18 Mart’a hediye

featured

18 Mart’a hediye

Günlerden Pazardı. Herkesin dinlendiği bir gündü ama günün anlam ve önemini bilenler, akın ettiler Hükûmet Konağına. Çünkü o gün sıradan bir Pazar günü değildi.

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş sinyallerini veren Çanakkale zaferinin olduğu gündü o gün. Binlerce şehit verdiğimiz, binlerce gazinin gönlümüze yer ettiği, tarihe altın harflerle yazılan gündü o gün.

İşte geçtiğimiz 18 Mart Pazar günü, o müthiş Çanakkale zaferini yazanları andık kalbimizin köşesine yazılmış olan Cumhuriyet için. Onu korumakla mükellef, bu uğurda canlarını veren, ya da vermek için can atan Asker ve Polislerimizi de bir kez daha hatırladık o gün.

İlçemiz Karasu’nun bir evladı olan Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz’u da unutmadık. Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ve Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’na bu anlamlı günde düzenledikleri törenden ötürü teşekkür ederim.

Bu anlamlı günde bir de Karasuspor’umuzun galibiyeti gelince duygu dolu dakikalar yaşadık. Bursa Zaferspor’u 2-0 yenerek galibiyeti Şehitlerimize ve Gazilerimize hediye eden Sarı-Kırmızılı futbolcular, günün en güzel hareketini yaptılar.

Evet, Karasuspor 18 Mart Pazar günü ilçemiz Atatürk Stadında Bursa Zaferspor’u ikinci devrede attığı gollerle 2-0 yendi. Antrenör Fikri Yılmaz, böylece 3 maçta ikinci galibiyetini almış oldu.

Sapanca maçı dahil, ilk kez Karasuspor’lu futbolcuları galibiyet için istekli gördüm. Pazar günü alınan bu galibiyetin ne kadar çok önemi, Beylerbeyi-Adapazarı maçının skorun ile ikiye katlandı. Evet ligin bitimine üç hafta kala Bölgesel Amatör Ligde (BAL), baraj maçı oynamadan, İl birincisi olarak sezonu tamamlamış olacağız. İşte asıl mesele bundan sonra başlayacak.

Gelecek sezonun planlarını lig biter-bitmez yapmalı, kalacakları, gidecekleri ve yeni gelecekleri şimdiden belirlemeli.

Geçtiğimiz sezon başında, tavsiyeler üzerine alınan birkaç futbolcu maalesef kulübe hiçbir katkı sağlamadı. Elbette Başkan Hasan Özkan bu konuda tecrübe sahibi oldu. Umarım yeni yılda yine aynı hatalara düşmeden, 2018-2019 Futbol Sezonuna iddialı bir kadro ile çıkılır ve İlçemize yakışır bir şekilde Şampiyonluğa oynayan Karasuspor oluşturulur.

Unutmadan;  Sakaryaspor Başkan Vekili sevgili Cevat Ekşi kardeşimiz, 18 Mart Pazar günü oynanan Altay maçında saha içine girerek efsanemize galibiyet uğuru getirdi. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Şen ve esen kalın.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!