Zeka ile zekat

featured

Zeka ile zekat

Bu cümleyi(sizin zekanız kadar bizim zekat vermişliğimiz var) ilk olarak, Sakarya Kuzey Gazetesi imtiyaz sahibi Münir Ali Kara’dan duymuştum. Çok yerinde bir cümle olarak görmüş ve hoşuma gitmişti. Ucu açık bir cümle. Nereye çekersen çek, o tarafa uygun bir cümle. Teşekkürler Kara. Böyle bir cümleyi bana kazandırdığın için.

Şimdibu yazım tamamen futbol ile alakalı. Yıllardır iyi kötü dilimizin döndüğü ve anladığımız kadar yazarız biz futbolu. Tek amacımız var; hep daha iyisi, daha güzeli olsun diye. Bunun aksini düşünmedim hiç. Asla kimseye ayrı bir tutum içinde ve imtiyazlı olmadım. Bundan sonrada elbet olmayacağım ancak Karasu içinde futbola gönül vermiş, tek sevdası Karasuspor ve Karasu olan herkese ayrı bir sempatim olmuştur. Bundan sonra da bu sempatim devam edecektir.

Fazla söze gerek yok. Geçtiğimiz hafta Karasu Haber Gazetemizde atılan bir başlık sanırım üzmüş yönetimi, teknik heyeti ve futbolcu kardeşlerimizi. Olabilir ancak şu gerçek çok iyi bilinmeli ki, yazılan, yapılan eleştiriler kesinlikle kişi ve kurumları lekelemek için değil. Tam aksine kendilerini ilerleyen haftalara daha iyi motive etmelerini, hatta çok daha hırs yaparak hazırlanmalarını sağlamaktır.

Kimse ne benim, nede Karasu Haber Gazetesinin sahibi yada çalışanlarının kasıtlı bir davranış içinde olduğunu düşünmesin. Hepimizin yegane amacı ilçemizin menfaatleri doğrultusunda hareket edip, okurlarımızı en iyi şekilde bilgilendirmektir. Bundan böylede bu şekilde devam edecektir. Umarım anlatabilmişimdir.

10 Aralık Cumartesi günü Süper Amatör Ligin Beyaz Grubunda mücadele eden Karasu Yalıspor ile Adapazarıspor’un maçını izledim. Karasu Sentetik Sahadaki nefis maçı, konuk ekip Adapazarıspor 1-0 kazandı. Mustafa’nın 15nci dakikada attığı müthiş frikik golü ayakta alkışlanacak cinstendi. Dilimize pelesenk bir cümleyi kullanarak maçı özetlemek isterim; ‘oynayan kazandı.

Tebrikler Adapazarısporfakat her iki takım arasında gözle görülür dağlar kadar fark vardı. Tesisleşme ile başlayan bu fark, gerek giyim kuşam, gerekse futbol ile ortaya çıktı. Adapazarı Belediyesinin ekonomik katkısını ilave edince, hani derler ya ‘yemede yanında yat‘ diye, işte tam da böyle bir takım Adapazarıspor.

Hal böyle olunca da Karasu Yalıspor Kulüp Başkanı Abdullah Kapar için ‘ne yapsın başka?’ diye sormaktan kendimi alamıyorum. Kapar ile yönetimi, mahalle esnafının katkıları ve kendi bireysel harcamaları ile ligde tutmaya çalışıyorlar Karasu Yalıspor’u. Bunu takdir etmemek elde değil. Bir güzel tebrikte Kapar ve yönetimine.

Gelelim 11 Aralık Pazar günü 1nci Amatör Ligde izlediğim Karasu Aziziyespor’un (namı değer Tıntınlar), aynı adreste yaptığı Geyvespormaçına. Deyim yerindeyse tam bir var olma mücadelesi yaptılar. Kazanan ev sahibi Tıntınlar oldu. Aziziye, böylece en yakın rakibi olan Geyvespor’a 4 puan fark atarak, hem yenilmezlik unvanını korudu, hem de ligin ilk yarısındaki son iki haftaya rahat girmiş oldu. Benim Aziziyespor için görüp te yazmak istediğim konu şu; başta eski başkan Reşit Yetimile arkadaşları Şaban Altay, İlker Işık, Okan Demirkol ve isimlerini bilmediğim diğer yöneticileri, bir spor adamı olarak tebrik ediyorum. Kendileri, takımı tam bir kolej havasına sokmuşlar. Bu sadece yönetim bazında değil, futbolcu kardeşlerim de dahil bu güzel oluşuma. Herkes bir birine saygı ve sevgi içinde…

Maç öncesi sabah hep birlikte kahvaltı yapıp moral buluyorlar. Hedefleri başarıya odaklanmak.Uzun sözün kısası bu havayı sevdim. Kutluyorum Tıntınları.Hep böyle olun. Biliyorum ki sezon sonu mutlu sona ulaşacaksınız.

Yazımın başında belirttiğim gibi kimsenin futbol anlayışını teraziye koymak haddime değil. Bu sporla ilgilenen herkeste bir futbol zekası var.Önemli olan onu iyi kullanabilmek.Tek amacım ilçemiz Karasu’nun başta futbol olmak üzere tüm branşlarda başarılı olmasıdır. Şen ve esen kalın.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!