YA ÇIKAMASAYDIK !

featured

Sezon başında koyduğumuz hedefe dolaylı yoldan ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ancak kritik haftalar geride kaldığı için daha soğukkanlı, eleştirel ve geleceğe dönük sorgulamalar yapan bir bakışa ihtiyacımız var. Sakaryaspor üçüncü ligdeki 55 takım içerisinde en çok para harcayan kulüp oldu. Buna rağmen ligden lider çıkmayı başaramadı ve hatta finali kaybetmenin kapısından döndü. Şimdi soru şu: Şayet Coşkun o golü atamasaydı şu anki hissiyatımız ne olurdu? Sakaryaspor’un bir sezon boyunca çok iyi yönetildiğini, hesap-kitabının tam yapıldığını söyleyebilir miyiz?

 

Çok para harcamak iyi yönetmek demek mi oluyor? İktisadın temel gayesi sınırsız ihtiyaçlara sahip insanı sınırlı kaynaklarla tatmin etmektir. Sakaryaspor yönetimi bu sezon bu ilkeyi tersine çevirdi. Peki ya bir üst lige çıkamasaydık?

Şampiyon olamasaydık iki lig üstü para alan futbolcularla uzun yıllar yapılan anlaşmaları taşıyabilecek miydik? Yoksa yine eski günlere, transferin kapalı olduğu günlere mi dönecektik? Coşkun o golü atamasaydı yönetim devam edecek miydi yoksa bu kadar harcamadan sonra kulübü şehrin kucağına mı bırakacaktı? Peşinden 35 bin taraftarı taşıyan bir takımın kaderi böyle incecik iplere bağlı olamaz.

Kurumsallaşmak adına yola çıkan Gürses yönetimi Store’u ve Sosyal Medya hesaplarını aktifleştirmekten başka kalıcı bir adım attı mı? Altyapımızda ve Sakarya Amatör liglerdeki yetenekli futbolcular başka şehirlere, başka kulüplere gitmeye devam ediyor. Biz ne zaman altyapımızdan bir Fatih Özçelik, bir Serdar Ümit izleyeceğiz?

Takımına hastalık düzeyinde bağlı bir taraftar topluluğuna daha şeffaf, daha katılımcı bir yönetimle hizmet etmek gerekiyor. Sakaryaspor’un tüm personeline ne kadar maaş-pirim verdiğini neden öğrenemiyoruz?

Uzun yıllar yanlış adımların neticesinde en dip noktadayız ve oradan yeni bir adımı henüz atabildik. Bu sorgulamalar bu yüzden mazur görülmeli.

Sakaryaspor öyle bir potansiyele sahip ki şayet her anlamda doğru yönetilir ve şehir bu duygunun içine katılırsa Sakaryaspor taraftarı Türkiye’de herhangi bir stadyuma sığmaz.

Biz istiyoruz ki başarı sağlanırken kalıcı da olunsun. Bu sene kurtarılırken Sakaryaspor’un gelecek yirmi yılına da bir taş konulsun.

Ben Gürses yönetiminin bu çizgide istenilen düzeyde bir performans gösterebildiğini düşünmüyorum.

Umarım bu sene yapılan aşırı harcamalardan sonra önümüzdeki yıl bu başarılı kadronun iskeleti korunur ve yerinde, ihtiyacı karşılayan takviyelerle hem bütçe anlamında mütevazı hem de daha net sonuç alıcı bir takım oluşturulur.

Bizim şampiyonluk kutlamamamız da böyle. Kutlu olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!