Zaferin Şartları

featured

Zaferin Şartları

Geçen senenin Mayıs ayından beri Akşam Haberlerinde yazıyorum. Kimi zaman kültür-sanat ve edebiyat eksenli, kimi zaman Sakaryaspor’a dair dilim döndüğünce halimi, derdimi anlatmaya çalışıyorum.

O zamandan beri Sakaryaspor’la ilgili istikrar, kurumsallaşma vurgusu yaptım. Taşıma suyla değirmen dönmez dedim, yamalı ceketle âlemin içine çıkmayalım dedim. Yaz boyunca Sakaryaspor yönetimine ve esas patron Zeki Toçoğlu’na çağrılarım, kurumsallaşma modellerim oldu. Fakat bu dönemde şehir yeni yapılacak transferlere, üst liglerden alınacak oyunculara odaklandı. Hemen kimseden yaz döneminde asıl atılması gereken adımlara dair bir ses çıkmadı.

Yaşadığımız sezon bize tekrardan güzel bir ders oldu. Kendi kurumsallaşmasını; sıhhatli, bu işten anlayan kadrolarını oluşturmayan Sakaryaspor Kulübü, sezon bitmeden üçüncü teknik adamı işin başına getirdi.

Şimdi tüm umudumuz yeni teknik ekipte. Bize şu aşamadan sonra İlhan Var ve ekibine başarılar dilemekten başka bir seçenek kalmıyor. Play-off’a kalabilmek için çok kritik bir sürece giriyoruz. Bu dönemde özellikle tribünlere bir çağrıda bulunmak istiyorum:

Yazımın girişinde de belirttiğim gibi geçen yazdan itibaren, başımızda bulunan yönetim modelinin başarısızlığını, sadece elde edilecek sportif başarıların suni ve geçici olacağını ısrarla vurgulayan birisi olarak bu haftadan itibaren ‘’yönetim istifa’’ seslerini bir kenara koymamız gerektiğini vurguluyorum. Bu noktada şunun da altını çizmek üzerime vaciptir: Biz Selahattin Aydın’a o Düzceli olduğu için karşı çıkmıyoruz. Onun yönetim anlayışının, geçici hamlelerinin Sakaryaspor’un gününü kurtarmaktan başka bir sonuç doğurmayacağını bildiğimiz için karşı çıkıyoruz.

Bu bağlamda ‘’Düzcespor’a başkan olsana’’ sloganının tribünlerin ciddiyetini zedelediğini düşünüyorum. Ayrıca kimi zaman münferit de olsa başkana edilen küfürlerden yüzüm kızarıyor. İnanın bana edilmiş gibi içim ürperiyor. Bunlar Sakaryaspor’a ne kazandırıyor? Arkadaşlar! Kimsenin kalbini kırmayalım. Zira kırılmış bir kalp üzerine zafer inşa olunmaz.  (Kadir Korkut)

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!