Spora Desteğimizi Artıracağız

featured

Spora Desteğimizi Artıracağız

Büyükşehir eliyle hayata geçirilen spor yatırımlarını değerlendiren Başkan Toçoğlu, spora dönük destekleri arttıracaklarına işaret ederek, “Büyükşehir Belediyesi olarak sporun her alanına, profesyonel ve amatör kulüplerimize, altyapı organizasyonlarına, tesisleşmeye, her alanda, her başlıkta sürdürdüğümüz desteklerimiz önümüzdeki süreçte daha da artacak. Spor şehri Sakaryamızı yeni müjdeler bekliyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 16 ilçede spor başlığında hayata geçirilen yatırımlar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sporun her branşına dönük destekleri arttıracaklarına dikkat çeken Başkan Toçoğlu, Sakarya’nın bir spor şehri olduğu gerçeğini hatırlatarak, “Büyükşehir Belediyesi olarak sporun her alanına, profesyonel ve amatör kulüplerimize, altyapı organizasyonlarına, tesisleşmeye, her alanda, her başlıkta sürdürdüğümüz desteklerimiz önümüzdeki süreçte daha da artacak. Spor şehri Sakaryamızı yeni müjdeler bekliyor” diye konuştu.

İlçelere Yeni Spor Tesisleri

Başkan Toçoğlu’nun değerlendirmeleri şu şekilde; “Bilindiği üzere biz belediyeciliğimizi yalnızca birincil ihtiyaçlar üzerine bina etmedik. Bir şehrin kalkınması aynı zamanda kültür-sanat, spor ve diğer sosyal hizmetlerin birincil yatırımlarla eşgüdümlü olarak gerçekleşmesiyle mümkün olabilir. Hamdolsun biz bu konuda çok ciddi mesafeler almış bir büyükşehir belediyesiyiz. Spor başlığında 16 ilçenin tamamına yayılan yeni tesisler, spor alanları, sentetik sahalar inşa ediyoruz. Hareket noktamız: Sakarya’nın aynı zamanda bir ‘spor şehri’ olduğu gerçeğidir. Bu doğrultuda bugüne kadar önemli spor yatırımlarını hayata geçirdik.”

Sakaryaspor Altyapısına Dev Tesis

“Sakaryaspor altyapısını Büyükşehir Belediyesi olarak devraldık biliyorsunuz. Şuanda altyapının tüm sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi olarak bize ait. Altyapıyı disipline edecek, bu yapıyı kurumsal bir organizasyona dönüştürecek, Türkiye’ye örnek bir altyapı tesisi bu düşünceyle hayata geçirildi. Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri ‘tesisleşme beraberinde sportif başarıyı da getirir’ gerçeğinin şuana kadarki en somut örneğidir. Sakaryaspor altyapısına tahsis ettiğimiz bu tesis kısa zamanda bizleri gururlandıran başarıları da beraberinde getirdi. Hem tesisin tüm gerekliliklerinin haiz olması, hem burada sporcularımız için adeta bir ev ortamının inşa edilmesi Sakaryaspor’un geleceğini altyapı tesislerimizle daha büyük başarılara taşıyacak.”

Hedef: Her İlçeye Bir Saha

“Spor başlığındaki en büyük hizmetlerimiz muhtelif bölgelere kazandırdığımız sentetik sahalardır. 16 ilçe için planlarımız mevcut. Erenler’deki tesisimiz hizmette. Akyazı’daki tesisimiz tamamlanmak üzere. Harmanlık Sor Tesislerinin bulunduğu alana yeni bir sentetik saha kazandıracağız. Sapanca için hazırlıklarımız sürüyor. Spor yapılabilecek böylesi alanların sayısının artması hem gençlerimizi spora yönlendirmekte hem de onları kötü alışkanlıklardan men etmektedir. Biz bu konuyu çok önemsiyoruz. Yetenekli gençlerimizin kendilerine kötü alışkanlıklar edinmeleri yerine, enerjilerini ve yeteneklerini spor için harcamalarından yanayız. Her yıl düzenli olarak 16 ilçede gerçekleştirdiğimiz yaz spor okulları da bu anlayışla organize ediliyor.”

Amatör Spora Büyük Destek

“Tabi biz hiçbir dönem için amatör sporlara desteği bırakmadık. Spor kültürünün gelişmesinde amatör sporların ne denli önemli bir yer tuttuğunun bilincindeyiz. Malzeme, ulaşım, konaklama ve daha birçok başlıkta Büyükşehir Belediyesi olarak amatör sporun yanındayız. Bu alanın da kurumsallaşmasını tamamlaması için ilk adımı biz attık. ASKF’ye yeni bir hizmet binası inşa ettik. Bu gibi sporda hayati bir boşluk dolduran organizasyonlara desteğimiz her dönem artarak sürmüştür. Bundan sonraki dönemde de amatör sporun yanında yer almayı sürdüreceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

Başarı Süper Lig’le Taçlanacak

“Spor yatırımlarını değerlendirirken Büyükşehir Basketbol Takımımıza ayrı bir parantez açmak istiyorum. Büyükşehir Basketbol başlı başına bir başarı hikâyesidir. Takımımız bu kadar kısa sürede önemli bir yere geldi. Şuanda play-off serisinde Süper Lig mücadelesi veriyoruz. Biz bu takım için yola çıkarken; Sakarya’nın bir basketbol kültürüne sahip olduğu gerçeğinin bilincindeydik. Sağ olsun bizi Sakaryalı hemşerilerimiz yanıltmadı. İnşallah onların destekleriyle şehrin takımı önümüzdeki sezon Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek. Son 6 yılda hayata geçirdiğimiz 26 milyonluk spor yatırımı inşallah Büyükşehir’in şampiyonluğuyla taçlanmış olacak. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizi çeyrek final serisinin 3. maçında Gediz Üniversitesi ile evimizde oynayacağımız mücadeleye bekliyoruz.”

 

Sakaryaspor sentetik saha (2)

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!