YAŞAR ZIMBA SONUNDA BATLADI

featured

YAŞAR ZIMBA SONUNDA BOMBALADI

Sakarya Askf Genel Başkanı Yaşar Zımba son günlerde basında Askf aleyhine çıkan yazılarla ilgili sonunda suskunluğunu bozdu ve kendisi hakkında yöneltilen asılsız iddialara tüm samimiyeti ile cevap verdi. Başkan Zımba yaptığı yazılı açıklamada iddiaları tek tek cevaplandırdı. Ortada sanki bir kaos varmış havası yaratılmaya çalışıldığını hem kendini başkan adayı ilan eden kişi ve hem de eski başkan tarafından sık sık ortaya atıldığını söyleyen Başkan Zımba, bunlar sanki ilk defa oluyormuş, kendi dönemlerinde güllük gülistanlık bir hava esiyormuş gibi mesnetsiz iddialarla ortalığı bulandırmaktan öteye gitmiyor. O Kişilerin döneminde neler yaşandığını da genel kurulda olayları bilenlerin oyları ile geldiklerini söyledi. Başkan Zımba daha sonra verdiği sözlerin takipçisi olduğunu ancak eski yönetimin ve yandaşlarının çok aceleci davrandıklarını söylerken, bazı konuları da bilmeden ortalıkta bir bilgi kirliliği yaşatmaya çalıyorlar ifadelerini kullandı. Yaşar Zımba o basın açıklama yapılırken açıklamayı yapanın yanındakilerin sporla ne alakası var diyen Başkan Zımba kendisi hakkında basın kanalıyla sorulan soruları ise onların yaptığı gibi sırasıyla şöyle cevaplandırdı :

  • Kendileri yönetimde iken guruplara gidecek takımlara 3.000’er lira yardım yapacağız demişlerdi ama hiçbiri uygulanmadı. Ama biz alt yapıya önem veren ve Sakarya’yı Türkiye Şampiyonalarında temsil eden 5-6 Takıma 3.000’er Tl yardımda bulunduk. Bundan kimsenin haberi yok sanırım. Bir elin verirken öteki elin görmeyecek.
  • Vatandaş benim için Askf bacasız fabrika, eldeki paraları kulüplere dağıtacağız diye söylediğimi iddia etmiş. Doğrudur ama seçim gecesi Askf hesabında sadece 300 TL yi alma gereğinde kalanlarla muhatap bile olmam.Şu anda kendini aday göstermeye çalışanlar önce kendilerini yargıdan bir aklasınlar da öyle gelsinler.
  • İki bayan personeli ekmeğinden etmişim. Ben öyle bir şey yapmadan kendileri bırakıp gittiler. Çünkü onların yönetiminde Askf Ali Baba’nın çiftliğine dönmüş. Bizler olayı fark edince onlar da bizim haberimiz olmadan sanki bizi protesto ediyormuş gibi Askf’yi kendilerine yakın basını da kullanarak adeta şova yaparak gittiler. Bu kurumlar kalıcı değildir. Onların bordroda gözüken maaşları asgari ücretten görünürken aslında 1.700TL Aylık alıyoruz diyorlardı. Aslında bu maaşları almadıkları halde biz maaşlarına zam yaptık, , onlar bunu suistimal ettiler.
  • Bizim forma konusunda söz verdiğimizi ama yerine getirmediğimizi ima etmişler. Bizler çalışmalarımızla forma yerine zor imkanlarla spor yapmaya çalışan mahalle ve semt sahalarımızı oradaki Belediye Başkanları ile saha yapımına çevirdik. Kimse bizlerin boş durduğunu iddia etmesin. Göreve geldiğimiz 7 Ayda her şeyin bir anda değişeceğini iddia edenler orada kaç sene kaldılar ve o süre zarfında ne yapmışlar kendileri açıklasın.
  • Maçlarda olaylar var deniyor. Bu yeni bir şey mi ? Bunlar insanların eğitimsiz olduğu her yerde hep olabilecek durumlardır. Kendi zamanlarında da bu gibi şeyler oluyordu da çözüm mü bulabiliyorlardı merak ediyorum.Ama biz bunlara da çözüm buluyoruz.
  • Takımlar arasında ayrım yaptığımızı iddia edenler onların döneminde kimleri hangi takımları mağdur ettiklerini de biliyor olmalılar. Yönetimi arabasıyla taşıyanlara saha ve yönetim avantajları tanırlarken mağdur olanlar ise köle İzaura muamelesi görmüyor muydu ? Şimdi ne oldu da birden onlar mağdur oldular anlamış değilim. Kaldı ki biz hiçbir kulübü birbirinden ayrı düşünmüyoruz. Hepsi bizim kulübümüz.Onların zamanında küme düşecek ile şampiyon olacaklar bile ligin başında belli oluyordu.Haat cezalılar bile ertesi maçta oynayabiliyordu.
  • Taban Birlikleri konusuna gelince. Efendim neymiş bütün alt birliklerin birbirine girmesini sağlamışız. Taban birlikleri hepsi özerk birbirinden ayrı çalışırlar. Kimsenin kimseye “ sen öyle yapma, böyle yap demeye hakkı yoktur. Bir araya geliyoruz ve amatör sporun çıkarı için ne gerekiyorsa kavga etmeden karar altına alınıyor. Neler yaptığımızı beyefendilere rapor halinde verecek durumda değiliz. Onlar kendi zamanlarında 20 Yılda yaşananlara baksınlar.
  • Maça hakem göndermem iddiası ise tamamen asılsız. İşin gerçeği “ olay olan yere yeterli önlemler alınmadan hakem vermiyoruz “ şeklinde açıklandı. Bizler de onlara ne yapacaklarını öğretecek değiliz. İl Hakem kurulu Direkman Tff’ye bağlı bir kuruluştur. Sen oralarda adamı döv, mağdura yat hakem vermeyince de günah keçisi ara. Bunlar olmayacak sıradan işlerdir.
  • Plaket dağıtım törenleri arkadaşları çok rahatsız etmiş olacak ki bunu sık sık dile getiriyorlar. Biz bu plaketleri Amatör Sporlara hizmeti ve emeği geçen insanlara takdim ediyoruz. Yapılan iyilikler karşılıksız mı kalacak ? Mesela İlçelerde Belediye başkanları harıl harıl sahalarla uğraşıyorlar. Bu gibi iddialar kendilerinin yapmayı beceremediği olaylar olduğu için zorlarına gidiyor. Ben hayatım boyunca yöneticilik yaptım. Şimdi de ektiklerimi biçiyorum. Onların iddia ettikleri gibi benim varsayalım yapamadıklarımı onlar nasıl yapacak o da ayrı bir konu. Ama aramızda kalan eski bir veya iki arkadaşlarının anlattıklarına göre hareket etmeye devam ederlerse hep yanılacaklardır. Çünkü işler onların bildiği gibi değil.B. Şehir belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’da ise en büyük ödülü vereceğiz.

SABRIMIN KARŞILIĞINI ALIYORUM

Göreve geldiğimizden beri sürekli olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeki Toçoğlu ile aramızda sanki bir duvar konmuş havası estirmeye çalışanlar bugün için çok yanılıyorlar. Her şeye rağmen saygıdan ve sevgiden kusur etmediğimiz Başkan Toçoğlu ile oturup konuları uzun uzun değerlendirdik ve Başkan’ın makamından mutlu bir şekilde ayrıldık. Onların öyle iddia ettikleri gibi Başkan Toçoğlu bizlere öyle soğuk bakmadığı gibi önümüzdeki günler için de destek sözü verdi. O arkadaşlar durumu hala öyle bilsinler. Yöneticilik öyle basit ve herkese göre bir iş değil. Ben de sabrımın karşılığını alıyorum. Askf’nin önü açık. İşler daha da iyi gidecek. Neymiş bizleri destekleyen 200 Delege öyle demiş böyle demiş, onların hepsi masal gerçekler genel kurulda belli olur. Biz hesabımızı genel kurulda veririz. Hiç sıkıntıları olmasın.Öyle sürekli basını meşgul etmekle zaman kaybetmesinler, genel kurula gelsinler aday olsunlar. . Eski Federasyonu ekonomi bakımından sıfırlamış kendi yandaşlarına peşkeş çekmiş insanlarla işim olmaz.İslam’ın şartı 5 bunlar 6. sını arıyor. Altıncısı da doğruluk olmalı.Buna rağmen yine de bu arkadaşlar hadlerini bilmiyorlar.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!