54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’u Alanya Antalya Etabını Sam Bennett kazandı

featured
TURKUAZ MAYO EL DEĞİŞTİRDİ SAM BENNETT YARINKİ FETHİYE –  MARMARİS ETABINDA 
GENEL FERDİ KLASMAN BİRİNCİSİ OLDUĞU İÇİN TURKUVAZ MAYOYU GİYECEK54. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR’U 154.1 KİLOMETRELİK ALANYA – ANTALYA ETABINI BORA – HANSGROHE TAKIMINDAN SAM BENNETT KAZANDITUR’A YARIN 137.2 KİLOMETRELİK FETHİYE-MARMARİS ETABI İLE DEVAM EDİLECEK

54’üncü Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun 154.1 kilometrelik Alanya- Antalya etabını Bora Hansgrohe takımından Sam Bennett 3 saat 24 dakika 37 saniye ile kazandı.

STARTI BELEDİYE BAŞKANI, KAYMAKAM VE FEDERASYON BAŞKANI VERDİ
Mayoların giydirilme etkinliğinden sonra Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yüce, Alanya Kaymakamı Mustafa Harput ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı saat 10.10’da eski adıyla Alaiye, şimdiki ismiyle Alanya’da bulunan Selçuk’lu Sultanı 1. Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılan aynı zamanda kentin simgesi Kızılkule’de damalı bayrağı sallamasıyla 137 sporcu etaba başladı.

İLK KAÇIŞLAR
Alanya Kalesi ve Damlataş mağarası henüz geride kalmıştı ki, etabın ilk kaçış grubu oluştu. Caja Rual Takımı’dan Zabala Lopez Josu, Sport Vlaanderan- Baloise Takımı’dan Sprengers Thomas, Türk Milli Takımı’ndan Onur Balkan ve Manzana Postobon Takımı’ndan Orjuela Gutıerrez Fernando atak yapıp ön grubu oluşturdu. Önce 1 dakika, ardından da 2 dakika 24 saniye kadar fark yaptı dörtlü grup. Manavgat’a yaklaşılırken fark 1 dakika 40 saniyeye indi. 36’ıncı kilometre geride kalırken, bisikletçilerin ortalama hızı 49 kilometre olarak ölçüldü. 42’inci kilometre bu şekilde geçildi. Bisikletçiler Manavgat’ı kat ederken, tekrar Side yönüne dönüp bir tur attıktan sonra yeniden Antalya istikametine döndü. Yeni zaman farkı 1 dakika 15 saniye olarak verildi.

CANLI YAYINDA TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ
54’üncü Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun en önemli olaylarından biride TRT ile Eurosport’un canlı yayına geçiş anında yaşanmasıydı. Nitekim Alanya- Antalya arasındaki tarihi ve doğa güzellikleri bu sayede milyarların izlediği evlere kadar girmiş oldu.

HALK TÜRK BAYRAKLARIYLA DESTEK VERDİ
Side’ye giren bisikletçilere yöre halkıda büyük destek verdi. Ellerinde Türk bayrakları olduğu halde yollara çıkan vatandaşlarımız alkışları sporcularında büyük moral kaynağı oldu.

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ MAYOSU ONUR BALKAN’DA KALDI
İkinci etapta da geçen yılki başarısını tekrarlayan Türk Milli Takımı’ndan Onur Balkan Alanya-Antalya etabında da Turkey Home’un sponsorluğundaki Türkiye Güzellikleri mayosunu korumasını bildi. Balkan bu etapta prim kapısını ilk geçen sporcu oldu ve yarınki Fethiye- Marmaris etabında Beyaz Mayoyu giymeye hak kazandı.

SICAK HAVADA MÜTHİŞ TEMPO
Side’den çıkıldıktan sonra öğle sıcağı etrafı iyice kasıp kavurmaya başladı. Yayıncı kuruluşların ekrana yansıyan görüntüleri, denize giren insan kalabalığı, “Ekim ayında” Türkiye böyledir dedirten yorumlara neden oldu. Hal böyle iken bu kavurucu sıcak bisikletçileri olumsuz yönde etkilemedi aksine daha hızlı pedal basmalarına yol açtı. Finişten bu yana 1 saat 52 dakika geride kalırken hakemler ortalama hızında 46 kilometre olduğu anonsunu yaptı. Finişe 62 kilometre kala öndeki dörtlü grupla, ana grup arasındaki yeni zaman farkı da 1 dakika 10 saniye olarak verildi.

SPRİNT PRİMİNİ SPRENGERS  ALDI
102.7’inci kilometre kat edilirken etabın son sprint primini kazanan sporcuda belli oldu. Sport Vlaanderan- Baloise Takımı’dan Sprengers Thompson prim kapısını ilk geçen bisikletçiydi. Onu Caja Rual Takımından Zabala Lopez Josu takip etti. Üçüncülüğünde Manzana Postobon Takımı’ndan Orjuela Gurıerrez Fernando elde etti. Finişe 40 kilometre kala fark değişmedi.

FARK AZALIYOR
Antalya’ya 30 kilometre kala, ana grup temposunu iyice arttırdı. Öndeki dörtlüde ne kadar hız yapmaya kalksa da fark gittikçe erimeye başladı. Yeni zaman farkı 45 saniye olarak verildi. Dörtlü grup finişe 10 kilometre kala yakalandı. Ancak Sport Vlaanderan Takımı’ndan Sprengers biraz dirensene ana grup onu da yakaladı. Grup toplu halde finişe doğru pedal basmaya başladı. Son metrede müthiş bir kapışma vardı. Bora Hansgrohe Takımı’ndan Dünyaca ünlü pedal Sam Bennett finiş çizgisini 3 saat 24 dakika 37 saniye ile geçen ilk sporcu oldu.

TURKUAZ MAYO SAM BENNETIN 
Alanya – Antalya etabının sonunda etap birinciliğini elde eden Bora Hansgrohe  takımından Sam Bennett bir önceki etabın birincisi Richeze Turkuaz mayoyu geri aldı. Fethiye – Marmaris etabında Turkuaz mayoyu Bennett giyecek.

YARIN FETHİYE- MARMARİS ETABI KOŞULACAK
54’üncü Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’una yarın koşulacak 137.2 kilometrelik Fethiye- Marmaris etabı ile devam edilecek

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!