Üçüncü Hasan dönemi

featured

Üçüncü Hasan dönemi

Zordur, zor zamanlarda Karasuspor’a başkanlık yapmak. Bu zorluğu en iyi, yaşayanlar bilir. Her ne kadar bu sütunlarda dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışsak ta o zorlukları yaşayanlar kadar tarif edemeyiz.

Özellikle ben yönetimle birlikte birçok zorluğu canlı canlı yaşadım. Gittiğimiz deplasman maçlarında, çok değil daha 2 sezon önce neler olduğunu unutmuyorum. Özellikle eski başkan Yılmaz Ekşi’nin yaşadıklarını anlatsam roman olur. Kolay değil, tek başına üç yıl Bölgesel Amatör Ligi (BAL) sırtladı. Neyse yaşandı bitti acı ve tatlı anıları ile birlikte.

Şimdi gelelim 2 Haziran Cuma günü Karasuspor’da yapılan Olağanüstü Genel Kurula. Bir hafta önceki ilk oturumda çoğunluk sağlanamayınca gözlerin çevrildiği bu ikinci oturum çok önemliydi. Çünkü aday çıkmaması halinde kayyum yolu gözükecekti ama korkulan olmadı. Başlıkta da dediğim gibi üçüncü Hasan Özkan dönemi başlamıştı. Yani Hasan Özkan, yeniden ikna olup adaylığını koydu ve başkanlık koltuğuna oturdu.

Yeni bir yönetim, yeni bir yol haritası, yeni bir anlayış ile yola çıkan Hasan Özkan’ı tebrik ediyorum, başarı dileklerimi iletiyorum.

BAL külfeti ağır olur. Tamı tamamına 26 hafta. Sezon boyunca ortalama haftalık gideri 20 bin lira yapsak, 520 bin liralık bir maliyet çıkar ortaya. Birde buna, en azından ligde kalmak adına kadro yapacak bir harcama bütçesi eklersek, maddi yük biraz daha ağır olur. Tabi buna karşılık amaç çok iddialı bir takım kurmak olursa, otomatikman bu rakam iki katına çıkar.

Kısacası Sayın Hasan Özkan ve yönetici arkadaşları, ateşten gömlek giydiler. Kaldı ki kendileri de bu durumun farkındalar. Çok zor bir görev üstlendiler. Hepsi hazır yanmaya.

Belediye Meclis Salonunda yapılan kongrede Hasan Özkan ve yönetimindekilere baktığımda, hepsi birbirinden pırlanta isimler. Bir o kadarda iş hayatında başarılı olmuş genç iş adamları kardeşlerimiz var. İnanıyorum ki hepsinin ortak sevgisi Karasu. Çünkü kazandıklarını yine Karasu’da harcayacaklar. Hem de ulvi bir gerekçeyle.

Elbette dönüp dolaşıp mevzu Karasuspor olduğunda yanmaktan çekinmeyen bir yönetim oluşmuş durumda. Ben şimdiden başarı diliyorum bu genç yönetime. Şimdi küçük bir hesap yapalım; yönetimde 25 genç, pırıl pırıl iş adamı mevcut. Hepsi Karasu sevdalısı. Kişi başına 15’er bin lira ile yola çıksalar, 375 bin lira yapar. Bu para yolun başındayken sonunu kesin getirir demem. Şu ki bu rakam ilk etapta kulübü BAL’da tutmaya yeterli bir kadro kurmanı sağlar ancak bu bahsettiğimiz rakamı iki katına çıkarırsak bir üst lig neden olmasın. Ha bunun yanında ilçe belediyemizin yapacağı maddi katkıları da göz önüne alacak olursak, yemede yanında yat. Kısacası biz her zaman ilçe olarak profesyonel ligi hak ediyoruz. Bu hak edişte belediyesiz asla olmaz. Benzemez bu hak ediş, ihale hak edişlerine.

Şimdi üçüncü Hasan dönemi başladı. Bundan önceki iki döneminde başarılı olan Özkan’ın futbol ve Karasuspor’a olan sevgisinin, yine kazanmasını diliyorum. Şen ve esen kalın.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!