TATANKALAR’DAN 16 FUTBOLCU MİLLİ TAKIM KADROSUNDA

featured

TATANKALAR’DAN 16 FUTBOLCU MİLLİ TAKIM KADROSUNDA

İlk kez 2011 yılında kurulup ilk maçını Romanya ile oynayan Korumalı Futbol Milli Takımı, yeni Federasyon Başkanı Murat Pazan’ın uluslararası alanda başarı hedefleri çerçevesinde 2017 içerisinde tekrar gündeme geldi.

KAMP KADROSUNA DAVET EDİLDİLER

Temmuz ayı başında Antrenör kadrosu açıklanan Milli Takımı oluşturacak oyuncuların belirlenmesi için 4 adet Kamp yapılmasına karar verildi. 3000’in üzerinde lisanslı sporcu arasından yaklaşık 200 oyuncunun davet edildiği kamplarda Sakarya Üniversitesi Korumalı Futbol Takımı Tatankalar’dan toplam 16 oyuncunun ismi bulunmakta. Çağrılan oyucuların tamamı Sakarya Üniversitesinin aktif öğrencisi konumunda.

BÜYÜK HEYECAN UYANDIRDI

İlk Milli Takım’da Sakarya’dan hiçbir oyuncu bulunmazken bu Milli Takımın genişletilmiş kadrosunda 16 ismin olması camiada büyük ilgi ve heyecan uyandırdı. Milli Takım antrenörlerinin oyuncu belirleme sürecinde son 2 seneye ilişkin görüntüleri mevcut olan tüm Profesyonel ve Üniversiteler Ligi maçlarını izlediği ve seçimleri bunlar üzerinden yaptığı belirtildi. Kadroda önceki Milli Takım’da da bulunan ve geçen sezon spor yapmamış olan isimlerin bulunması da Korumalı Futbol kamuoyunda kısa süre içerisinde tartışılan bir başka konu haline geldi. Ayrıca aday kadroda en çok oyuncu Profesyonel Lig Şampiyonu Koç Rams’ten çağrılmış iken en çok oyuncu gönderen diğer 2 kulübün İTÜ Hornets ve Boğaziçi Sultans olması dikkat çekti. Bu sıralamada Üniversiteler Ligi Şampiyonu Profesyonel Lig 2.si Sakarya 4. sırada yer aldı.

MİLLİ TAKIMA SEÇİLEN SAKARYA TATANKALARI OYUNCULARI:

Alican Buğday, Hasan Ali Gündoğlu, Alp Burak Çamlıer, Çağatay Erçulha, Caner Civan, Mehmet Akar, Mehmet Can Akgül, Talat Gökhan Buluşan, Fazıl Ömer Saruhan, Kemal Düzgün, Mikail Bircan, Muhammet Yıldırım, Taner Kocabey, Ufuk Eren Özelçe, Yusuf İlhan, Zafer Ceylan

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!