Yıldızlardan Büyük galibiyet

featured

Yıldızlardan Büyük galibiyet

Lütfü Yaman Spor Salonu’nda oynanan ve büyük çekişmeye sahne olan Yıldızlar U15 Ligi maçında Sakarya Yıldızlar Sakarya Büyükşehir’i  59-54 yenerek şampiyonluğun en büyük adayı oldu

Basketbol Yerel liginde şampiyonluğu büyük ölçüde belirleyecek olan pota altı mücadelesi nefes kesti. İlk maçta rakibini 12 sayı farkla yenen Sakarya Yıldızlar önünde Büyükşehir tutuk başladığı ilk periyot dışında rakibine karşı başa baş bir pota altı mücadelesi verdi.59-54 Zaman zaman müsabakada öne gecen ama, öne geçtikten sonra arayı açamayan Büyükşehir Önünde Sakarya Yıldızlar zorda olsa salondan galip ayrılıp, bu yaş grubunda şampiyon olmak adına büyük adım attı.

SEYİRCİ BASKETE DOYDU

Basketbol U 15’lerde Pazartesi akşamı oynanan Basketbol çoğunluğu ailelerden oluşan Basketbol severleri mutlu etti. İki takımda kazanmak adına pota altına heyecan kattığı Basketbol akşamında oynanan Basketbol Sakarya Basketboluna az da olsa bir heyecan kattığı gözlendi.

RAKİPLERİNİ İZLEDİLER

Basketbol Gelişimin iki teknik sorumlusu rakiplerini dikkatle izlediler. U 15’lerde Sakarya Yıldızları yenen , Büyükşehir’e kaybeden Gelişim sorumluları  Faruk Güdül ile Adem Dolaş  heyecanlı  ve çekişmeli gecen  Sakarya Yıldızlar-Büyükşehir maçını dikkatli gözlerle izlediler. Gelişim  bundan sonra hem Sakarya Yıldızlarla hem de, Büyükşehirle karşılaşacak. Muhtemelen bu karşılaşmalar sonunda U 15 ler Basketbol liginin şampiyonu belli olacak.

KOMİTE TAKİPTE

U 15’lerde Şampiyonu büyük ölçü de belirlemesi beklenen Sakarya Yıldızlar  Büyükşehir mücadelesini yöneten tecrübeli Hüseyin Yüksel Sarı genç ve gelecek vaat eden bayan hakemimiz  Esra Yıldız önemli karşılaşmayı çok az hata ile tamamladılar. Hakemlerin genelde başarılı yönetim sergilediği akşamda Basketbol İl Hakem Kurulu üyesi Mehmet Memiş Güzeldal  karşılaşmayı pür dikkat izledi. Güzeldal molalarda hakemlerle kısa görüşmeler eşliğinde, kritik ve de uyarı yaptığı gözlendi.

İYİ BAŞLADI İYİ BİTTİ

Lütfü Yamandaki Basketbol akşamı iyi başladı iyi bitti. Gerek salondaki oyuncu grubu, gerekse bencteki Teknik adamların oyuna itiraz seanslarına çok az müracaat ettiği gözlendi. Müsabaka öncesi birbirlerine başarılar dileyen iki takım teknik heyeti ve oyuncular müsabaka bitimi salondan birbirlerini tebrik edip , kucaklayarak ayrıldılar.  Bu arada gecen yıl Yıldızlarda olup bu sene BŞB de olan iki oyuncu eski hocaları Kerim Durmaz’la maç öncesi ve de sonrası sarmaş dolaş oldular. Nazım AKTÜRK

 

SALON: Lütfü Yaman

HAKEMLER:  Hüseyin Yüksel Sarı-Esra Yıldız

SAKARYA YILDIZLAR: Emir *** Baturalp *** ( Y.Emre **)Taylan *** Mahmut ***  Ömer *** Alperen *** ( A.Bora **)

ANTRENÖR Kerim Durmaz

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE: Ömer **( Alperen**) Kerem **( Görkem**) Ulaşcan ** * Keremcan *** Ömer Faruk ** ( Berkay**)

ANTRENÖR: Önder Kaya

ANTRENÖR YARDIMCISI: Murat Yardım

 

4 Periyotun dağılımı

1 Periyot 15-5 Yıldızlar

2 Periyot  10-17 BŞB

3 Periyot  21-19 Yıldızlar

4 Periyor  13-13  berabere

Müsabaka sonucu : 59- 54 Sakarya Yıldızlar.

 

BU AKŞAMIN PROGRAMI

 

Salon Lütfü Yaman

18.30 Atılganspor-Sakarya Gelişim

20.00  Andspor-Yıldızlar Basket

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!