Yakışmadı

featured

Yakışmadı

Hani bazen üstümüze başımıza giymek için gideriz ya alış verişe. Hele yanımızda birde yakın dostumuz var ise onu giyer bunu giyer yada çıkarıveririz. Birde beraber gittiğimiz dostumuz derse ‘bu sana yakışmadı’ diye, işte tam bu söylemek istediğim söz.

Ey Karasuspor, bu mağlubiyet sana hiç yakışmadı. Yaklaşık 1500 taraftarın da, benimle aynı fikirde olduğundan eminim. Emin olmak bir tarafa, tribünlerden çıkarken ‘bir daha gelmem bu takımı seyretmeye’ şeklindeki serzenişler halen kulaklarımda.

Her zaman söylediğim gibi, futbol sevildiği kadar zor bir zanaat. Hele bir de futbolcu ve antrenör ile yönetim arasında sıkıntılar varsa, yandı gülüm keten helva. Sevgili Karasuspor antrenörü Behçet Durak kardeşim ve futbolcuları, sanırım sizler halen Karasu ve Karasuspor’un ciddiyetini anlamış değilsiniz. Yada anlamak istemiyorsunuz. Aslında sizlere verilen değer o kadar çok ki bu alenen ortada.

Maç sonunda tribünleri dolduran taraftarınızdan anlamış olmanız gerekir. Görüyorum ki siz bunun farkında değilsiniz. Eğer az umursayıp, kulak verebilseydiniz o tribünlere sonuç böyle olmazdı. ‘En azından sahadan 1 puan ile ayrılırdınız’ diye düşünüyorum.

Evet futbol her zaman hatalar oyunudur. Daha 35nci saniyede yapılan hata maça mağlup başlamamıza neden olurken, kaptan İshak’ın dakikalar 4’ü gösterdiğinde şok gole erken cevap vermesi, bizleri rahatlattı. Buna rağmen ilerleyen dakikalar futbol ve gol olarak sahaya yansımazsa, 90 dakikanın sonu kötü biter. Hatalarının sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsınız. Evet maç içinde gördüğüm tek şey, 10 hafta geçmesine rağmen Karasuspor’un futbol adına halen kendine gelememiş olması.

Elbet bazı eksiklerimiz var. Hatta sakatlarımız çok ancak Karasuspor olarak böyle basit mazeretlere sığınamayız. Eğer böyle bir mazeretlere sığınacak olursak, bu resmen acizlik olur. Kısacası ‘çıka can çatır çatır futbolunu oynaya can’. Hem taraftarını memnun edeceksin, hem de sana maddi manevi destek veren yönetimini. Kolay değil, Sakarya’daki Süper Amatör Lig maçları, diğer illere oranla daha ciddi geçer. Hele birde amatör futbolun değerlerine maddiyat girince, çok farklı olur.

İşin aslı şu sevgili futbolcu kardeşlerim; sizlere güvenen ve sizlere olan inancından dolayı yine sizlerin her türlü ihtiyacınızı tedarik eden yönetiminize sezon sonunda sizin vereceğiniz net karşılık şampiyonluk ipini göğüslemek olmalı.

Lütfen aksini düşünmeyin. Geçtiğimiz yazılarımda birkaç kez bahsetmiştim. Karasu’da üç Süper Amatör Lig takımı var. Beyaz Grupta mücadele eden Karasuspor ile Karasu Güvenspor, önümüzdeki sezonda Bölgesel Amatör Ligde (BAL) mücadele etmek için kıyasıya yarışıyor. Bu yarış centilmenlik içerisinde devam etsin. Yok eğer bir birlerinin mağlubiyetinden haz duyacaklarsa, bu yarış hiç olmasın.

Kırmızı Gruptaki temsilcimiz Karasu Yalıspor da yoluna devam ediyor. Hakem hataları nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Yalı, elit duruşundan ödün vermiyor ancak canının çok yandığı açık. Kulüp Başkanı Abdullah Kapar’ın tek amacı var; bu ligde kalıcı olmak. Ben şahsım olarak Karasu Yalıspor’un ligde kalacağına inanıyorum. Tabi sevgili Kapar’ın serzenişleri futboldan çok sahada sadece rakibi ile değil birde hakemler ile mücadele ettikleri yönünde. Bu durum futbol adına bizleri üzüyor. Umarım bundan sonraki maçlarında, bir daha hakem faciası yaşamazlar. Şen ve esen kalın.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!