Uluslararası Turnuvaya Davet

Uluslararası Turnuvaya Davet
TBF Uluslararası U16 Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvasının Toplantısı Best Western Hotel’de gerçekleşti.
Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Feramuz Meral, Türkiye Basketbol Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, TBF Genel Sekreteri Serbülent Şengün, Basketbol İl Temsilcisi Alpay Alev, Büyükşehir Belediyesi , İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü , Türk Telekom Müdürlüğü yetkiliğileri ile Basın mensuplarının katıldığı toplantıda , tüm sporseveler Uluslararası Turnuvaya davet edildi.
TBF Genel Sekreteri Serbülent Şengün ve TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, Sakarya’lıların basketbol turnuvasına ilgi göstermesinden mutluluk duyduklarını ifade ederek, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Şengün ve Yıldırım, basın mensuplarının soru ve eleştirilerine de cevap verdiler.
Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Feramuz Meral 1994 yılında ilimizde başlayan ve bu yıl 21.’si düzenlenen TBF Uluslararası U16 Basketbol Turnuvasına 10. kez ev sahipliği yapmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. Spor İl Müdürlüğü olarak, Basketbol Federasyonu, Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Telekom Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar gerçekleştirerek, turnuvanın sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi noktasında çalışmalarımızı tamamladık. Yapılacak olan organizasyonda, ülkemizin U15 ve U16 takımıyla birlikte toplamda 8 takım mücadele edecek. Dünya basketbolunda önemli yere sahip olan ülkelerin alt yapılarını ilimizde seyretme fırsatı bulacağız.” Dedi.
Spor İl Müdür Vekili Feramuz Meral ; “ Büyükşehir Belediye Basketbol takımımızın son yıllardaki başarılı grafiğini Süper Lige çıkarak taçlandırması ile birlikte ilimizde basketbolun popülerliği her geçen gün artarak devam etmektedir. İlimizde yapılan bu tür organizasyonlar hem marka değerimizi arttırmakta hem de spor turizmine önemli katkılar sağlamaktadır. Okulların yarı yıl tatilinde olduğu bu dönemde, özellikle öğrenci gençlerimiz için güzel bir aktivite olacak olan turnuvaya tüm sporseverlerimizi davet ediyorum. Turnuvanın organizasyonundaki özverili çalışmalarından dolayı Basketbol Federasyonuna ve koordineli kurumlarımıza teşekkür ediyor, milli takımımıza ve diğer ülke takımlarına başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Toplantıda son olarak konuşan Basketbol İl Temsilcisi Alpay Alev; İlimizde 10. kez düzenlenen turnuvaya son 7 yıllık il temsilciliğimi döneminde 4.kez ev sahipliği yapacak olmanın heyecanı yaşıyoruz. Bu turnuvada ciddi yıldızlar yetişti. TBF Bu önemli organizasyonu bizlere layık gördüğü için teşekkür ediyorum. Tüm müsabakaların sağlıklı, kazasız belasız bir şekilde geçmesini temenni ediyor. Milli takımlarımıza başarılar diliyorum. “ şeklinde konuştu.

TBF ULUSLARARASI U16 TURNUVASINA KATILAN TAKIMLAR
A GRUBU
1-Türkiye U16
2-Fransa
3-Litvanya
4-Sırbistan
B GRUBU
1-Türkiye U15
2-Arjantin
3-Bosna Hersek
4-Çin U17

Turnuva Programı
Atatürk Spor Kompleksi
27 Ocak 2018 Cumartesi
Saat 13:00 Türkiye U15-Bosna Hersek
Saat 15:15 Fransa-Sırbistan,
Saat 17:30 Çin U17-Arjantin
Saat 19:45 Türkiye U16-Litvanya
28 Ocak 2018 Pazar
13:00 Çin U17 -Bosna Hersek
15:15 Litvanya-Fransa
17:30 Arjantin- Türkiye U15
19:45 Sırbistan-Türkiye U16
29 Ocak 2018 Pazartesi
13:00 Bosna Hersek-Arjantin
15:15 Litvanya – Sırbistan
17:30 Türkiye U15 -Çin U17
19:45 Türkiye U16 – Fransa
30 Ocak 2018 Salı (Dinlenme Günü)
31 Ocak 2018 Çarşamba
Çeyrek Final Müsabakaları (4 Maç)
01 Şubat 2018 Perşembe
Yarı Final Müsabakaları (4 Maç)
02 Şubat 2018 Cuma
Final Müsabakaları (4 Maç)

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!