TÜRK FUTBOLU BUNLARI HAK ETMİYOR !

featured

TÜRK FUTBOLU BUNLARI HAK ETMİYOR !

Türkiye’de futbolun ilk yıllarında yaşananlar artık tarih kitaplarında gezinirken, o zamanlardan hafızalardan kazınmayan tek bir gerçek o dönemlerde yaşanan dostluktu. Eski fotoğraflarda gördüğümüz dostane ilişkiler artık yerini kavga ve kaos ortamına bıraktı. Çok değil bundan yaklaşık 15 veya 20 Yıl öncesine kadar hep birlikte maç seyrettiğimiz stadlarda şimdilerde bir arada olamıyoruz. Çünkü bizleri o kadar çok ayrıştırdılar ki futbol ister istemez siyasal konjoktöre göre dizayn edilmeye başlanalı beri, bırakın dostluğu, aramızda savaş çıkmadığına dua edelim.

NEREDEN NEREYE !

Haftalar geçtikçe hızla artan futbol terörü önü bir türlü kesilemeyecek bir hal almaya başladı. İnsanlar nasıl normal hayatta siyasal bağlamda ayrıştırılmaya başlandı ise,  bu büyük insan potansiyeline hükmeden futbol da bundan nasibini aldı. Daha önceleri genellikle Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki rekabet öyle bir boyuta vardı ki düşman kardeşler oldular. Son olarak ta 2010-2011 Sezonu bitiminde o malum “ 3 Temmuz ^Olayı zaten yakılan ateşe  gaz dökmeye yetti. İnsanlar gün geçtikçe birbirlerine düşman olmaya devam etti. Her ne kadar akli selim insanlar araya girmeye çalışsa da bazı güçler tarafından ve siyası rantçılar marifetiyle bu kişiler devreden çıkartılınca ortaya bugün yaşanan kaos ortamı çıkıverdi ve bu kaos ortamı her geçen gün de süratle artmaya devam edecek gibi görünüyor.

GERÇEKLER ANLAŞILMAK İSTENMİYOR

Daha önce yaşanan tatlı rekabetler gün geçtikçe siyasilerin malzemesi olarak kullanılmaya başlanıldı. Hatırladığım kadarı ile Anavatan Partisi ile birlikte başlayan futbola eğilim daha sonraları daha da artarak diğer siyasilerin de malzemesi olarak kullanılmaya başlandı. Bu böyle olunca da ortaya farklı bir mozaik çıkıverdi. Bu aslında futbol rekabeti değil, insanların birbirlerinden geçmiş günlerin hesabını sorma davasına dönüşüverdi. O zamanki Türkiye 1. ligi’ni Cine-5’in naklen verdiği dönemlerde Fenerbahçe’den Ömer Çavuşoğlu, ile Galatasaray’dan Yurdeşen Karahasan isimlerindeki iki zatı muhterem sırf reyting yapma uğruna çıktıkları spor programlarında o zamana kadar büyük bir dostluk içerisinde yaşayan ama tatlı bir rekabet sürdüren Fenerbahçe ile Galatasaray arasına nifak tohumları ektiler. O günden bu yana kadar da iş o kadar ileriye gitti ki stadlara seyirci alınmamasına,  hatta ve hatta sokaklarda ve caddelerde insanların birbirlerine girmelerine sebep olmaya başladılar.

O GÜNLERDEN BU GÜNLERE

Geldiğimiz bu günlere bakalım, 3 Temmuz öncesi çekişen iki takımdan Fenerbahçe şampiyon olurken, Trabzonspor da yarışı kıl payı kaçırdı. Her şey tamam derken Türkiye’de tezgahlanan kirli oyunlar bu güzide takım Trabzonspor taraftarını da olaya alet etti. Halk sokaklara döküldü. Akabinde Fenerbahçe’ye cezaevi yolları , derken Şampiyonlar ligine Fenerbahçe yerine Trabzonspor’un gönderilmesi,  olaylar iyice büyüdü ve sonuçta bu iki güzide camia birbirlerine düşman kesildi. Bu olay bir günlük münferit bir olay gibi görünmediği gibi belki 50 Yıl daha aynı sıcaklığını koruyacak bir ateşle tutuşturulmuş Trabzon-Fener kavgasına sebep oldu. Ama her nedense kimse gerçekleri anlamak istemiyor. Bugüne geldiğimizde o malum kumpasçıların kurguladıkları oyunların hepsi bozuldu, askerler serbest kaldı, Fenerbahçe her ne kadar Yargıtay kararı bekleniyorsa da suçsuz bulundu,

BUGÜNE GETİRENLER ŞİMDİ NEREDELER ?

Şimdi hiçbir şey olmamış gibi olayları seyredenler o zamanların avukatları, savcıları iken şimdi başına bir şeyler gelmesin diye kaçacak eldik aramaya başladılar. Olan Trabzon halkına, Trabzonspor’a ve Fenerbahçe’ye oluyor. Onlar için hava günlük güneşlik. Ama bir gerçek var ki o da “ güneş balçıkla sıvanmaz “ keser döner sap döner gün gelir hesap döner. O zaman her şey ortaya çıkar ama bugünlere kadar ve bugünlerden sonra da olabileceklere Herkes aklını başına alsın, bilhassa yaşları genç olan taraftarlar bazılarının dolmuşuna gelmesin. Hem kendileri, hem aileleri ve de Türk Futbolu büyük zarar görüyor. Trabzon’da yaşananlar ne kadar üzüntü verici ise, bu olaylara sebebiyet vermeye çalışan ard niyetli insanlar da Türk futbolu için o kadar tehlikelidir.Türkiye Futbolunu bu hale getirenler, asanlar kesenler şimdi neredeler ? Herkes önce bunu bir görsün. Demek ki bir şeyler kurgulanmış ki yanlış hesap Bağdat’tan dönmüş. Bunları artık çıplak gözle görmenin zamanı geldi. Yoksa bu kin ve nefretle hiçbir kimse istediği yere varamaz. İş Aklı başında büyüklerimize düşüyor. Tabi ki aynı zamanda bu alemi bu kadar gergin duruma getiren siyasilere de. Yoksa bu gidişat hiç te iyi değil.

———————————————————————————————————-

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!