YENİMAHALLE’YE SPOR LİSESİ

YENİMAHALLE’YE SPOR LİSESİ

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde şu kural geçerli artık: Bir çocuk hangi okulda öğrenim görüyorsa görsün üç özelliği olmalı:

Bir yabancı dili yetkin derecede konuşabilmeli.

Bir enstrüman çalmak, resim yapmak vb. hobi sahibi olmalı.

Bir spor dalıyla uğraşmalı.

Sonuncusu üzerinden gidelim: Karasu nüfus anlamında gelişmesine karşın eğitim yatırımları konusunda aynı oranda gelişmedi.  Bizim ilçemizde spora oldukça meraklı bir gençlik var. Biz on beş yılı aşkındır eğitim öğretimin içindeyiz. Merkezde, pek çok mahallede ,köylerde birçok genç var ki Karasu’da spor lisesi olsa örgün eğitimin içinde olacaktı. Sokakta olmayacaktı. Edebiyata, matematiğe ilgisi olmayıp da sportif alanda oldukça başarılı olabilecek pek çok genç bu şekilde heba oldu. Ayrıca şu anda liselerde öğrenim görüp de mutsuz olan epey genç olduğunu da biliyorum. Üstelik bu yörenin insan yapısı da sporun çeşitli branşlarında ses getirecek bir nesle sahip.

Tüm bu nedenlerden ötürü Karasu artık bir spor lisesinin gereksinimini had safhada yaşamakta. Spor lisesi Sakarya’da yoktu. Geçenlerde Adapazarı’nda ilin ilk spor lisesi açıldı ve bu eğitim öğretim sezonunda ilk öğrencilerini alacak. Şimdi Karasu’nun da buna ihtiyacı var.

İlçe milli eğitim müdürlüğü bu konuda istekli. Hatta bakanlık nezdinde ilk girişimleri de yapmış ancak bakanlık yatırım konusunda en az 15 dönümlük arsa tahsisini şart koşuyor. Aslında Karasu’da 15 dönümden çok daha fazla büyük, deniz kenarında bir spor alanı var. Aşağıda gördüğünüz Yenimahallle’deki spor alanı spor lisesi için biçilmiş kaftan. Senelerdir boş bekliyor. Buraya spor lisesinin yapılmasının o kadar çok avantajı olacak ki!

  • Deniz kenarında olmamıza karşın kamunun elinde bir yüzme havuzu yok. Spor lisesi yoluyla yüzme havuzu yatırımına da kavuşulmuş olacak.
  • Artık işlevini yitirmiş, eski püskü spor salonu ihtiyaca cevap vermiyor. Spor lisesinde modern bir spor salonu da olacak.
  • Çok amaçlı (futbol, atletizm vb.) sahanın yanı sıra tenis kortu, basketbol –voleybol sahası yani Karasu’da gerçek anlamda olmayan tesisler de oluşturulacak.
  • Şehrin doğusuna hastane, adliye, yüksek okul vb. yatırımların yapıldığı bir zamanda Yenimahalle’ye yapılacak olan bir spor lisesi şehrin gelişimine de simetrik anlamda olumlu katkı sunacak.

Akçakoca’dan Kandıra’ya  hatta Ferizli’yi içine alan bölgede tek spor lisesi olacağı için bir cazibe merkezi oluşacak. Türkiye’de şu anda 86 spor lisesi var , ortalama her on ilçeye bir spor lisesi düşüyor. Yani bir spor lisesi sadece bulunduğu yer için değil çevre ilçeler için de bir cazibe kaynağı.

  • En önemlisi spora meraklı pek çok genç örgün eğitimin içinde kalacak. Bir süre sonra gerek spor teşkilatlarında, gerek sportif arenada birçok başarılı insan yetişecektir Karasu’dan.
  • Spor alanı mezunları YGS´ den özel yetenek sınavıyla öğrenci alan Beden Eğitimi Öğretmenliği, Antrenörlük, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon bölümlerine gidebiliyorlar.

 

Hasılı Karasu’da sivil toplum ve belediye artık eğitim yatırımlarına ön ayak olmalı. Yenimahalle’deki spor alanının okul yapılması için öncelikle arazinin hukuki statüsünün çözülmesi gerekli. Belediye başkanı ve meclis üyeleri de böylesine tarihi bir adımı atmak için harekete geçmeliler. Uzun süredir suskun olan KASİAD’ı da spor lisesi konusunda ortada görmek istiyoruz, ağırlığını hissettirmeli bu dernek. Siyasi partiler de rahatlıkla spor lisesi konusunda bir araya gelip ortak bir güç oluşturabilir. Eğitim sendikaları, ilçedeki spor kulüpleri de bu girişimin ayaklarından biri olmalılar.

Vatandaşlar, veliler de başlatılacak kampanyaya destek vermeliler. Karasu için bir şey yapmanın mutluluğunu yaşamalıyız .

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!