TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ ! Sırrı ŞANLI

TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ !

Sakaryaspor şehrimizin gurur kaynağı. Kurulduğu 1965 Yılından bu yana Sakarya Halkının gözdesi olan Sakaryaspor o dönemlerin kendi halinde bir ikinci Türkiye Ligi takımı iken 1980-1981 Sezonunda başlayan 1. Lig atağı ile birlikte sayısız defalar gündemden düşmemiş ve bu atılım sonrası birçok kişinin geçim kaynağı olmaya başlamıştı. Ta ki Deprem sonrası takım Adapazarı Belediyesi’ne geçene kadar. Tiyatro o dönem başlamıştı ama o dönemin Belediye Başkanı Aziz Duran kendisine öyle veya böyle emanet edilen bu çocuğa “ çocuk benim değil mi ister severim, ister döverim “ mantığı ile yaklaşmış ama üç sezon play-offtan dönülünce sistemi değiştirmiş ve o zamandan sonra atadığı Belpaş Genel Müdürü Başkanlığındaki yönetimlerle bu işlere devam etmişti. Selahattin Aydın’ın gelmesiyle Sakaryaspor biraz olsun rahatlamış ve yeniden Süper ligi görmüş ama ne var ki inişli çıkışlı dönemlerden sonra bu defa “ Sakaryaspor Halka Dönsün “ çalışmaları başlamış ve Sakaryaspor halka dönmüştü. İşte ne oduysa bundan sonra oldu ve Sakaryaspor önce Süper Ligden, daha sonraları ise malumunuz diğer liglerden düşerek bugünlere yani Spor Toto 3. ligi düştü. Allah beterinden korusun derken bu defa da yine Selahattin Aydın Başkanlığındaki yönetimle Sakarya Atatürk Stadında oynadığımız “ Dostane “ Hacettepe maçıyla ve alının 1 Puanla amatör camiaya kavuşmaktan kurtulmuştuk.

KİMLER MEMNUN BİLEMİYORUM !

Sakaryaspor o sezondan sonra transfer hamleleri ile atağa kalktı ama lider tamamladığı ilk yarı sonrası düşüşe geçince play-off oynamak zorunda kaldı.  İzmir’deki finalde hüsrana uğradı ve yine Spor Toto 3. Ligde mücadeleye devam etmek zorunda kaldı. Olayın failleri yönetim tarafından belirlendi ve bilet bizimkilere kesildi. Ardından da yine malumunuz yeni bir sezon, yeni bir hoca ve yeni bir takım. Sakaryaspor taraftarında ümitler yeşerdi. Artık şampiyonluk zamanı geldi. Sakaryaspor buraların takımı değildi. Herkes el ele vermeliydi ama işler öyle oturduğun yerden göründüğü gibi değildi. Yine sıkıntılar, yine alınan kötü sonuçlar her türlü iyi niyetlerine rağmen taraftarlarda ve şehirde isyan şarkıları söyletmeye başlattı. Sakaryaspor kulüp Başkanı Selahattin Aydın’ın taraftarlarla olan soğuk mesafesi artık gün ışığına çıkmıştı. İlk yarının ortalarında taraftarlarda ve basında başlayan Deniz Kolgu sıkıntısı artık gün ışığına çıkmıştı ama yönetim Hoca’ya her türlü sahip çıktığını açıkmalarala devam etti. Derken İlk yarının son haftasında Sancaktepe’de oynanan kötü ve etkisiz futbol ile alınan 3-1’lik yenilgi bardağı taşıran son damla olmuştu. Bundan sonra ne olacaktı ? Toplantılar, basının kafasından uydurduğu senaryolar ve hatta yeni Hoca adı üzerinde fikirler falan. Artık bugünlere geldiğimizi yeni yeni fark eden Sakaryaspor’un başarılı yönetimi ( ! ) bir dizi tedbirler almak zorunda hissetmeye başladı kendini. Acilen toplandı ve duyumlara göre Hoca’nın işi bitti. Buna bizim oralarda samimi bir tebessümle “ Günaydın “ Diyorlar. Buralarda nasıl denir hala anlamış değiliz. Puan cetvelinde bulunduğumuz yere bakarak hala iyimser düşünüyor da olabiliriz. Bu gayet normal de bundan sonrası ne olacak tüm Sakarya’lılar merak içerisinde bekliyorlar.Bundan Kemlir memnundur bilemiyorum.

YİNE SEYRETTİĞİMİZ BİR FİLM Mİ GELECEK ?

Her zaman olduğu gibi dedikodular, yakıştırmalar ve bu işin dışında kalmış  olanların sırf beklentileri uğruna yapacakları kulisler birbirini izleyecek. E.. ne demişler virüs canlıya en zayıf olduğu zamanda nüfus edermiş. Sakaryaspor da bugünlerde bundan farksız değil. Sakaryaspor Kulüp bsaşkanı Selahattin Aydın ve yönetimi şimdi Başkan Toçoğlu’nun gözlerinin içine bakıyor. Çünkü Sakarya’da onun hükmü geçerli. Cünkü kuş bile su içer yukarıya bakar. Bizde de aynı manzara. Olanlardan çok geç haberdar olan Sakaryaspor yönetiminin olacaklardan ne kadar haberi vardır o da tartışma konusu. Şimdi gözler devre arasında yaşanacaklara çevrildi. Yine aynı senaryo, Yine yeni bir teknik heyet, yine yeni futbolcu kadrosu , yine alışana kadar kaybedilen puanlar ve sonuç olarak yine hüsran. Yani Sakaryaspor’a  Spor Toto 3. Ligde devam. Gerçekler acıdır ama bunun için kimseler bunu kabullenmiyor. Yine aynı tabloyu yaşamak istemiyorsam zaman varken artık sağlıklı kararlar almak zorundayız. Çünkü ne kadar saklarsanız saklayın “ Takke Düştü kel göründü. “

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!