Emeğe saygı

featured

Emeğe saygı

Yıllardır sporun ve futbolun peşinde koşmaktayız. Saha içinde, tribünlerde yada saha dışındaki bir çok olaya şahitliğimiz. görmüşlüğümüz bakidir.

10 Aralık Pazar günü oynanan Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 11’nci grup 12nci hafta maçlarının birinde hakem faciası yaşandı. Evet tahmin ettiğiniz üzere, Karasuspor’un 1-0 yenildiği Maltepe maçından bahsediyorum.

Deplasmandaki bu karşılaşma, başlama düdüğünden son dakikasına kadar tamamen acemi bir hakemin kurbanı oldu.

İzmir Bölgesi Hakemi Anıl Pola’nın özellikle 86ncı dakikada, dördüncü hakeminin uyarısı ile verdiği penaltı kararı evlere şenlikti.

Karasuspor, bu acemi hakemin uydurduğu penaltı ile evine eli boş döndü ama başı dikti. Çünkü iyi oynamış ve yenilgiyi hak etmemişti.

Geçmişe bir baktığımda, hakemler hakkında asla olumsuz bir şey yazdığımı hatırlamıyorum. Gördüğüm lüzum üzere de ilk kez böyle bir yazıyı kaleme alıyorum.

Hakem Anıl Pola tecrübesiz olduğu kadar, çaldığı düdüklerle de her iki takımın teknik heyet ve futbolcusunu çıldırttı. Tribünlerdeki taraftar da kendini öyle zor tuttu ki, olay çıkmaması büyük bir şanstı.

90 dakika boyunca taktir haklarını hep yanlış tarafa kullanan hakemin ne yapmak istediğini kimse anlayamadı. Özellikle penaltı verdiği pozisyonda Karasuspor kalecisi Serdar’a faul yapıldığını görmezden gelmesi, bunun yerine Maltepespor’a gol hediye etmesinin tarifi olamaz.

Ne diyelim, futbolda hakem hatası var ve Karasuspor  ilk defa hakem kurbanı olmuyor. Maalesef böyle olumsuzluklar var ancak insan kendini zor tutuyor. Bu kadar bariz hatayı, yoldan geçeni çevirip eline düdük versen yapmaz.

Maça gelecek olursak; Bir hafta önce lideri yendiği maçtan eser yoktu Karasuspor’da. Bunun nedeninin, ilk on birin değişmezleri olan İshak ve Tolga’nın eksikliğine bağlıyorum.

Gördüğüm kadarıyla, kendi sahası Sentetik zeminli olan şu Karasuspor, doğal çim sahaya da çabuk uyum sağlayamıyor. Bu nedenle deplasmandaki her maç öncesi rakip takımın sahasının incelenmesi ve ona göre idman alanı seçilmesi gerekiyor.

Bunu, lig sonuncusu Derincespor’a ve il sıralamasında en altta bulunan Sapanca Gençlikspor’a kaybedilen ikişer puan ile görüyoruz.

Bunlara Bursa Zaferspor ile Maltepespor deplasmanlarını da ekleyebiliriz. Özetle doğal çim sahadaki 4 maçımızda 10 puan kaybettik. İnşallah yeni hocamız Mehmet Ali Honca, yaşanan bu kayıplara önlemini alır.

Elbet Pazar günkü bu maçta çok kötü futbol oynadığımızı söylemek, futbolcu kardeşlerimize haksızlık olur. 86ncı dakikaya kadar direndiler. Yani ta ki emek hırsızı hakemin çaldığı penaltıya kadar.

Şimdi burada iyi oynayan futbolcu ismi yazmak gerekirse, ben kalecimiz Serdar’dan bahsetmek isterim. Kritik kurtarışları ile hepimizin gönlüne taht kuran Serdar’ı alkışlıyorum.

Ligde ilk yarının bitmesine son 90 dakika kaldı. Kendi sahamızda ve seyircimiz önünde oynayacağımız İstanbul Kartal Bulvarspor maçı ile birlikte devre arasına gireceğiz.

Karasuspor’un üç puanı alıp, ikinci devreye rahat ve moralli başlamasını diliyorum. Şen ve esen kalın.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!