Yetenek Taraması Eğitimleri Sapanca İlçesi’nde Start Aldı

Yetenek Taraması Eğitimleri

Sapanca İlçesi’nde Start Aldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi sonrasında Temel Spor Eğitimi alacak olan öğrencilerin ilk çalışma adresi Sapanca İlçesi oldu.

Sapanca Atatürk Spor Salonunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü uzman antrenörler eşliğinde verilen Temel spor eğitimlerine 28 öğrenci katılıyor.   İl Merkezi ve İlçelerdeki 14 Bine yakın İlkokul 3. sınıf öğrenciler arasından başarılı olan toplam 564 öğrenci, İl genelinde yapılacak olan eğitimlerden yararlanacak.

Sapanca’daki ilk günkü çalışmayı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Murat Acar ve Sapanca Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uçar, birlikte takip ettiler.

Spor Şube Müdürü Murat Acar, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen  Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ile ilgili velilere bilgiler verdi.  Acar ; Ailelere ilk etapta çocuklarına sporu sevdirmeyi, sonraki etapta ise yetenekleri  doğrultusunda başarılı oldukları branşlara yönlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Yetenekli oldukları branşlarda eğitimlerine devam edecek olan çocuklarımız inşallah ileride Milli Takımda Ülkemiz için mücadele edecekler. Ailelerimize projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum “ şeklinde konuştu.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!