3 LİG KABUSU BİTTİ

featured

3 LİG KABUSU BİTTİ

İsmail Gürses ve ekibi Diriliş yılı adına vizyona koydukları ilk hedefe ulaştılar. Ulaşmasalardı hem onların hem de şehrin futbol tarlasına kabus çökerdi. Olimpiyatta, futbol sezon sonu final hikayesi içinde   benim adına tenbel golcü dediğim Coşkun adı damga vurdu. Tenbel ama golcü diye ben buna derim. Futbolda hedefe koşarken yaşanılan coşku arzu ettiğiniz hedef futbol evinize taşınınca dinlenme molası verir. Başarıyı kırk gün kırk gece yaşamak, bu işin cazibesine fazla gelir. Cünkü biten ligin ardından bir yenisi çok cabuk devreye girer. 3 Lig kabusu bitti. Yazmaktan cizmekten kına gelen ligten kurtuluş gerçekleşti de her şey bitti mi? Hayır. Asıl zorluklar şimdi başlıyor. Yeni satad ve TFF 1 lig hedefi futbol hikayesinin bir başka versiyonu olarak devreye girecek. Bir kez daha bu senenin futbol hikayesinin mutlu sonla b uluşmasına katkı verenleri kutlarken ,yeni stadda ,yeni hedeflere koşmak adına futbol topunu Olimpiyattaki coşku gününden alıp yeni stada postalıyorum.

ÖZDEMİR KALMALI

Sakaryaspor hiç kuşku yokki tez elden TFF 2 lig için yeni bir yapılaşma içine girecek. Oyuncu grubu içinden kalanlar olacak ,gidenler olacak. Gürses ve yönetimi geleceği düşünerek bazı isimlerle uzun vadeli, anlaştığını biliyoruz. Futbolcu dosyasını eşmeyi ertelerken Teknik adam konusunda sıcağı sıçağına bir şeyler söylemek isterim. Selahahtin Aydın zamanın da İzmirdeki finale kadar giden Osman Özdemir ,finali kaybedince yüzüne bakan olmamıştı. Oysa Özdemir o günlerde bana bu konuda şunları söylemişti,Nazım ağbi ben sakaryalıyım bu konuda kapımı calarlarsa kapıyı kapatmam demişti. Bu gün sıçağı sıcağına Sakaryasporda bu kez başarılı olan,Yeşil Siyahlı oyuncu grubuyla zaferi şehre taşıyan Osman Özdemir ,kurumsallaşma adına ,Sakaryasporun geleceği içinde uzun vadeli  kalmasından yanayım. Gürses Başkan inşallah bu konuda Vitrin cazibesine kapılıp bu konuda bir yanlış yapmaz. Bu arada sakaryasporun yeni yapılaşması içinde izleme komitesinin başında olan sorumluunun futbol aklı, futbol masasında ,Başkan Gürsesle,kalırsa teknik sorumlu Osman Özdemirle buluşmalı.Sakaryasporun bunun dışıonda başkalarının futbol aklına ihtiyacı yok.

ANILAR KERVANINDA ATATÜRK STADI

Atatürk stadı,o bu şehrin futbol mabedi,o bu şehrin marka değeri olan ,içinde bir çok an ıları barındıran ,çok şeyler gören ve yaşatan futbol evi olarak ,yaşamına Bayrampaşa playof macıyla son verdi. Artık o yok.Onun yerini muhtemelen Sakarya Arena adıyla yeni stad alacak. Atatürk isminin stadlardan alınıp Arenalarla  yer değiştirdiği günleri yaşıyoruz. Ama biz ismi değissede her stada baktımızda Atatürkü görüyoruz. Gün gelecek, devran dönecek ,o stadların ismi asıl sahibine iadeyi itibarlarla geriye verilecek.  Ben buna yürekten inanıyorum. Özetle Gündüz Kılıc tarafından seyredilme mutluluğunu bu stadda yaşayan biri olarak ,benim futbol gönlümün anı yüklü, spora hizmette  hayatımızın bir parcası olan Atatürk Şehir stadının önünde, şükranla eğilerek onu uğurlamak istiyorum.  51 yıl orada yaşananları görmüş biri olarak ,o anları  hafızadan birden söküp atmak kolaymı. Hey gidi günler ,hey değip ,Atatürk stadını mazinin derinliklerine yolcu ediyorum. Bayrampaşa maçı sonrası yıkıma girmeden bedenindeki futbol kostümünden söküp alınanlardan bende kendime bir anı almak isterdim. Umarım döndüğümde bu şansım olur.

ŞAMLI BAŞKAN BIRAKMIŞ

Serdivansporda Sarı Siyahlıların futbol alfabesinde son on yıla damga v urmuş iki renkli isim gitti. Biri futbol şube sorumlusu İsmet Yaşa ( Baldan düşmeden önce ) bir diğeride Başkan İbrahim Şamlı ( Baldan düşüş sonrası) Serdivanla olan sorumluluk bağlarını kopardılar. Bu ikilinin Sarı Siyah sevdaları bir hayli uzun sürdü. Amma velakin bu gün gelinen noktada Serdivansporun yenileşme süreci, geldide geçiyor bile. Bu bakış açısı eşliğinde   bu kopuşları fazla  abartmamak gerek.  Ancak Şamlı Başkanın bırakışı ile ilgili bir kaç kelam etmek gerek. Onun  Başkanın yöneticlik dosyasının içinde Yıldırımspora hizmet sürecide var. Öyle veya futbolun içine hizmet eli değmiş, Şamlı Başkan gittikten sonra sağlam, hesaplı duruşu ile ,aranabilecek bir Başkan profilidir bu alemde.

IŞIKLAR İÇİNDE YAT

Adem Işık, Gazeteci Zekai Erdal Işıkın oğlu. Gecen hafta içinde genç yaşta bir kalp krizine yenik düşüp yaratana koştu. Baba oğul Işıklar inşallah ahirette komşu olurlar. Nazım Aktürk olarak hem baba Zekai Erdal ile hemde oğlu Adem Işık ile babialide iyi kötü günlerim oldu. Akşam Haberlerinde yazarken her ikisinle yaşadığım sıçak saatler oldu. İkiside benim gönlümün özel isimleriydi. İnanın Facede yeni arkadaş olduğum Adem Işıkın vefatı beni derinden etkiledi. Hayatının en verimli çağında ebediyete göç  eden Adem Işıka Allahtan bir kez daha rahmet dilerim. Ne diyelim Allah geride bıraktıklarına uzun ömürler versin. Işıklar içinde yat, sevgili Adem Işık.

SİYAH BEYAZ ÇÖKÜŞ

Garajlar Tacspor bu ile Tevfik Aydının ( Rahmetli) armağan ettiği Cuma pazarında konaklayan bir futbol evidir. Siyah Beyaz  futbol defterinde son yıllarda yükseliş ile çöküş, ikiz kardeş gibiler. İbrahim Nalbantla Süper lige ,oradan Bala çıkış yapan Garajlar tacsporda ,Baldan düşüş sonrası Nalbant Başkan benden buraya kadar dedi ,bıraktı. İsmet Durakla bir sezon yaşandı ve bitti. Ondan sonra Süper ligten Klasman ligine ,Oradan 2 lige düşen Siyah Beyazlı ekipte tek başına klalan Erol Aydınla çöküş iyice hızlandı. Şimdilerde 2 Amatör kümde fark yiyen ,iş olsun diye futbolun içinde var olan G.Tacspor  sahalarda mazisini aratan bir futbol kostümü ile amacsız ca dolaşıyor. Bu takımda emeği olan ,Cuma pazarının tarihi Siyah beyaz yüzleri G.Tacın bu yaşam savaşına katılıp onun kendini bulmasına el veremezlermi? Amacsız gayesiz Tacspor bizim evin futbol mutfağına hiç yakışmıyor.

BEN VE K.AKINSPOR

Bu günki adı Nehirkent,gecmişteki adı Karaaptiler olan Beldenin benim futbol dünyamdaki yeri çok farklıdır. Ben gurbet ellerde gezerken onlar Ferudun Çelikle tekrar Süper lig kapısından içeri girmişler. Karaaptiler benim futbola merhaba dediğim futbol yuvasıdır. Taaaaaaaaaaa 1967 yılında başlayan  bu takımın lisansiyer oyunculuğu benim gönlümde çok anlamlı yer kaplar. Efsane Başkan Mustafa Sert, kaptanım Deli Hüseyin ,bu takıma futbolcu ve Başkan olarak hizmet eden Vedat savaşın ( Bu gün üçüde rahmetli oldular)yaşamımda kapladığı yerlerini ufak harflerle anlatamam. Karaaptilerle ilgili anı defterimde değer verdiğim çok isim var ama ,yazmaya kalksam çok ama çok fazla yer kaplar. Köfteci Apoya ,Meksikalıya ,Kel İrfana da el vereyim de gönül kırgınlığı yaşanmasın .Süper lige çıkışlarına Teknik sorumlu Ferudun Çelik beni aradı. Sağolsunlar beni hatırlamaları ,başarının içindeki sevinç gösterisine benide ortak etmelerinden mutluluk duydum. Türkiyeye döner dönmez, Karaaptilere giderek onların başarısını kutlayacağım. Süper lige çıkış öyküsünde emeği gecen herkesi kutlarım. Umarım yeni geldikleri yerde hemen gidiçi olmazlar.

SÜPER MEHMET BAKİ

Aşağı Kirazcada benim futbol gönlümün, dostluk köprüsü içinde gezen ender takımlardan biridir. Orada ki dostluklarımı ufak harflerle geçiştirmek ne mümkün. Rahmetli Basri Buluncun Sakarya Amatör futboluna emanet ettiği Aşağı Kirazca futbol tarihinde olmayan bir başarıyı futbol evine getirdi. Mehmet baki Başkan allem etti ,kallem etti ,ufacık Kirazcanın futbol kostümüne ,direk değil ama sonradan Süper lig apeletini dikti. Mehmet Baki Başkanın hırsı azmi Süper lig çoşkusunu Kirazcaya taşıdı. Süper lig ateşi farklıdır,Süper ligin havasıda ,suyuda pahalıdır. Yani Baki Başkan şimdi işin dahada zor. Zorluklar aşılmak için vardırda ,bu iş nasıl olacak? Bak sevgili Başkan, bu işlere kafası yatkın Rıdvan Sezer b aşkana koşun. Onun Futbol aklı bayağı gelişmiş durumda . Karaaptlerden sonra Adapazarıspordaki deneyimlerinden faydalanın.Kısacası Süper lig ufacık bir köy takımının kolay hazmedeceği bir lig değildir. On sözlerim oyun bozan olmadan ,size bazı gercekleri anlatmaya çalıştım.  Umarım geldiğiniz yerin ağırlığı altında ezilmezsiniz. Umarım Süper ligte kalıcı cözüm üretmek adına yardım elleri etrafınızdaki dolaşır. Sizi yeni ,ilk kez geldiğiniz Süper lig çıkışınızdan ötürü kutlarım. Başkan Mehmet bakiye çzel bir teşekkür pastası keserken ,emeği gecen oyıuncu grubuna ,teknik kadroyada bu pastadan pay uzatarak Kirazcayı Süper lig çoşkusu ile başbaşa bırakıyorum. Ha unutmadan Süper kupayla beraber Manevi Başkanınızı mezarı başında anın. Onun hayır duasıda size manevi testek olur.

PARANIN GÖZÜ KÖRMÜ OLSUN?

Basketbolün acı yüzü var. Son yıllarda pota altındaki gelişimdeki yetersizliğin içinde yatan ekonomik imkansızlığın acı yüzünü bu senede gördük. Kendi imkanlarıyla Sakarya Basketboluna katkı vermeye çalışan U 14 Gelişim Basket, duydumki ekonomik imkansızlıklar nedeniyle Türkiye şampiyonasına gitmeme kararı almış. Oldu mu şimdi? Ne kadar zor durumda olursanız olun ,ilinde şampiyon olmuş bu işi dışarıya taşımış minik Basketbol yüreklerini buruk bırakmaya ben dahil hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu ilin Spora yatırım yapan BŞB ,bu ilin ASKF si vardır. Bu karar alınmadan önce onların kapısı calındımı? Tamam Türkiye ekonomik anlam da uçmuyor. Türkiye bu konuda her gün adımlarını ileriye değil geriye atıyor ama, bir basket takımın deplasmana götürecek kurum veya kuruluşlar bu ilde vardır be dostlar. Gelişimi bu konuda aldığı karardan ötürü alkışlamak yerine, eleştiriyorum. Şampiyon çoçukların    da sizi anlıyacağını sanmıyorum. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!