz. Artık tüm bölgesel seminerlere SAKARYA olarak talibiz. Tam donanımlı tesislerimiz ile kusursuz eğitimlerin merkezi olacağımızı düşünmekteyiz. Sabırsızlıkla o günleri bekliyoruz… TFFHGD SAKARYA ŞUBESİ GURURLA SUNARRR…)

ALLAH NAZARDAN SAKLASIN ( KARAOĞLAN ATİLLA)

Hakemlik hayatımda yükselişlere, çıkışlara inişlere sıkça şahit olan ben ,Atilla Karaoğlan’ın hakemlik adına attığı adımlara ,bu güne kadar tanık olmadım. Bir büyüğümle fikir alışverişinde bulunurken ,şöyle bir ifade kullandım, bu çocuk bu işi sindire sindire devreye soktu. Ayaklarını sağlam basarak yürüdüğü hakemlik hayatında,  onun bu yükselişine, daha ulusal yardımcıyken, zaman ın  İl Başkanı Mehmet Alemdar MHK nın O zamanki bölge sorumlusu Zihni Aksoya  yaptığı telkinle, C hakemliğe yükselmesiyle talihinin döndüğünü bilenlerdenim. İşini sevmek, ,hakemlik camiası içindeki çekişmelere değil ,işine bakan Atilla karaoğlan TFF 1 liginde dört maç üst üste alarak ,başarı karnesini Süper lige doğru yönlendirdiğini düşünüyorum. MHK nın bulunduğu klasmanda kritik maçlara onu vermesi , ,Atilla Karaoğlan’ı Süper lige çıkaracağını düşünüyorum. Allah nazardan saklasın. Allah kem gözlerden korusun. Sakarya’da  son yıllarda süper ligi görenler dışarıdan değen itici güçlerle buralara geldiklerini çok iyi bilirim. Atilla Karaoğlan bu gün geldiği noktada, hakemliğiyle  sadece hakemliği ile bir yerlere taşındığını düşünüyorum. Bazı ufak dokunuşlar olsa da ,bu yükselişin hikayesini ben böyle yazıyorum. Okuyan nasıl okursa okusun. Beni bağlamaz.

MORİNYO ATİLLA

Karasunun bana göre teknik adamlıkta tanıtım vitrininde Atilla Bıçakçının yeri başkadır. Hem futbolda ,hem teknik adamlıkta ,hem sosyal hayatta Atilla Bıçakçı sadece karasuda değil ,Sakaryadada, bilinen bir spor adamıdır. Ben ona Karasu’nun Marino’su diyorum. O benim gözümde Karizmatik bir teknik adamdır. Onun Kuzuluk Ersoyu klasman liginde birinci amatör kümeye taşıdığını, Karasu Aziziyede Süper ligte mütevazi kadroyla bir süre zirveyi kovaladığını bilirim. Karasu sporda  kısa süreliğine hayal kırıklığı yaşasa da ,bazen evdeki hesabın çarşıya uymadığı her futbol evinde görülmüştür. Şimdi Atilla Bıçakçı  Kocaelispor’la yola çıktı. İlk maçında Karasuda Güvensporu 4-1 yenen Kocaali’nin başında o vardı. İkinci maçını oynamadan kazanan Atilla Bıçakçı umarım Kocaelispor’da daha yukarılara tırmanan bir takımı ateşler.  Kocaalispor ve Atilla  bıçakçının birlikteliğinden umarım sağlıklı bir süper çoçuk doğar. Bu arada Kocaalispor  yönetimini de  teknik adam aramak adına uzaklara gitmeden ,evinin önüne çok yakın bir adresteki teknik adamı tercih etmelerinide önemsiyorum. Umarım Atilla Bıçakcı Kocaali aşkından, sağlıklı bir çocuk doğar. Bu konuda ben Atilla Bıçakçıya olan güvenimi diri tutuyorum.

DEVLEREDE TRANSFER YASAĞI GELMİŞ

Sürprizimi? Asla. Potada tutunmak o kadar kolay değil. Orada Tl falan yok. Dolarlar havada uçuşuyor. Bulduğunuz sponsorda ekonomik krize takıldıysa, yandı gülüm katan helva. Zeki Toçoğluda gidiyor. Kim el verecek, Büyükşehir Baskete ? Ekrem Yücemi. Ya seçilemezse. Kısacası, ligde kalırlar veya kalmazlar ,bu günlerde ekonomik kıskacın içinde olan Potadaki devlerin geleceğini parlak görmeyenlerdenim. sene için transfer yasağıda kapıya dayandığına göre ,biz önümüzdeki sene Basketbolda dev falan seyredemeyiz. Böyle olunca da bu kulübü sahiplenecek yöneticide bulamazsınız. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın ,kalanlar benim olsun

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!