Yenildik ama ..

featured

Yenildik ama ..

Sakaryaspor uzun bir aradan sonra Muğla’da ,bir süredir unuttuğu yenilgi ile tanıştı. İkincilik çekişmesi  içinde olduğumuz Darıca’da Bingöl’de kaybedince, sıralama içinde yatan playof eşleşmesinde değişiklik olmadı.  Rakibimiz bu an itibarıyla Bayrampaşa. Kısacası yenildik ama TFF 2 ligine ulaşmak adına önümüzde duran Playof durağında, bir  İstanbul, bir Sakarya heyecanı  yerinde duruyor. Bazen yenilgiler bir türlü göremediğiniz eksikleri görmek adına  ,futbol yanlışlarını onarmak adına takım oyuncularına ,takımı yönetenlere yeni ek bilgiler verebilir diyerek bu yenilginin içindeki hüznü azaltmak gerek.

ADAPAZARI EN NİHAYET

Bir ara kendi elleriyle rakiplerini Bal pastasına ortak eden Adapazarıspor  son anda sevindi. Üç yıldır geldiği yere dönmek adına İki İbrahim’le hamle üstüne hamle yapan Mavi Beyazlı ekip sonunda İbrahim Aygün Başkanlığında Karamana Bal heyecanını tekrar taşıdı. Bu futbol hikayesi içinde yatan ihtiras ,tutku ,heyecan içinden yazılacak çok şey çıkar. Adapazarıspor , geçmişte yaşadıklarının içinde olan eksikleri bir kenara not ederek geldikleri futbol yolculuğunun içinden, Bala yükselişi çıkardıysa eğer ,bunun içinde doğru izlenen yolun dışında ,futbol şansıda yaver gitmiştir. Futbolda şans yok mudur? Tabi ki vardır. Karasu Güvende Sezainin vuruşu direklere değil de ağlarla selamlaşsaydı 85 de Karasuda yıkılan taraf Adapazarı olurdu . Ama olmayan,direğe toslayan toptan sonra gelişen Adapazarı atağında, Furkan İğde attı ,Karamana sevgi seli eşliğinde Bal türküsü yol aldı. Emeği geçenleri kutlar  Bala hoş geldin Adapazarı deriz. Bu başarıda iki yıl Bal inadını diri tutan İbrahim Nalbanttada pay uzatmak gerek. O pes etmedi, nöbeti Bal projesini  yeni yönetimin önüne bıraktı. O inat bana göre Adapazarısporu bu günlere taşıdı.

ALTINNNNNNNNNNNN ORDU

İzmirin köklü, futbol Tarihi içinde kendine yer ayırmayı başaran önemli takımlarından Altınordu Futbol tutkunu biri ile çok önemli adımlar attı. Adını bırakın Türkiyey ,Avrupaya duyurdu. Seyit Mehmet Özkanı  dinlerken, onun yaptıklarını anlatırken, futbolun gelişmesi için alt yapıların önemini dinlerken etkilendim. İzmir U 12 Cup turnuvasını Avrupa’ya açılan futbol penceresi yapmak adına attığı adımların içindeki düşüncelerini dinlerken ,Altınordu’yu kıskandım. Neden biz bir Altınordu kadar olamıyoruz? Bizim il Futbolcu cenneti değimliyiz? Sakarya olarak neden biz bu yarışın içinde olamıyoruz. Seyit Mehmet Özkan biz bu işi 6 yaş gruplarına kadar çektik diyor. Ben bu uygulamayı dışarıda gördüm. Almanya ,İsviçre ,Avusturya ,hatta ufacık Lichtenstain ( krallık) buralarda futbolda alt yapı hamlesi 6 yaşında başlıyor. Ağaç yaşken eğilir. Futbolda artık alt yapı, dolayısı ile futbolda yükseliş ,futbol da eğitim aşağılara çekildi. Altınordu bunu yapıyorsa ,biz niye yapmayalım ki. Futbolda atılan doğru adımlar Altınordu’yu dışarıya taşıdı. Ekrem Kara berberde ki futbolcu yetiştirme fabrikasının neyi eksik? Biz Sakaryasporuda,Sakaryasporun alt yapı gelişimide,  bir vesileyle görmek istiyoruz.

ADAPAZARI PİLOT TAKIMMI OLACAK ?

Sakaryasporun yarınlarına katkı verecek pilot takım uygulaması gündemdeki sıcaklığını hep korumuştur. Geçmişte dışarıya taşınan bu düşünce her nedense içeride bir türlü alıcı bulamadı. Bir aralar  Serdivansporun adının pilot takım uygulaması için geçtiğini biliriz. Bu günde Adapazarısporun ismi bu alanda dolaşmaya başladı. Bu gün Sakaryasporun Başkanı, geçmişte Adapazarısporda yönetimsel anlamda  iç içe günler yaşayan Gürses Başkan, Pilot takım uygulamasını Karamana taşımayı planladığı dillenmeye başladı. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali ,biz bu uygulamayı ciddiye alıyoruz. Adapazarıspor Bala çıkarsa ( Veya çıkamasada ),Sakaryasporun  alt yapısında gelişmeye aday oyuncular neden  Karamana doğru yönlendirilmesin ki.. Sakaryaspor alt yapısının daha işler hale gelmesi için Pilot takım uygulaması ciddi bir hamle olarak yıllardır hep konuşulan bir proje vakası.

ENGİNDE YAVAŞ YAVAŞ

TFF 1 liginde sözüm ona hakemimiz var. Varda ne ne oluyor? MHK  Erkan Engini uzun zamandan beri bir kenara ,Hakem buzdolabına attı donduruyor. Klasmanında ona maç yok. MHK onu ya dördüncü hakemlikte yada bir alt liglerin kritik gözüken maçlarında hatırlıyor. Kısacası bu gidişle Coline özentisi sac stili ile ortalıkta dolaşan bu kardeşe el veren olmazsa, bulunduğu yerden de aşağı kulvara düşer.  Metin Tokat hocasının güçü ne kadar yetecek klasman sınavlarında göreceğiz. Çünkü bu şehrin büyüklerinin gözünde ve gönlünde Erkan Engin ismi dolaşmıyor. Bu kardeşe MHK gecen hafta Kırklareli-Menemen TFF  2 lig maçı verdi. Sıkletinin dışında düşünülen isim bizim Colina Engin.

YÜKSELİN FUTBOL GEÇMİŞİ

Bizim gazetenin elamanlarının birçoğu sportmen yapıya sahip. Spor servisi bir yana haberde bile bizi tersten okutacak arkadaşlarımız var. Bizim Sakaryanın sahibi Adnan Yükselin gençlik karnesinde Aykut Yiğitlerin döneminde Sakaryaspor alt yapı eğitimi olduğunu, bana bu şehrin renkli, reportuvarında 600 üstünden Türk sanat müziği yatan Kemal Dumanlıova ile namı değer Abaza Cumhur( Nuri Kök) söylediler. Doğruluğunu test etmek  adına Adnan Yüksele sordum, mutavazi bir yanıt verdi, çok fazla oynamadım .Ama gençlik yıllarımda bir Sakaryaspor maceram oldu dedi.  Bizim gazetede sporda bayağı ünlü isimler var. Kostik ( Mustafa Özbey ) Hakem, antrenör, futbolcu ( Nazım Aktürk) daha ne olsun. Ferruh Bulutta bu işin erbabı isimlerden oluşur.

İYİKİ VARSIN AYTAÇ AĞBİ

Sakaryasporda futbol hayatının son demlerini yaşayan Aytaç futbolda gözünü açtığı, futbol eğitimi aldığı Harmanlıkspora karınca kararınca destek olmayı kendine ilke edinmiş. Geçmişte Yeşil Beyazlı ekibin malzeme sorununu gideren Aytaç Ak son olarak hocası Tevfik Tektin verdiği top siparişine sırt dönmemiş.Ak Aytaç  yarının gençleri Minik Harmanlık lı oyuncu grubuna kaliteli türünden, kırk top göndermiş. Tevfik Tetik Nazım Hocam o gün o topları küçüklerin önüne attığımda onların yaşadığı mutluluğu görünce çok duygulandığını bana anlatırken ,Aytacın yetiştiği futbol adresine sırt çevirmemesini,  bu bir ahta ahde vefa deyimiyle noktaladı. Bu işte vefasız olanlarıda söyledi ama, onların ismi bende saklı kalsın. Deşifre etmeyelim ,belki onlarda bir gün gelir yetişdikleri futbol kapısına el verirler. Ha unutmadan Harmanlıklı gençler Aytaç abilerine onun gönderdiği toplar eşliğinde resim vererek seslenmişler iydik VARSIN AYTAÇ AĞBİ. Boşuna dememişler sevindireceksen çocuk sevindir. Onların yürekleri ,sevinçleri bu yaşlarda tertemiz. Aytaç bu tertemiz duyguların sevgisini alarak insanlık duruşuna katkı vermeyi başarmıştır bize göre. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun. NOT bir dahaki Salı sofrasını yurt dışında kuracağım. Buradan bende kalan bilgileri futbol cantama koyup bir aylığına ufacık bir krallık olan Liechtenstein kızımın yanında olacağım. Bu süreçte kalın sağlıcakla .

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!