18. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası Sırbistan’da başlıyor

featured

4 yıllık bir aranın ardından 18 Mart-20 Mart 2022 tarihleri arasında Sırbistanda düzenlenecek olan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda, dünyanın dört bir yanından 200’ün üzerinde sporcu yarışacak.

18 bin kişilik Stark Arena şampiyonaya hazır

Sırbistan’ın ev sahipliğinde düzenlenecek olan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası, Cuma günü başlayacak ve Pazar akşamı sona erecek. Müsabakalar, 2009 Universiade, Davis ve Fed Kupası, karate dünya şampiyonaları ve voleybol dünya kupası final karşılaşmalarının da oynandığı, 18.386 koltuk kapasiteli Belgrad’taki Stark Arena’da düzenlenecek.

Toplam 26 etkinlik için madalya veriliyor

2018’de Birmingham’da düzenlenen son Dünya Salon Şampiyonası’nda olduğu gibi, Belgrad’taki müsabakalarda da 13 kadın ve 13 erkek olmak üzere toplam 26 madalya verilecek.

Ev sahipliği yarışında ipi göğüsleyen Sırbistan oldu

Monako’da düzenlenen ve birçok ülkenin adaylığını koyduğu Dünya Atletizm Konseyi Toplantısı’nda Sırbistan, 2022 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nın ev sahibi ülkesi olarak seçildi.

Uluslararası spor etkinliklerinin en iyi organizatörlerinden biri olduğu bilinen ve daha önce 1962 Avrupa Şampiyonası, 2013 Avrupa Kros Şampiyonası, 2017 Avrupa Salon Şampiyonası ve 2017 Balkan Şampiyonası da dahil olmak üzere birçok önemli etkinlik serisine imza atan Belgrad’ta şimdi gözler, bölgede bugüne kadar düzenlenecek en büyük spor etkinliğine çevrilmiş durumda.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!