Sporda bir ilk….

Sporda bir ilk….

Sporda şiddetin çok konuşulduğu bu günlerde. Sporcu kimliği ile spor camiasının takdirini kazanan il emniyet müdürü Fatih Kaya’dan anlamlı, bir o kadar da nezaket içeren davet.

Geçtiğimiz günlerde ASKF ziyaret eden il emniyet müdürüne ASKF başkanı Yaşar Zımba Futbol sahalarında yaşanan sorunlar ve çözüm beklentileri iletmişti. Bu iletiden sonra İl emniyet müdürü Fatih Kaya ilçe emniyet müdürleri ile yaptığı toplantıya ASKF başkanı Yaşar Zımba’yı davet etti.

ASKF başkanı Yaşar Zımba emniyet müdürlüğünde katıldığı toplantıda, külüplerin, hakemlerin, hatta sporcuların beklentileri, sahalarda şiddetin önlenmesi adına öngörülerini teşkilatın idarecilerine anlatma olanağı buldu.

ASKF Başkanı Yaşar Zımba “45 senedir spor camiasının içindeyim. İlk defa Fatih Kaya müdürüm vasıtası ile sorunları, beklentileri ve öngördüğümüz konuları emniyet teşkilatımıza anlatma olanağı buldum.

Böylesine bir destek ilk defa oluyor. Sporda şiddetin önlenmesi adına Müdür Bey çok anlamlı bir adım atmış oldu. Sahalarda bundan sonra “Şiddet” azalacaksa bu konudaki hassasiyetinden dolayı, bu başarı il emniyet müdürü Fatih Kaya’nın sonrası teşkilatta çalışan emniyet mensuplarımızın.

Gurur duydum, onur duydum, inşallah bizde spor camiası olarak bu nezakete yakışır davranışlarda bulunur, emniyet teşkilatımızı üzmeyiz.

Sahalarda BEYAZ kart..

Aslında emniyet teşkilatına bile gerek kalmadan biz sporun Sevgi, barış ve kardeşlik olduğu anlamı bilsek, sorunlar yaşanmaz.

Bundan sonra Ne Kırmızı, Ne Sarı sembolik olarak sahalarda beyaz kart gösterilsin BEYAZ KART’ da Sevgi, barış ve kardeşliği temsil etsin.

İlk BEYAZ kartı ben gösteriyorum, bundan sonra önümüzdeki sezon ülkemizde sahalarda örnek olacağına inandığım beyaz kart gösterme olayını başlatıyorum. Öneriyorum.

Hakem maça başlama düdüğü işaretini vermeden hemen önce, idareci ve antrenörler sahaya ve tribünlerebu beyaz kartı göstersin. Sahada futbolcuya ve tribündeki seyirciye örnek olsun. Bu sporda şiddetin önlenmesi adına Sevgi, barış ve kardeşliği temsil etsin, dedi.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!