Vefa nedir?

featured

Vefa nedir?

Vefa aslında İstanbul’da hem stat, hem de bir semt ismidir ama gerçek asla böyle değildir. Hep deriz sıkıntı yaşadığımız arkadaşlarımıza; “çok vefasız bir adamsın” diye. Neden deriz? Az da olsa çıkarlarımız yada yaptığımız iyiliğin karşılığını alamadığımızda deriz.

İşte ben de soruyorum; ‘gerçek Vefa nedir?’ Hepimiz iyi biliriz ki, sporda yada özellikle futbolda asla vefa arama.

Kısacası eski Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in de dediği gibi; ‘dün dündür, bugünde bugün’. Aslında her şeyi tarif etmiş oldu futbolda ki nankörlük adına.

Oysa Karasuspor adına geçmişe baktığımızda gerek başkanlık, gerekse yöneticilik yapmış olanların başarıları sadece kendilerinde anı olarak kalmıştır. Ben isterdim ki, iyisi-kötüsü ile arada bir yaşanılan başarılar yada başarısızlıklar hafızalarımızda arada birde olsa hatırlansın. Karasuspor’a o günün şartlarında hangi zorluklar ile hizmet yapılmış bilinsin.

İşte bu sevgi ve saygı çerçevesinde gerçek anlamda Vefa denilen o güzel cümle yerini bulsun. Yoksa başta da söylediğim gibi sadece semt ismi olarak bilinir bu güzel kelime.

Aslında hiç değinmeyeceğim Pazar günkü maça. Ligin ilk devresinin son maçında 90 dakikanın bitimi sonrası yaşananlardan keşke olmasaydı ve yaşanmasaydı. Bu tür olaylar bazen yaşanıyor işte. Bunlar hayatın gerçekleri.

Biz gelelim oynadığımız futbola ve 2-0’lık mağlubiyetimize. Kadro kalitemiz var ama gerçek şu ki yaşanan sakatlıklar, eksikler, yeni hocamız M.Ali Honca’nın sistemine ayak uyduramama gibi etkenler bizi oldukça zorladı.

3-5-2 yada 4-6-0 gibi sistemlere ayak uydurabilecek futbolcularımız yok. Kaldı ki bu iki sistemde de başarılı olamadık. Bunu alınan puanların sayısından da görüyoruz.

Gebze maçından sonra yediğimiz gollere bakarsak, Maltepespor randevusu hariç, hep bireysel hatalardan boyun büktük. Her zaman söylediğim gibi; futbolun içinde var bunlar. Hep olacak. İşte asıl önemli olan bu hatalardan ders çıkararak bir sonraki maça hazırlanabilmek. Gerçi bu hataları saha içinde en iyi analiz eden elbette antrenör olmalı.

Sevgili M.Ali hocamızın bunları iyi analiz ettiğinden eminim. Kendisi ile henüz tanışmadık ama geçmişinde çalıştırdığı takımlarda iz bıraktığı aşikar. Aslında son maç sadece üç puan kaybetmedik. Geçtiğimiz sezon şampiyonlukta golleri ile hafızalarımıza kazınan kaptan İshak Topçu’yu da kaybettik.

İshak’ın ismi bizde asla silinmez ama söylediğim gibi futbolun vefasızlığı bu işte. Sisteme uymadığın zaman yollar ayrılıyor. Keza Semih ile Sinan da öyle. Bu üç futbolcu kardeşimiz ile yollar ayrıldı. Kendilerine bundan sonraki futbol yaşamlarında başarılar diliyorum.

Şunu belirtmekte fayda görüyorum; bu üç kardeşimiz ile sazlı sözlü anlaşılarak ayrılık gerçekleşmiş. Ne mutlu ki Karasuspor başkanına ve yönetimine. Böyle güzel ayrılıklar yaşadıkları için. Sözün kısası aslında şu; Karasuspor benim futbol anlayışıma göre asla küme düşmez. Çok büyük aksilikler yaşanmazsa elbette giden üç kardeşimizin yerine takviye olacaktır.

Onu da yeni hocamız yapacak herhalde. Ligin ikinci devresine iyi hazırlanan bir Karasuspor görmek istiyoruz. Takımına daha yeni alışan antrenörümüzün, bir an önce Karasuspor’u daha zinde, daha dinamik bir hale getireceğini umut ediyoruz. Şen ve esen kalın.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!