Yüzmede Sakarya’nın En İyileri Seçiliyor

Yüzmede Sakarya’nın En İyileri Seçiliyor

Turkcell Açık Yaş Kısa Kulvar Ön Elemeleri, Türkiye Yıldızlar Yüzme Şampiyonası Ön Eleme Müsabakaları ve Sakarya Yüzme İl Karması Seçmeleri ile Sakarya Yüzme Havuzunda üç gün boyunca devam edecek yüzme yarışları başladı.

Yarışların açılış töreninde bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel “Yüzme branşında Sakarya Görme Engelliler Spor Kulübümüzün Türkiye 2’liği ile gururlandık, mutlu olduk. En son geçtiğimiz haftalarda Down Sendromlular Açık Avrupa Yüzme Şampiyonasında yüzdüğü seride 1. olarak Dünya Şampiyonasına katılma hakkı kazanan Fatma Çağla Demir’in sevincini paylaştık. İnanıyorum ki ilimizden yetişecek sporcularımız gelecekte de başarıları ile adlarını duyurmaya devam edecekler” diye konuştu.

12 kulüp ve 310 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği müsabakalarda Sakarya Yüzme İl Karması seçimi de yapılıyor. Seçilen sporcular, Anadolu Yıldızlar Ligi müsabakaları ve 2015-2016 sezonundaki yüzme yarışmalarında Sakarya’yı temsil etme gururu yaşayacak. Yüzme İl Temsilcisi Haluk Önem, Yüzme İl Karması sporcularının fiziksel ve mental seviyelerini artıracak eğitimler vereceklerini belirterek “Beslenme uzmanı, spor psikoloğu ve alanında uzman eğitmenler ile sporcularımızı profesyonel seviyede yarışlara hazırlamayı hedefliyoruz” dedi.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!