2020 Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası Antalya’da Başlıyor

featured

2020 Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası Antalya’da Başlıyor

Bu sene yurt genelinden rekor katılımın beklendiği Wushu Sanda ve Taolu şampiyonası, Antalya’nın ev sahipliğinde minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde düzenlenecek.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından 3-13 Şubat tarihleri arasında Antalya Kundu’da düzenlenecek organizasyona, Dünya Şampiyonlukları bulunan milli sporcular da katılacak. 3 bine yakın sporcunun yarışması beklenen organizasyonun açılış seremonisi 4 Şubat Salı günü birçok özel misafirin katılımıyla saat 14.00’da yapılacak. Şampiyonanın ilk üç gününde minikler ve yıldızlar, sonraki üç günde ise gençler minderde boy gösterecek. Turnuvanın son dört gününde ise bay ve bayan kategorilerinden sporcular kozlarını paylaşacak.

“Rekor Katılım Bekliyoruz”

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, şampiyona takviminin açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, federasyon olarak vatana, millete ve insanlığa faydalı bireyler olarak sporcularını yetiştirdiklerini, bu konuda hem Türkiye’de hem dünyada öncülük yaptıklarının altını çizdi. Akyüz, “Sporcularımızı; disiplinli, ahlaklı ve başarılı birer birey olarak yetiştirip topluma kazandırmaya gayret ediyoruz.” diye konuştu.

Akyüz, Ankara’da düzenlenen 4. Balkan Şampiyonası ile birlikte başlattıkları bazı yenilikleri Antalya’da da devam ettireceklerini, Wushu ailesinin Türkiye’de ki en büyük organizasyonlarından biri olan Türkiye Şampiyonasının en iyi şekilde geçmesi için çok yoğun bir gayret gösterdiklerini ve bu sene rekor bir katılımla bu heyecanı yaşayacaklarını ifade etti. Akyüz açıklamasının devamında “Wushu, binlerce yıldır insan anatomisini zihinsel, bedensel ve ruhsal yönde geliştiren önemli bir spor. Bu sporun gelişmesi konusunda Türkiye olarak öncü bir ülkeyiz. 2006’da müstakil bir federasyonken sadece 6 bin civarında sporcumuz vardı. Şimdi 120 binin üzerinde lisanslı, bin500’e yakın milli sporcumuz var. Bu sporu severek ve gayretle çalışarak ülkemiz adına dünyada zirveye çıkaracağız.” dedi.

İletişim:
Fatih Sinan TÜRKEL
Basın Danışmanı
(553) 693 3261
twfmedya@gmail.com

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!