Umut fakirin ekmeğidir

featured

Umut fakirin   ekmeğidir

   Çok eski bir deyimdir ‘Umut fakirin ekmeği.’ Son Kalaycıspor galibiyetinden sonra böyle düşünerek yazıma başlıyorum.

   Bilindiği gibi hafta içi Kocaalispor’a 0-2 yenilen Sarı-Kırmızılı ekip, üstüne üstlük bir futbolcusunu ve teknik heyeti ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayrılmış oldu.

   Karasuspor ile gittik Arifiye Kalaycı Sentetik Sahası’na. Açıkça söylemem gerekirse umutsuzdum maç sonucundan. Ancak beni yanıltan bir futbol ortaya koyan Sarı-Kırmızılı ekibin futbolcuları, ilk 45 dakikada kendilerine hayran bırakan bir mücadele ortaya koydular.

Güzel futbolu izlemeye başlayınca, vallahi kendi kendime acaba demeye başladım. Tarih tekerrürden ibaret mi diye hani 5 sezon önce yaşamıştık buna benzer bir olay. O zaman Fehmi Kurtuldu hocamız geliverdi aklıma. Aynı şekilde Play-Off maçlarında yaşamıştık onun da ayrılışını.

   As Akyazı ile oynadığımız baraj maçında o zaman da sevgili Behçet Durak kardeşim kalemizi koruyan isimdi. Umarım tarih yine tekerrür eder.

Söylediğim gibi açıkçası çok umutsuz idim Kalaycı maçından. Demek ki futbolcu kardeşlerim bir başka hırslanmışlar.

   Kocaali mağlubiyeti sonrası deyim yerinde ise, kendilerini tamamen iyi futbola adapte etmişler. Kaleci Uğur’dan tutunuz, defansımızda Nihat (Niko) hele şimdiye kadar pek forma şansı bulamayan genç Ali tecrübeleri ile Emircan ve Orhan.

   Orta sahada inanılmaz anlaşan Erdi, H.Bilal ve atom karınca Mert, her iki kanat oyuncumuz Burak ile Hakan adeta çökerttiler rakibin sağ ve sol defans oyuncularını. Bir de buna yılların tecrübeli ismi İshak’ın bunaltıcı hücumu eklenince, samimi söylüyorum ‘Neredeydiniz şimdiye kadar?’ demekten kendimi alamadım.

Hele bir de aklımıza kaçan goller gelince, ‘Keşke atsa idik de her iki takım arasında ikili averaj farkını kapatsaydık’ düşüncesi ve iyi futbola yakışanı goller ile yapsaydık.

Kalaycıspor’un kalecisi Ömer’in de hakkını yememek lazım. Elbet Karasuspor takımı da son dakikalarda 10 kişi kalan rakibi tarafından

baskı yedi, hatta 90 artılar oynanırken genç Alperen’in faul geleneği sonrası ikinci sarı karttan ihraç olmasına rağmen Sarı-Kırmızılı futbolcular Play-Off grubunda ikinci galibiyetini aldı.

   Şaşırmayın bu iki galibiyette deplasmanda alındı. Bu da gösteriyor ki, Karasuspor’a iç saha yaramıyor. İnşallah bugün bu şansızlığını sahasında yapacağı  zorlu maç ile kırmış olur ve üçüncü galibiyetini almış olur.

Seyircisi önünde zoru başarırsa, ligde tüm planlar alt-üst eder. Kısacası kimse puan farkını açmamış olur ve kora kor mücadeleler sonuna kadar devam eder.

   Size az da olsa  Hasan Özkan’dan bahsetmek istiyorum. Bir insan kendini bu kadar mı futbola aşık eder, vallahi helal olsun hem Karasu aşığı hem de Karasuspor aşığı.

    İnanır mısınız maçın doksan dakikası bittiğinde adını siz ne koyarsanız koyun göz yaşlarını tutamadı. Besbelli çok hırs ve duygu yüklemiş ki kendine maç günü yağan yağmur gibi yaş geldi gözünden, ne diyelim her kulübe böyle aşıklar lazım.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!