VURUN ABALI’YA !

featured

VURUN ABALI’YA !

Sakaryaspor’a sezon başında büyük ümitlerle gelen ve oynanan ilk yarı karşılaşmaları boyunca kalesinde en az gol gören kaleci Ozan Öztürk Ankara’da oynanan Adliyespor maçı sonrasında her nedense yerden yere vurulmaya başladı. Şöyle geriye dönüp baktığımızda bir Darıca maçında, bir Bayrampaşa maçında ve de daha birkaç maçta yaptığı kurtarışlarla Sakaryaspor’un galibiyetlerinde önemli rol oynayan başarıl kaleci Ankara yenilgisi sonrasında “ günah keçisi “ ilan edildi. Efendim neymiş yediği hatalı goller bu hüsrana neden olmuş. Ben de o maçı bir spor yazarı olarak dikkatlice izledim. Taraftarların öyle iddia ettikleri gibi 4 Golde de hatalıydı düşüncesi bana göre biraz insafsızca bir eleştiri olarak kalır. Nedenini sorarsanız aslında cevabı çok net ve basit. Maçı izleyenler oyunun genelinde bir Sakaryaspor izlemişlerse biraz olsun daha farklı düşünürler. Zira rakip Adliyespor önünde tel tel dökülen Sakaryaspor’da bir gazeteci olarak üç yıldız verebileceğimiz bir futbolcunun bile olmadığı bir takımın yanlış oyun anlayışı bu sonu getirdi.

Orta alan ile savunma arasındaki anlaşmazlık, yine orta alan ile forvet arasındaki anlaşmazlıkla buluşunca ortaya yavan bir oyun9 çıkınca rakip Adliyespor sahada Sakaryaspor’un nasıl oynaması gerekiyorsa onun gibi oynadı ve çabuk hareketlerin akabinde kontrataklarla golleri buldu. Savunmanın sağ ve sol kanatlarındaki Fikret ve Canberk’in arkasına kontra atılan toplarla rakip takımın kanat oyuncuları hızlı bir şekilde buluşurken, stoperler çakılı kalınca sağdan veya soldan kesilen toplarla kaleci Ozan Öztürk baş başa kaldı. Pozisyon Ozan Öztürk’e gelene kadar yapılanları hiç görmeyen Ozan’ı itham edenler bunları görmemezlikten mi geliyorlar onu bilemem ama gerçek böyle bir şey ki Ankara Adliyespor’un cezalı olduğu için maçı bizimle tribünden izlemek zorunda kalan Teknik Direktörü Hamdi Yıldırım dahi Adliyespor’un ofsayt gerekçesi ile verilmeyen gol sonrasında “ eğer şampiyonluğa oynayan bir takımsan böyle ucuz pozisyonlar vermeyeceksin “ dedi ve dediklerinde de maç boyunca hep haklı çıktı. ŞİMDİ NE OLACAK ? Kalesini başarıyla korumaya çalışan Ozan Öztürk’le taraftarlar arasında Bingölspor maçında başlayan sürtüşme, ilk yarının son karşılaşması olan Maltepespor maçında bir kez daha kendini gösterdi. Sebebi nedir bilinmez ama Ozan Öztürk’e karşı böyle bir tavır alınması bir Sakaryaspor taraftarı olarak bizleri üzüyordu.

Neyse ki araya giren yöneticiler ve teknik adamların gayreti ile ortalık sakinleşmişken Ankara’da oynanan maçta kalemizde gördüğümüz üçüncü gol sonrası tribünden Ozan’a yine tepkiler gelince olan oldu. 4. Golü de kalemizde gördük. Tabi ki olanlar oldu. Ozan Öztürk suçlu ilan edildi. Şimdi sormak gerekir Ozan iyi iken onu tribünlere çağıranlar bu taraftarlar değil miydi ? Durup dururken Kaleci Hüseyin çare oldu. Hüseyin bizim çocuğumuz, ama durup dururken Ozan “ Out “ Hüseyin “ İn “ konusu birden nasıl gündeme geliyor, bunu da taraftarların bir kere kendilerine sormaları gerekir. Bu Hüseyin iki sezon öncesinde Aksaray’da yediği hatalı gol sonucunda ( maç 1-1 İken uzak mesafeden atılan ve de dışarıya giden topu kendisi içeriye alarak . ) takım rahatlayacağı yerde birden son maçtaki beraberliği mum olmamıza sebep olurken, Hacettepe maçında kadroya alınmadı. O zaman kimse sesini çıkarmıyordu da Hüseyin şimdi kıymete mi bindi. Burada onu bunu eleştirecek durumda değiliz. Ne olursa olsun kötüledikleri veya istemedikleri kişi de bir insan. Onun da herkes gibi duyguları var.

Bu gibi olayların akabinde yaşananlar sonucunda Sakarya’dan gönderilen gerek bizden veya gerekse dışarıdan bir sürü oyuncu var ve şu anda onların yaşadıkları haksızlıklar sonucunda Sakarya bugün “ ahlarla vah larla uğraşmaya devam ediyor. Yönetim Ozan hakkında taraftara bakıp ta bir karar verecekse bu konuda önce vicdanlarına danışsınlar. Bir insanı kaybetmek kolay ama yenisini kazanmak çok daha zor. Hazır vakit varken şu konuyu bir araya gelerek enine boyuna bir tartışalım ve ona göre karar verelim. Yoksa böyle ciddi meseleler onun bunun veya birkaç kişinin isteği doğrultusunda karara bağlanamaz.Yok bu öyle değil biz daha iyisini biliriz diyorsanız o zaman atış serbest “ Vurun Abalı’ya “(Burhan UĞUR)

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!