(SANTRA) Sür eşeğini Niğde’ye..

featured

SANTRA

Sür eşeğini Niğde’ye..

“Sakaryaspor lig sonuncusunu yenemeseydi 4. sıraya iniyordu ama yenemeseydi” dediğimizden bu yana 4 gün geçti, sür eşeğini Niğde’ye..

***

Sakarya’ya gelene kadar ligde oynadığı son 5 maçta 17 gol yiyen -4 puanlı Manisaspor şehrimizde 2-0 öne geçti, o dakikadan bu yana kendimizde değiliz..

Manisaspor karşısında 2-0 mağlup duruma düşen bu şehrin marka değeri Sakaryaspor Ümit Yasin (2) ve İlyas Çakmak’ın golleriyle ayağa kalkarken aynı zamanda “olmaz” denileni başardı, rakiplerimizin sevinci kursağında kaldı..

Sosyal medyaya baktık, Sakarya’da da içimizdeki İrlandalılar vardı..

OLMAZ BÖYLE ŞEY..

ZATEN OLMADI..

45 puanlı Sakaryaspor hafife aldığı -4 puanlı Manisaspor’a yenilerek zirvenin uzağına düşüyordu ki müthiş bir geri dönüşe imza attı..

“Beş” sesleriyle Manisaspor maçına koşan Sakaryaspor taraftarı hiç hesapta olmayan gollerle 2-0 geriye düşmesine rağmen maçı bırakmadı, takım inandı, bir mucizenin eşiğinden döndük..

0-2’de stadı terkeden taraftarlar oldu, eve gidince şok..

70’te skor 0-2 oldu, “Olmaz böyle şey” dedik ama son sözü söylememiştik, son 20 dakikaya sıkıştırdığımız 3 golle zirvede kaldık..

Manisaspor karşısında 2-0 mağlup duruma düşen Sakaryaspor’u taraftar bitiş düdüğüne kadar destekledi, maç döndü..

Maçtan sonra konuşan teknik patron İsmail Ertekin ‘’Göreve geldiğimiz ilk maçta da böyle bir şokla kazanmıştık. Herhalde dejavu yaşıyoruz. Seyircimize gereksiz heyecan yaşattığımız için özür dileriz. Kazandığımız için mutluyuz’’ dedi, hoca haklı..

Genel tabloya bak, bu takım 5 aydır yenilmiyor..

5 gollü Manisaspor maçında önemli ayrıntılar vardı ve spor servisi olarak bu ilginç maçı uzun uzadıya masaya yatırdık, pozisyonlara tek tek baktık, spor yazarı arkadaşımız, eski hakem Nazım Aktürk, 45’te İlyas’la bulduğumuz ancak hakemin bayrak kaldırdığı gole “ofsayt” dedi, hakem haklı..

Foto muhabiri arkadaşımız Ömer Sarıca’nın objektifine takılan pozisyonu incelediğimizde ise Hacı Ömer’in ayak bileğine darbe vardı, dolayısıyla penaltı ancak hakem devam dedi..

Bundan daha önemlisi, aynı hakem Kandemir, Ferhat’ı deldi..

Sakaryaspor-Manisaspor maçının Kayseri’li hakemi Alim Kandemir hakemlik kariyerinde ilk kez bir Sakaryaspor maçına çıkıyordu ve ilk yarıda kararlarıyla çıldırttı, ilk yarının bitiş düdüğüyle birlikte futbolcularımızın ve genel kaptan Hüseyin Aydınlı’nın hücum ettiği Kandemir, Ferhat’a sarı kart gösterdi, kaptan Niğde Anadolu deplasmanında cezalı olduğu için forma giyemeyecek, Savaş’a ilk 11 yolu açıldı..

***

Önce Niğde, sonra Amed..

Manisaspor’u 3-2 yenerek zirve yürüyüşünü sürdüren Sakaryaspor’u peşpeşe iki deplasman bekliyor..

Pazar günü 28 puanlı Niğde Anadolu’ya konuk olacak olan Sakaryaspor 2 Mart’ta Diyarbakır’da AMED’le oynayacak.. Sakaryaspor bir sonra ki iç saha maçını 6 Mart Çarşamba günü Gümüşhanespor’la oynayacak, sonra Sancaktepe deplasmanı..

Bu demek oluyor ki; Mart kapıdan baktıracak..

Ancak Sakaryaspor’un deplasman karnesini incelediğimizde içimiz ısınıyor çünkü bugüne kadar çıktığımız 10 deplasmanda 7 galibiyet, 3 beraberlik şampiyonluk çağırıyor..

Sakaryaspor’lu futbolcuları çatlak seslere karşı uyarıyoruz..

SİZ KENDİNİZE İNANIN

SONRASI İNANILACAK GİBİ DEĞİL

2004’ten bu yana bir üst lige direkt çıkmaya çok yaklaşan Sakaryaspor kısıtlı kadroyla son 11 maça kendine inanarak çıkmak ve başarmak zorunda..

Neden?

Sakaryaspor’da Manisaspor maçı sonrası sosyal medya da çıkan çatlak sesler can sıktı..

-4 puanlı Manisaspor’u zor yenen Sakaryaspor hedef tahtası haline geldi, son 12 haftaya lider giriyoruz..

Bizim Sakarya Gazetesi Spor Servisi olarak teknik patron İsmail Ertekin ve şampiyonluğa inanan futbolcularımıza diyoruz ki; “SİZ KENDİNİZE İNANIN, SONRASI İNANILACAK GİBİ DEĞİL”

Şampiyon olunca 40 gün 40 gece herkes kendine bir pay çıkaracak, mahsuru yok..

Biz bu tabloyu 15 yıl sonra yakaladık, şehir olarak görmezden gelirsek bize yuh olsun..

Sakaryaspor liglerde en son 2004’te şampiyon olmuş, süper lige direkt çıkmıştı..

İşte o günlerden bir örnek, dün manşete astık;

“Yine böyle bir ortam, yine eleştiriler vardı, kaptan Ragıp Başdağ futbolcu arkadaşlarını eski altyapı tesislerindeki idman sahası ortasında topladı; “Arkadaşlar kendi istikbalimiz için şampiyon olacağız” demişti, olduk.. O zaman takvim yaprakları 2004’ün Mart ayını gösteriyordu, 15 yıl sonra ilk defa şampiyonluğa bu kadar çok yaklaştık, Sakaryaspor’a güveniyoruz..

5 aydır yenilmeyen Sakaryaspor son yenilgisini 26 Eylül 2018’de İsmail Öz komutasında İstanbul’da Çengelköy karşısında yaşadı..

Kupa da yaşanan bu yenilgi sonrası İsmail Ertekin göreve başladı, Sakaryaspor Ertekin’le ligde oynadığı 18 maçta 13 kez kazandı, 5 kez berabere kaldı..

BU TAKIMIN BAŞARISI..

Yanınızdayız arkadaşlar, yalnız değilsiniz, yönetim var, taraftar var, basın var, başarılar..

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 10. Grup’ta son 8 haftaya koşarken lideri 1 puan geriden takip eden Hendekspor Pazar günü saat 14.00’te evinde ligin zayıf takımlarından Kaynaşlı Belediyespor’u ağırlayacak.. Hendekspor’un evinde oynayacağı Pazar günü Serdivanspor Bursa’da Zaferspor’a, Karasuspor ise Bartınspor’a konuk olacak..

40 puanlı lider Alemdağ bu hafta fikstür gereği ligden çekilen Yeşil Bursa ile oynayacağından hükmen kazanacak, son 7 haftaya döneceğiz..

Sonuna kadar Hendek, güveniyoruz..

 

Mart kapıdan baktıracak (2)

Tahincioğlu Basketbol Süper Lig’den düşmemek adına 3 galibiyetli İstanbul Büyükşehir’i yanına yaklaştırmaması gereken Sakarya Büyükşehir Basketbol takımı Şubat ayında evinde sadece Arel Üniversitesi Büyükçekmece’yi konuk etmiş, 23 sayı fark yiyerek 5 galibiyette kalmıştı..

Büyükşehir mutfağına baktık, arap saçı..

KİM HOCA, KİM SORUMLU, KİM KAPTAN BELLİ DEĞİL..
Yine Şubat ayında Gaziantep deplasmanından sonra Anadolu Efes’i konuk etmesi gereken Büyükşehir Anadolu Efes’in Avrupa maçları nedeniyle bu maç ileri bir tarihe ertelenmişti.. 2 Mart Cumartesi günü yine deplasmanda Bahçeşehir Koleji’ne konuk olacak olan Büyükşehir 16 Mart’ta Bursa’da TOFAŞ’a konuk olacak, 23 Mart’ta İzmir temsilcisi Pınar Karşıyaka’yı Serdivan’da ağırlayacak, gözümüz İBB’de..

Büyükşehir’de yönetim nerede, bilen yok!.

“Zeki başkan dükkanı kapattı, Ekrem başkan olsun olmasın açacağa benzemiyor” basket zor durumda..

Görünen o ki düşsekte düşmesekte son sözü Sakarya’yı basketbolla tanıştıran SATSO Başkanı Akgün Altuğ söyleyecek, biz bekleyeceğiz..

BMC’yi beklediğimiz gibi..

Toyota’ya bakarak..

SANTRA HARİCİ

Mutluluğu

sende bulan senindir

Ötesi misafir

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!