Sporu sevmek

Sporu sevmek

Toplumlara yön veren pek çok sosyal hareket içinde sporun da önde gelen bir yeri vardır. Yarışma heyecanı ,rekabet insanları,küçük de olsa toplulukları birlikteliğe iten ortaklıkları doğurur. Bu ortaklıklar zaman içinde güçlü beraberlikleri, hatta dostlukları peşinden getirir ve bu gün pek çok ülkede benzer şekilde gördüğümüz takım tutma ,renk aşkı gibi kavramların ortaya çıkmasına neden olmuştur.

İşte bizim taraftarlarımız olan TATANGALAR aynı görüşle Sakarya’mızın güzide ve efsaneleşmiş olan futbol takımı Sakaryaspor’umuza aynı yaklaşım içersinde olması bizleri onurlandırmaktadır. Düşünün bir kere bireysel sporlarda gerekse takım sporlarında böyle kavramları doğru bir şekilde yönlendirmek ,ve o sporla ilgilenen sporcudan yöneticiye kadar tüm kademelerdeki insanların ortak sorumluluğudur.

Ne var ki bazen fanatizm düzeyinde ulaşabilen takım veya kulüp tutkuları sporun fazilet.ülkü ve ahlakına aykırı davranışlar içinde bulunan bir sporcu bir antrenör veya bir yönetici yada taraftarların yanlış yönlendirilmesi ile istenmiyen sonuçlar doğurabilir. Bu nedenlerle spor ve sporcu sağlığı konusu içine kanımca sporla çalıştırıcı, yönetici veya taraftar gibi her aşamada ilgilenen kişileri dahil etmek gerekir. Spor dayanıklılık, kuvvet, güç gibi bedensel öğelere dayandığı kadar mental ve ruhsal dinginliğide gereksinim gösterir.Yapısal olarak sağlam bir sporcunun oyuna ,yarışmaya motivasyonu veya konsantrasyonunun sağlanabilmesi için Psikolojik yönden de sağlıklı ve rahat olması sağlanmalıdır.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!