118 Spartalı..

featured

Sakaryaspor’da başkanlığa aday bir Uğur Akkuş çıktı, “Transferi açma noktasında 10 milyon hemen, transfere start verme noktasında 5 milyon haftaya hazır” dedi, bir hafta da 15 milyon..

“Cevat Ekşi yönetimi bu parayı bir yılda bulabilir mi?” diye düşünmedim değil..

Seçimlere geçildi, başkanlığa aday olarak Sakaryaspor camiasını ayağa kaldıran Uğur Akkuş 118 oy alırken Cevat Ekşi 158 oyla başkan seçildi..

118 Spartalı Uğur Akkuş’un başkan olmasına yetmedi, Cevat Ekşi başkan..

Bu demek oluyor ki; kaldığımız yerden devam edeceğiz..

Nerede kalmıştık?

Transfer kapalı, vergi borçları anamızı ağlatıyor, kalıcı gelir yok, takım dağıldı, sorunlar diz boyu..

Cevat Ekşi’nin ilk demeci; “O sene bu sene..”

  1. Lig’de kanat çırptığımız geride kalan 3 yıla bakıyoruz; iki final, üç tuş..

Bu sene çıtayı yükselten (seçilemeyen aday) Uğur Akkuş oldu, bütçe 25 milyon olmalı..

Yeni yönetime bakıyoruz, belediyelerden birer temsilci var, başkan Cevat Ekşi iki sene önce Bursa’da final kaybetti..

“Tecrübesiz” diyemeyiz..

Yeniden seçilen Cevat Ekşi’nin Sakaryaspor’da iyi niyetle görev yapacağından şüphem yok ancak başarılı olabilmek için iyi niyet yetecek mi?

Gözler; Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’de olacak..

Uğur Akkuş’a yol vermeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin Sakaryaspor’un yeni yönetimini yolda bırakma ihtimali yüzde 0 çünkü ne dedi; “Bize kimse acıyamaz..”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakaryaspor başkan adayı Uğur Akkuş’a sitem etti.. “Sakaryaspor kayyuma kalmasın diye geldik, aday olduk” diyen Akkuş’a Yüce “Bu benim çocukluk aşkımdır, aşkın tarifi yok. İnşallah bu can bedenden çıkmadıkça sevdam sürecektir. Bu bir gönül davası. Bu takım hiç bir zaman sahipsiz kalmadı, kalmaz. Sakaryaspor kimseye muhtaç olmadı, olmaz. Acınmaya ihtiyacımız yoktur. Kardeşliğe sevgiye ihtiyacımız vardır” cevabı verdi, pulu yapıştırdı, mektubu gönderdi..

Bu hareketi tepki doğurdu, tribün bu..

Sosyal medya hesaplarını kapattı, olabilir..

Bu tepkilere verilecek tek cevap; Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin Sakaryaspor’a kıyısından köşesinden değil, dört elle sarılması olacak ki iki el Ekrem Yüce’de, iki el Cevat Ekşi’de var, kolaylıklar diliyorum..

***

NASİP DEĞİLMİŞ

“Biz başaramadık” diyen son başkan Cumhur Genç ise delege üstünlüğü nedeniyle Uğur Akkuş’un kaybetmesinde etkili oldu..

Genel kurulda ilk konuşmayı yapan Cumhur Genç ne dedi, bir daha bakalım..

“Bülent hocam ve Uğur bey hoşgeldiler. 6 Kasım’da geldik, 7 ay görev yaptık. Alnımızın akıyla geldik, gideceğiz. Kongre süreci oluştuğunda Sakaryaspor 15. sıradaydı, liderle arasında 17 puan fark vardı. Play-Off sürecine geldik, hepimizin konsantrasyonu bozuldu. Sakaryaspor’un büyüklüğünü yaşayan biri olarak söylüyorum, Sakaryaspor büyük bir camia. Burada fark etmiyoruz ama şehir dışına çıktığımızda gördük. Sakaryaspor bu şehrin en büyük sivil toplum örgütüdür ve dışardaki en büyük markasıdır. Gönül isterdi bu seriyi şampiyonlukla taçlandıralım, nasip değilmiş. İnşallah bu yıl bunları yaşamadan direkt çıkarız.”

35 MİLYON TL BORÇ VAR..

Genç “Bizim için olmazsa olmaz olan şeffaflıktı, bunu sağladığımızı düşünüyoruz. Bu sene şampiyon olan Tuzlaspor’un bütçesi 30 milyondu, Manisa FK 40 milyon. Biz 15 milyonluk bütçelerle 2 yıldır buralarda olduk. Bu şehrin sırtında bir yük Sakaryaspor. Hiç bir geliri yok ve her yıl 15 milyon TL lazım. Sakaryaspor’u seven bir Büyükşehir belediye başkanı var ama rakamlar git gide büyüyor. Bu göz ardı ediliyor, bu kulübün borcu yaklaşık 35 milyon TL. Burada bir süreç var, 2009 yılında BELPAŞ’tan derneğe devredildiği zaman, 5 buçuk milyon TL ile. O günün borcu bugün 3 buçuk milyon dolar yapıyor. Bugün borcumuz da yine 3 buçuk milyon dolar. Aynı yükü taşıyor takım hala.”

BAŞARIZI BİR YÖNETİMİZ..

“Bu kulübün sürdürülebilir bir yapı olması için kesinlikle sürekli geliri olması gerekir. Sakaryaspor hiç bir başkanın vicdanına bırakılmamalı. İlerde bu kulübün kalıcı bir geliri olacağına inanıyorum. Bizim zamanımızda 9 milyon ödeme yapıldı, 4 ayı pandemi süreci. 3 milyon tribün geliri kaybımız oldu. Biz başarısız bir yönetimiz, şampiyon olmayan her yönetim başarısızdır. Bülent Hoca ve Uğur beyin iyi niyetlerinden şüphem yok. Şirketleşme olmalı ancak şehir bunu kendi içinde başarmalı. Sakaryaspor şehrin çimentosudur, her siyasi görüşten, her ırktan herkesi bir araya getiren ortak noktada buluşturan bir takım”

“Kendi içinde” derken Cumhur Genç, Cevat Ekşi’ye oy desteği vererek Uğur Akkuş’u dışladı, tablo bu..

Sakaryaspor’da köklü bir değişime 118 Sparta’lı yetmedi, rüzgar aynı, yağmur aynı..

“Her yarım kalan hikaye mutlu sonla biter, inşallah yine buralarda görüşürüz” dedi, Gnç başkan..

Cumhur Genç’in son söyleminden ise şunu çıkardım; Oylarımız Cevat Ekşi’ye.. Cevat Ekşi başarılı olamazsa ben buradayım, Sakaryaspor aynı yerde..

SANTRA HARİCİ

Kapalı kapı yoktur

Yanlış anahtar vardır

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!