56.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NUN ALANYA – KEMER ETABINDAKİ

featured
  1. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NUN ALANYA – KEMER ETABINDAKİ

 

ÖDÜL TÖRENİ VE MAYO DAĞILIMI

MARC CAVENDİSH 2 MAYONUN SAHİBİ OLMAYA DEVAM EDİYOR. ZAKAROV BEYAZ MAYOYU KAYBETTİ, KIRMIZI MAYO VİTALİ BUTS’TA KALDI

MARK CAVENDİSH “ARKA ARKAYA 3 ETAP ZAFERİ MUTEŞEM”

  1. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Salcano sponsorluğunda koşulan 184.4 kilometrelik Alanya – Kemer etabının ödül töreni yine geniş Corona virüs önlemleri altında yapıldı.

Kemer Kaymakamı Yücel Gemici ile Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı dereceye giren sporcuların ödüllerini verdi. Mayo sahipleri de podyuma çıkarak bir sonraki etapta taşıyacakları tişörtlerini giydiler.

CAVENDİSH 2 MAYOYA ABONE

Quick Step’in efsane sprinteri 35 yaşındaki Mark Cavendish, Genel Ferdi Klasman birincisi olarak Turkuaz, aynı zamanda sprint tişörtü olan Yeşil mayonun da sahibi olmaya devam ediyor.

BEYAZ MAYO EL DEĞİŞTİRDİ

Alanya – Kemer etabına kadar Türkiye Turizm ve Geliştirme Ajansı’nın sponsorluğundaki “Türkiye Güzellikleri” mayosunun sahibi olan Astana takımından Arton Zakarov, bu etaptaki ilk prim kapısını geçemeyince mayoyu, Abloc takımından Ivar Slik’e bıraktı.

 

BUTS’UN BAŞARISI SÜRÜYOR

Salcano Sakarya’nın bu turdaki başarılı ismi Vitali Buts, Turkish Airlines sponsorluğundaki Kırmızı mayoyu bırakmaya pek niyetli değil. Buts, yarınki Kemer – Elmalı (Göğübeli) tırmanma etabında da kırmızı mayoyu giymeye devam edecek.

CAVENDISH, “ÜÇÜNCÜ ZAFER MUHTEŞEM”

Arka arkaya üçüncü etap birinciliğine imza atan Cavendish, “Kazanmak çok güzel, arka arkaya 3 etap kazanmak muhteşem” diyerek sevincini anlatırken, Alpecin takımından Jasper Philipsen’in en büyük rakibi olduğunu hatırlattı ve “Buradaki sprintlerde en büyük rakibim. Bir hafta önce sprinterlerin dünya şampiyonası olan Scheldeprijs yarışını kazandı. Özellikle güçlü bir Pheniks takımı ile beni burada zorlayacak kişinin o olduğunu biliyordum. Gerçekten de öyle oldu, güzel atak yaptı. Onun tekerleğine girmeye çalıştım, fakat İtalyan BB Hotels takımından Luca Mazzato oradaydı. O da iyi yer tuttu kendine. Fakat o gerçekten kuvvetli değil, kaybedeceğini biliyordum. Önde kaldı ama tamamlayamayacağını biliyordum.

Bu yüzden ben biraz daha sabrettim ve elimden geldiğince Philipsen’e yakın olmaya çalıştım. Kafa rüzgarına karşı çok uzun bir sprint oldu” şeklinde konuştu.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!