Altyapımız ve Genç Futbolcumuz  Görkem Şimşek

Altyapımız ve Genç Futbolcumuz  Görkem Şimşek
Sakaryaspor A Takımımız, 18. haftası geride kalan Türkiye 2.Lig Beyaz Grup’taki şampiyonluk yarışında liderin 6 puan gerisinde 33 puan ve averajla 4.sırada yer alırken; Bölgesel Gelişim Liglerinde yer alan U19, U17, U16 ve U15 takımlarımız da gruplarında liderlik yarışına devam ediyorlar. 8 takımdan oluşan Bölgesel Gelişim Ligleri 2. Bölgesinde geride kalan 14 hafta sonunda; U19 takımımız Darıca Gençlerbirliği’nin 4 puan önünde 32 puanla lider, U17 takımımız Kocaelispor’un 1 puan önünde 31 puanla lider, U16 takımımız Sultanbeyli Belediyespor’un 7 puan gerisinde 24 puanla ikinci ve U15 takımımız Kocaelispor’un 7 puan önünde 36 puanla lider durumda. Türkiye Finallerinin yapılmayacağı Bölgesel Gelişim Liglerinde yer alan dört yaş kategorisindeki altyapı takımlarımızın üçü gruplarında lider iken, biri de ikinci sırada yer alıyor. Altyapı takımlarında şampiyonluktan daha önemli olanı, A Takıma oyuncu kazandırmaktır. Yine de altyapı takımlarının aldığı neticelerin iyi olması, bu takımlarımızın seviyesinin de iyi olduğunun habercisi olduğunu düşünüyorum. A Takımımızı takip edenlerin çoğu açısından son günlerdeki gündem giden ve gelen oyunculara odaklanmışken, geçtiğimiz hafta oynadığımız Karşıyaka maçında yaşanan çok güzel bir gelişmeden pek kimsenin haberi olmadı. 2011 yılında Harmanlıkspor altyapısından, Sakaryaspor altyapısına kazandırılan 1999 doğumlu genç oyuncumuz Görkem Şimşek, Karşıyaka maçının 90. dakikasında oyuna girerek ilk profesyonel maçına çıkma başarısı gösterdi. Böylece altyapımızdan bir oyuncumuz daha Sakaryaspor
A Takımımızın formasını giyme başarısı gösterdi. Kendi öz kaynaklarımızı yani altyapımızı verimli şekilde aktif hale getirdiğimiz taktirde, sezon boyunca yaşadığımız oyuncu transferleri ile ilgili kargaşayı da yaşamayacağımızı düşünüyorum. Evet, büyük bir şehrin büyük bir futbol kulübüdür Sakaryaspor.
Evet, yarışmacı bir kulübüz ve bu nedenle de taraftarı çok az olan bazı kulüplerin yaptığı gibi (Altınordupor vs.) sadece genç oyuncular ile uzun sezonlara tahammül gösteremeyebiliriz. Ama şunu da görmeliyiz ki bizim tekrardan liglerde fırtına gibi esmemiz için, takım ruhunu yansıtan ve kulüp kültürünü diğer oyunculara aktaran altyapıdan gelen oyunculara ihtiyacımız var. Kendi altyapımızdan yetişen oyuncularımıza, başka takımlardan gelen oyuncular kadar dahi tahammül gösteremediğimiz için bu gençlerimizden yeterince istifade edemiyoruz. Oysa genç oyuncularımıza daha çok müsamahalı yaklaşabilirsek, “Taş yerinde ağırdır” atasözünde olduğu gibi Sakaryaspor ruhunu, altyapımızdan yetişen bu gençler kazandıracaklardır.
Geçtiğimiz hafta A takımımızla ilk kez profesyonel bir maça çıkan U19 takımı oyuncumuz Görkem Şimşek’i ve bu genç oyuncumuzu oynatma cesareti gösteren Teknik Direktörümüz Sayın Engin Korukır’ı can-ı gönülden kutluyorum. Görkem Şimşek’in geçen hafta ilk kez A Takımımıza adım atmasını, kendisi ve Türk futbolu adına başarılı bir kariyerin ilk adımı olmasını diliyorum. Bundan sonra da altyapımızdan yetişen birçok genç futbolcumuzun, A takımımızda başarıyla forma giymesini büyük bir özlemle arzu ediyorum. Bu gençlerimize ve bu gençlerimize imkân sağlayan yöneticilerimize bütün taraftarlarımızın destek olması gerektiğini düşünüyorum.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!